Mokymo programos
Šukuosenų dizainas
Valstybinis kodas: 653W23002
Kodas pagal ISCED: 52181
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Meno studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Šukuosenų dizaino studijų programa skirta rengti mados dizaino profesinius bakalaurus, kurie kurtų šukuosenų ir portretinio įvaizdžio meninius projektus bei naujas plaukų tvarkymo ir pridėtinių plaukų gamybos technologijas, analizuotų plaukų struktūrą, parinktų medžiagas, įrankius, aparatūrą ir kitas priemones jiems prižiūrėti, prognozuotų mados kryptį, kurtų individualų ir sceninį įvaizdį, organizuotų pridėtinių plaukų gamybą, suplanuotų ir organizuotų kirpyklos veiklą, teiktų plaukų tvarkymo paslaugas.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į Vilniaus kolegiją sąlygas.
Būsimieji šukuosenų dizaino specialistai studijuoja bendrojo lavinimo dalykus: užsienio kalbą, specialybės kalbą, filosofijos pagrindus/sociologiją, ir kt.; studijų pagrindų dalykus: dailę, šukuosenų ir meno istoriją, architektonikos pagrindus, žmogaus plastinę anatomiją, kirpyklos įrangą, plaukų struktūros keitimo metodus, techninį modeliavimą, medžiagotyrą, dekoratyvinę kosmetiką, stilių ir madą, fotografijos ir video pagrindus, verslo ekonomiką ir vadybą, psichologiją/socialinę psichologiją, teisės pagrindus, informacines technologijas, darbo ir civilinę saugą, chemiją, techninę estetiką, ekonomikos teoriją, taikomuosius tyrimus ir kt.; specialiuosius profesinius dalykus, priklausomai nuo pasirenkamos studijų programos šakos:
1. Sceninio įvaizdžio kūrimo (teatro ir kino istoriją, teatro šukuosenų modeliavimą, teatrinį grimą).
2. Pastižo gaminių dizaino (peruko konstravimą, pastižo gaminių modeliavimą, pridėtinių plaukų gaminimą ir taikymą).
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojami 32 dalykai.
Praktinės studijos vyksta penkiais etapais: plaukų struktūros keitimo, kirpimo konstravimo, šukuosenų modeliavimo, gamybinė technologinė, baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė - 22 savaitės. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami plaukų garbanojimo ir dažymo, kirpimų konstravimo, šukuosenų modeliavimo, darbo organizavimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas mados profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus šukuosenų dizaino studijų programą ir įgijus mados dizaino profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, studijas galima tęsti pagal universitetinių studijų programas.
Šukuosenų dizaino studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą ir siekiantiems kurti individualų žmogaus įvaizdį.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Mados dizaino profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norintiems dirbti asmens ar personažo įvaizdžio kūrėju, šukuosenų dizaineriu grožio salonuose ir kirpyklose, teatruose, televizijoje, kino ar fotografavimo studijose, kultūros renginių organizavimo įstaigose, reklamos agentūrose, pastižo gaminių salonuose.
Asmuo, įgijęs mados dizaino profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- gebėti tirti verslo aplinką ir nustatyti paslaugų apimtį, įvertinti kliento ar sceninio personažo poreikius bei galimybes, bendradarbiauti ir pasiūlyti reikalingas paslaugas, nustatyti plaukų sandarą, plaukų priežiūros ir tvarkymo procedūras, parinkti įrankius, aparatūrą bei medžiagas kūrybinei idėjai įgyvendinti, pasirinkti plauko struktūros ir faktūros modeliavimo būdus, atlikti įvairiomis meninės raiškos priemonėmis šukuosenų meninius projektus bei juos pristatyti visuomenei, parinkti grimą ir kitas dekoratyviosios kosmetikos priemones asmeniui ar personažui, įvertinus naujoves mados pasaulyje kurti plaukų kirpimų ir šukavimo stilius bei naujas plaukų tvarkymo technologijas, valdyti technologinio proceso eigą individualiame darbe, sudaryti jų metodinį aprašą, projektuoti ir įgyvendinti personažinį įvaizdį, organizuoti ir valdyti pastižo gaminių gamybą, kirpyklos veiklą, sudaryti verslo planą, saugiai dirbti;
- žinoti LR įstatymus ir teisės aktus, reglamentuojančius pasirinktą veiklą, intelektualinės nuosavybės apsaugą, rinkos tyrimo būdus, pramogų verslo vystymąsi, darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimus, buhalterinės apskaitos ir finansinės atskaitomybės principus, savikontrolės būdus, kosmetinių priemonių sudėtį ir jų poveikį žmogui;
- mokėti kultūringai bendrauti ir aptarnauti klientus, atsakingai, kritiškai, įtikinamai, nuosekliai reikšti mintis, spręsti iškilusias problemas bei valdyti konfliktines situacijas, naudotis kompiuterinėmis projektavimo programomis, sukurti jaukią ir estetišką darbo aplinką, tirti asmens ar personažo portretinį įvaizdį, reklamuoti ir kurti verslą.
Mados dizaino profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti kolegijose.
Norintiems siekti mados dizaino profesinio bakalauro kvalifikacinio laipsnio reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus kolegija Vilnius J. Jasinskio g. 15
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju