Mokymo programos
Floristo-gėlių pardavėjo mokymo programa
Valstybinis kodas: 362021508
Kodas pagal ISCED: 33321
Lygmuo ir/ar tipas:
Pagrindinis profesinis mokymas
Menas
Baigimo sertifikatas: Kvalifikacijos pažymėjimas

Anotacija arba apibūdinimas

Mokymo programa skirta parengti floristus - gėlių pardavėjus, gebančius savarankiškai prižiūrėti gėles ir kitus puokštėms komponuoti naudojamus augalus, kurti kompozicijas iš įvairių augalų, rišti progines puokštes, atlikti užsakymus pagal augalų katalogus.
Būsimieji floristai - gėlių pardavėjai teoriniuose užsiėmimuose mokomi augalų priežiūros pagrindų, augalų komponavimo, bendravimo kultūros, saugiai naudoti augalams komponuoti skirtus darbo įrankius ir pagalbines priemones, tvarkyti buhalterinę apskaitą ir kt.
Praktinis mokymas vyksta gėlių ūkyje ir gėlių salone. Praktinio mokymo trukmė – 2 savaitės. Jo metu įtvirtinami ir tobulinami gėlių priežiūros, kompozicijų kūrimo iš gėlių ir kt. gebėjimai.
Programa baigiama kvalifikacijos egzaminu. Baigusiajam suteikiama floristo - gėlių pardavėjo kvalifikacija.
Baigus floristo - gėlių pardavėjo mokymo programą mokymąsi galima tęsti pagal pagrindinio profesinio mokymo meno srities, dailiųjų amatų posričio ar, įgijus vidurinį išsilavinimą, aukštojo mokslo aplinkosaugos studijų srities, kraštotvarkos studijų krypties bei meno studijų srities, dailės studijų krypties programas.
Floristo - gėlių pardavėjo mokymo programa skirta asmenims, sulaukusiems 18 metų.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Floristo-gėlių pardavėjo kvalifikacija reikalinga norint dirbti floristu, gėlių pardavėju.
Asmuo, įgijęs floristo-gėlių pardavėjo kvalifikaciją, turi:
gebėti prižiūrėti kompozicijoms ir puokštėms kurti naudojamas gėles ir kitus augalus, kurti kompozicijas iš įvairių augalų, rišti progines puokštes, naudotis įvairiais augalų katalogais, priimti ir atlikti užsakymus pagal augalų katalogus, tvarkyti nesudėtingą buhalterinę apskaitą, saugiai dirbti su darbo įrankiais, nuodingaisiais augalais.žinoti puošimo gėlėmis ir etiketo reikalavimus, augalų komponavimo tradicijas, tendencijas ir šiuolaikinius reikalavimus, darbo ir sveikatos saugos, higienos reikalavimusmokėti dirbti kūrybingai, atsakingai, kruopščiai, atidžiai, savarankiškai ir greitai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais, remtis menine vaizduote, jausti formos ir funkcijos darną
Floristo-gėlių pardavėjo kvalifikaciją galima įgyti darbo rinkos ar pagrindinio profesinio mokymo įstaigose, vykdančiose mokymą pagal floristo-gėlių pardavėjo mokymo programą.
Norintiems siekti floristo-gėlių pardavėjo kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Įgiję floristo-gėlių pardavėjo kvalifikaciją asmenys gali dirbti gėlių parduotuvėse, salonuose, ar pradėti savo verslą.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Klaipėdos valstybinė kolegija Klaipėda Jaunystės g. 1
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju