Mokymo programos
Kultūrinės veiklos vadyba
Valstybinis kodas: 653N28004
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Kultūrinės veiklos vadybos studijų programa skirta rengti kultūros vadybos profesinius bakalaurus, gebančius savarankiškai arba kolektyviai atlikti asmeninės atsakomybės reikalaujantį darbą kultūrinės aplinkos poreikių tyrimo ir analizės, teatrinės arba muzikinės veiklos organizavimo, kultūros produktų gamybos ir platinimo, vietos bendruomenės aktyvinimo ir kultūrinio švietimo bei kultūros įstaigų ir kultūrinių organizacijų kūrimo ir administravimo srityse.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą. Įvertinant kultūrinės veiklos vadybos pobūdį, yra svarbus stojančiojo kultūrinis išprusimas, bendravimo ir bendradarbiavimo, užsienio kalbos, darbo kompiuteriu įgūdžiai.
Būsimieji kultūrinės veiklos vadybos specialistai studijuoja 44 dalykus: bendrųjų kolegijinių studijų - filosofijos įvadą, užsienio kalbą, sociologijos įvadą, informacines technologijas; studijų krypties - psichologiją, vadybą, muzikos, teatro, vaizduojamojo meno istoriją, specialybės kalbą, iškalbos meną, personalo vadybą, apskaitos pagrindus, rinkotyrą, teatro ir muzikos vadybą, pramoginės veiklos organizavimą ir kt.
Studijų programos šakos: muzikinės veiklos vadyba - muzikos renginių vadyba, muzikos verslo įmonės veiklos organizavimas, muzikos įrašų verslo pagrindai ir kt.; teatrinės veiklos vadyba - teatrinių renginių vadyba, teatro verslo veiklos organizavimas, spektaklių ir aktorių reklamos organizavimas ir kt.
Praktinės studijos vyksta 3 etapais: kultūros įstaigų praktika, projektinės veiklos praktika ir baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė - 20 savaičių. Praktika vyksta kultūros centruose, kultūrinės veiklos įmonėse ir organizacijose, kultūriniuose projektuose, teatruose, festivaliuose, muzikos klubuose ir pan. Praktikos metu formuojami ir tobulinami praktiniai kultūrinės veiklos vadybos įgūdžiai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu.
Baigus kultūrinės veiklos vadybos studijų programą ir įgijus kultūros vadybos profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, studijas galima tęsti pagal universitetinių studijų programas.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Kultūros vadybos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti valstybės, savivaldybių įsteigtų biudžetinių organizacijų, viešųjų įstaigų, asociacijų, fondų, privačių kultūros įstaigų bei bendrovių vadybininkais, kultūros ir meno projektų vadovais, muzikos, teatro, šokio kolektyvų, klubų, kultūros ir pramogų centrų, radijo, televizijos ir garso įrašų studijų vadybininkais, festivalių ir švenčių programų konsultantais scenos administratoriais, scenos meno atlikėjų vadybininkais, savanorių koordinatoriais.
Asmuo, įgijęs kultūros vadybos profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- gebėti organizuoti taikomuosius kultūrinės veiklos tyrimus, vertinti esamą kultūros ir jos verslo aplinką, kurti ir administruoti kultūros įstaigas, organizuoti kultūrinius renginius ir jiems vadovauti, suburti mėgėjų meno kolektyvus, rengti ir įgyvendinti kultūrinės veiklos programas, bendradarbiauti ir bendrauti su šalies ir užsienio partneriais, organizuoti kultūros produktų gamybą, reklamą ir sklaidą, puoselėti bendruomenės tradicijas, organizuoti kultūrinį švietimą, įtraukti socialinius partnerius į bendradarbiavimą;
- žinoti teisės aktus, reglamentuojančius Lietuvos kultūrą ir kultūros įstaigų veiklą, autoriaus ir gretutines teises, išmanyti taikomųjų tyrimų metodus ir šiuolaikines informacijos apdorojimo būdus, išmanyti kultūros rinkos dėsnius, laisvalaikio organizavimo būdus ir priemones, mėgėjų meninės veiklos aktyvinimo priemones, režisūros ir dramaturgijos pagrindus, išmanyti bendravimo ir bendradarbiavimo principus ir etikos normas, žinoti kultūrinės veiklos tarptautinės integracijos galimybes, kultūros produkto populiarinimo ir reklamos principus, žinoti šalies kultūrines ir etnines tradicijas, išmanyti strateginio planavimo sistemas, personalo, materialinių ir finansinių išteklių valdymo principus;
- mokėti dirbti atsakingai, savarankiškai, kūrybiškai, organizuoti veiklą, vertinti pasiekimus ir siekti tobulėti, priimti sprendimus, efektyviai empatiškai bendrauti su kolegomis ir klausytojais.
Kultūros vadybos profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti kolegijose..
Norintiems siekti kultūros vadybos profesinio bakalauro kvalifikacinio laipsnio reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Įgiję kultūros vadybos profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį asmenys galės dirbti muzikiniuose, teatriniuose, šokių kolektyvuose, kultūros ir pramogų centruose, klubuose, festivalių ir švenčių biuruose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus kolegija Vilnius J. Jasinskio g. 15
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju