Mokymo programos
Programų sistemos
Valstybinis kodas: 653I10001
Kodas pagal ISCED: 52148
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Fizinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Programų sistemų studijų programos tikslas yra rengti universalaus profilio informatikos profesinius bakalaurus, kurie įgytų profesinę kompetenciją kurti, projektuoti ir diegti programinę įrangą, informacijos sistemas, mokėti jas įvertinti, žinoti ir suprasti esminius modernių informacijos technologijų projektavimo ir panaudojimo principus, valdyti visus modernios programinės industrijos, tenkinančios rinkos reikalavimus, aspektus, išmanyti pagrindinius verslo aplinkos veiksnius, turėtų bendravimo, darbo komandoje, loginio ir sisteminio mąstymo ir kitų perkeliamųjų gebėjimų.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į Vilniaus kolegiją sąlygas.
Būsimieji programų sistemų specialistai studijuoja bendrojo lavinimo dalykus: profesinė anglų kalba, kalbos kultūra, aplinkos ir žmonių sauga, sociologija, teisė, ekonomika, vadyba; informatikos studijų pagrindų dalykus: matematika, tikimybių teorija ir matematinė statistika, skaitiniai ir optimizavimo metodai, algoritmai ir duomenų struktūros, diskrečioji matematika, operacinės sistemos, struktūrinis programavimas, grafinė vartotojo sąsaja, kompiuterinė grafika, kompiuteriai ir jų tinklai, informacijos sistemos, duomenų bazės, programų sistemų inžinerija, intelektika; specialiuosius studijuojamos krypties dalykus: informacinės technologijos, taikomoji fizika, objektinis programavimas, apskaitos pagrindai, atviroji programinė įranga, interneto svetainių projektavimas ir kūrimas, informacijos saugumas, projektų rengimas ir valdymas.
Programų sistemų studijų programoje numatytos dvi šakos, kurias gali pasirinkti studentai: duomenų bazių sistemos (duomenų bazių valdymo sistemos, duomenų tyryba, duomenų bazių serverių administravimas, kolektyvinio darbo sistemos), internetinės technologijos (Web servisai, interaktyvių interneto svetainių kūrimas, Web saugumas, Web dizainas).
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Profesinės veiklos praktikos: informacinių technologijų, struktūrinio programavimo, objektinio programavimo, duomenų bazių, profesinė ir baigiamoji. Praktinių studijų trukmė - 26 savaitės.
Studijos baigiamos baigiamojo darbo rengimu ir gynimu. Baigusiajam suteikiamas informatikos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus programų sistemų studijų programą ir įgijus informatikos profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, studijas galima tęsti pagal universitetinių studijų programas.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Informatikos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti inžinieriaus ar panašų darbą įvairiose įmonėse, organizacijose, besiplečiančioje programinės įrangos ir kompiuterių technikos rinkoje.
Informatikos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis suteikia profesines kompetencijas savarankiškai dirbti ir atnaujinti žinias nuolat kintančioje informacinių technologijų srityje.
Pagrindinės informatikos profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį įgijusio asmens veiklos sritys yra šios: duomenų struktūrų, jų apdorojimo algoritmų projektavimas, programų kūrimas, informacijos ir programų sistemų kūrimas, operacinių sistemų ir kompiuterių tinklų valdymas, duomenų bazių kūrimas ir valdymas, internetinių technologijų kūrimas ir valdymas, informacinių technologijų paslaugų įmonei planavimas ir organizavimas.
Asmuo, įgijęs informatikos profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- taikyti informacijos technologijas įmonių darbinėje veikloje, kurti programų sistemas, projektuoti duomenų bazes, rengti ir įgyvendinti informacijos technologijų projektus, projektuoti, kurti ir diegti e - paslaugas, taikyti dirbtinio intelekto technologijas, spręsti informacijos saugos problemas, lokalizuoti programinę įrangą;
- žinoti nacionalinę ir Europos šalių kvalifikacijų sąrangų lygmenis, jų turinį, perėjimo iš žemesnio lygmens į aukštesnį galimybes, kvalifikacijos tobulinimo formas ir metodus, bendrą LR įmonių steigimo tvarką, darbo teisės reikalavimus, motyvacijos ir motyvavimo teorijas;
- mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, gebėti dirbti komandoje, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais, siekti tobulėti.
Informatikos profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti kolegijose.
Norintiems siekti informatikos profesinio bakalauro kvalifikacinio laipsnio, reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Įgijęs informatikos profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį asmuo galės dirbti įvairiose įmonėse, kuriose kuriamos naujos arba naudojamos informacinės technologijos, pradėti savo verslą.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus kolegija Vilnius J. Jasinskio g. 15
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju