Mokymo programos
Šokio pedagogika
Valstybinis kodas: 653X14006
Kodas pagal ISCED: 52114
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Meno studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Šokio pedagogikos studijų programa skirta rengti pagrindinės mokyklos šokio mokytojus, gebančius savarankiškai dirbti pedagoginį darbą pagrindinėje mokykloje ir neformalaus švietimo įstaigose, planuoti ir valdyti ugdymo procesą, taikyti choreografinio ugdymo metodikas, organizuoti įvairių poreikių mokinių choreografinį ugdymą, suburti šokio kolektyvą ir jam vadovauti.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į šokio pedagogikos studijų programą konkursines sąlygas. Įvertinant šokio mokytojo darbo specifiką, svarbūs stojančiojo šokio ir muzikiniai gebėjimai, bendravimo įgūdžiai, tinkamas fizinis pasirengimas.
Būsimieji šokio mokytojai studijuoja 29 dalykus: bendrųjų kolegijinių studijų - filosofijos įvadą, užsienio kalbą, teisės pagrindus; studijų krypties - psichologiją, edukologijos pagrindus ir ugdymo kultūrą, specialybės kalbą švietimo ir kultūros vadybą, šokio ir muzikos teoriją, ugdymo metodikas, tautinį šokį ir jo mokymą, klasikinį ir naująjį šokius ir kt.
Šokio pedagogikos studijų šakos: lietuvių liaudies sceninė choreografija, studijuojami dalykai - autorinės kūrybos studija, sceninio šokio kompozicija, masinio šokio kompozicijos pagrindai, lietuvių liaudies sceninio šokio raida; šiuolaikinio šokio choreografija, studijuojami dalykai - šiuolaikinis šokis ir jo mokymas, šiuolaikinio šokio kompozicija, šiuolaikinio šokio raida, šiuolaikinio šokio improvizacija.
Praktinės studijos vyksta 4 etapais: stebimoji praktika, mokomoji praktika, pedagoginė praktika ir tautinio šokio arba šiuolaikinio šokio praktika. Praktinių studijų trukmė - 20 savaičių. Praktika vyksta pagrindinėse mokyklose ir neformalaus švietimo įstaigose.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigus studijų programą teikiamas meno pedagogikos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir mokytojo kvalifikacija.
Baigus šokio pedagogikos studijų programą, įgijus meno pedagogikos profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir mokytojo kvalifikaciją, studijas galima tęsti pagal universitetinių studijų programas.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Meno pedagogikos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir mokytojo kvalifikacija reikalinga norint dirbti šokio pedagogo darbą pagrindinėje mokykloje, ikimokyklinėse bei priešmokyklinėse ugdymo įstaigose, šokių kolektyvo vadovu neformalaus švietimo įstaigose.
Asmuo, įgijęs meno pedagogikos profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir mokytojo kvalifikaciją, turi:
- gebėti planuoti, valdyti šokio ugdomąją veiklą, kurti palankią ugdymo/si aplinką, vertinti šokio ugdomąją veiklą, kurti šokius, šokti įvairių žanrų ir stilių šokius, bendrauti ir bendradarbiauti su ugdymo proceso dalyviais;
- žinoti skirtingų amžiaus tarpsnių ugdytinių psichologinius skirtumus, ugdymo metodus ir jų taikymo galimybes, išmanyti bendravimo ir bendradarbiavimo bei ugdymo proceso planavimo, organizavimo ir pasiekimų vertinimo principus, išmanyti tradicines ir naujausias choreografinio ugdymo metodikas bei jų taikymo įvairių poreikių vaikų choreografiniam ugdymui galimybes, žinoti choreografijos žanrus, terminologiją, muzikos teorijos pagrindus, kultūros, muzikos, šokio istorinės raidos tarpsnius ir jų ypatumus;
- mokėti dirbti atsakingai, savarankiškai, planuoti, organizuoti ir vertinti savo darbą, bendrauti su ugdytiniais ir kolegomis.
Meno pedagogikos profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir mokytojo kvalifikaciją galima įgyti kolegijose.
Norintiems siekti meno pedagogikos profesinio bakalauro kvalifikacinio laipsnio ir šokio mokytojo kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Įgijęs meno pedagogikos profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir mokytojo kvalifikaciją asmuo gali dirbti šokio mokytoju pradinėse, pagrindinėse mokyklose, ikimokyklinėse, priešmokyklinėse, neformalaus švietimo įstaigose, muzikos mokyklų choreografijos skyriuose, choreografijos, meno mokyklose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus kolegija Vilnius J. Jasinskio g. 15
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju