Mokymo programos
Slaugytojo padėjėjo mokymo programa
Valstybinis kodas: 361072301
Kodas pagal ISCED: 33372
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Kvalifikacijos pažymėjimas

Anotacija arba apibūdinimas

Mokymo programa skirta parengti slaugytojo padėjėjus, gebančius padėti slaugos specialistui rinkti svarbiausius duomenis, kurių reikia individualiai ir grupinei slaugai; vadovaujant slaugos specialistui ar kartu su juo rūpintis pacientais, ar tiesiogiai juos slaugyti, padėti slaugos personalui vesti slaugos dokumentaciją (sveikatos apsaugos ministerijos nustatyta tvarka), planuojant slaugą, bendradarbiauti su profesionaliu slaugytoju bei su kitais sveikatos priežiūros darbuotojais, rūpintis įrengimais, inventoriumi, priemonėmis, kurių reikia slaugos planui įgyvendinti.
Siekiant šių tikslų būsimieji slaugytojo padėjėjai teoriniuose užsiėmimuose mokomi anatomijos ir fiziologijos, patologijos ir farmakologijos, mikrobiologijos pagrindų, slaugos, higienos ir sanitarijos ir kt.
Praktinis mokymas vyksta sveikatos priežiūros įstaigų skyriuose. Praktinio mokymo trukmė – 5,4 savaitės. Jo metu įtvirtinami ir tobulinami slaugos, dokumentų tvarkymo ir kt. gebėjimai.
Programa baigiama kvalifikacijos egzaminu. Baigusiajam suteikiama slaugytojo padėjėjo kvalifikacija.
Baigus slaugytojo padėjėjo mokymo programą mokymąsi galima tęsti pagal pagrindinio profesinio mokymo sveikatos priežiūros srities ar įgijus vidurinį išsilavinimą, aukštojo mokslo slaugos studijų krypties programas.
Slaugytojo padėjėjo mokymo programa skirta asmenims, sulaukusiems 18 metų.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Slaugytojo padėjėjo kvalifikacija reikalinga norint dirbti slaugytojo padėjėju.
Asmuo, įgijęs slaugytojo padėjėjo kvalifikaciją, turi:
gebėti pritaikyti slaugos techniką praktikoje, teisingai atliekant slaugos veiksmus, atpažinti ekstremalias organizmo būkles, sugebėti tinkamai į jas reaguoti, pasigaminti ir naudoti dezinfekcinius tirpalus pagal galiojančius reikalavimusžinoti žmogaus anatomijos ir fiziologijos, bendrosios patologijos, higienos, farmakologijos pagrindus, išmanyti slaugos teoriją ir techniką, aseptikos ir antiseptikos reikalavimus, mirštančių pacientų slaugos ypatybesmokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, organizuoti savo darbą, pasižymėti kantrybe, gailestingumu
Slaugytojo padėjėjo kvalifikaciją galima įgyti darbo rinkos ar pagrindinio profesinio mokymo įstaigose, vykdančiose mokymą pagal slaugytojo padėjėjo mokymo programą.
Norintiems siekti slaugytojo padėjėjo kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Įgiję slaugytojo padėjėjo kvalifikaciją asmenys gali dirbti slaugytojo padėjėjo darbą sveikatos priežiūros įstaigose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Klaipėdos valstybinė kolegija Klaipėda Jaunystės g. 1
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju