Mokymo programos
Prekybos vadyba
Valstybinis kodas: 653N14002
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Prekybos vadybos studijų programa skirta rengti administratorius (vadybininkus), gebančius prognozuoti, planuoti, organizuoti bei koordinuoti šalies vidaus ir tarptautinę prekybą, pasitelkti pažangiausius pardavimo, rinkodaros, logistikos, vadybos metodus ir naujausias elektroninės prekybos bei komunikavimo technologijas didmeninės ar mažmeninės prekybos įmonėse arba įkurti privačią prekybos įmonę ir jai vadovauti.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją konkursines sąlygas.
Būsimi prekybos verslo administratoriai (vadybininkai) studijuoja apie 33 dalykus: bendruosius koleginių studijų: filosofiją, dvi užsienio kalbas, specialybės kalbos kultūrą, du pasirenkamuosius dalykus; studijų krypties: taikomąją matematiką, bendravimo psichologiją, informacines technologijas, dokumentų valdymą, ekonomiką, aplinkos ir darbo saugą, taikomųjų tyrimų metodologiją, apskaitos pagrindus, statistiką, verslo planavimą ir organizavimą, vadybą, rinkodarą, įmonės finansus, verslo teisę, prekybos marketingą, logistiką, maisto saugą ir higieną, pardavimų valdymą, prekybos įmonių įrengimus, elektroninės prekybos pagrindus, kompiuterizuotos prekių apskaitos ir pardavimo procesą; gilinimuisi šakoje (pasirenkamieji): prekių kokybės vadybą arba visuotinę kokybės vadybą, verslo etiką arba verslo draudimą, viešuosius pirkimus arba tarptautinių pardavimų valdymą bei laisvai pasirenkamus dalykus.
Profesinės veiklos praktikos vyksta trimis etapais: pažintinė, logistinio proceso prekybos įmonėje organizavimo ir baigiamoji specialybės praktikos atliekamos prekybos įmonėse. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami prekybos įmonės (padalinio) veiklos organizavimo, nenutrūkstamo darbo proceso ir jo kokybės prekybos įmonėje arba jos padaliniuose užtikrinimo, darbuotojų atrankos ir jų motyvavimo bei profesinės veiklos įvertinimo ir kt. gebėjimai. Profesinės veiklos praktikų trukmė - 20 savaičių.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam prekybos vadybos studijų programą suteikiamas prekybos verslo administravimo profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus prekybos vadybos programą studijas galima tęsti universitetuose pagal socialinių mokslų studijų srities verslo ir vadybos studijų krypčių grupės studijų programas.
Prekybos vadybos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti prekybos verslo administratoriais (vadybininkais).
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Prekybos verslo administratoriaus (vadybininko) kvalifikacija reikalinga norint dirbti didmeninės ir mažmeninės prekybos įmonėje administratoriaus arba vadybininko darbą.
Asmuo, įgijęs prekybos verslo administratoriaus (vadybininko) kvalifikaciją, turi:
- gebėti parengti prekybos įmonės verslo planą, (padalinio) veiklos plėtros strategiją ir taktiką, sudaryti prekybos įmonės (padalinio) planus, formuoti prekių asortimentą, naudotis informacijos šaltiniais, analizuoti, susisteminti ir vertinti tyrimų duomenis, priimti sprendimus, įvertinti esamą prekybos įmonės (padalinio) veiklą, organizuoti nenutrūkstamą darbo procesą prekybos įmonėje ar jos padaliniuose, užtikrinti veiklos kokybę, organizuoti prekybos įmonės veiklą pagal apibrėžtą įmonės specifiką, organizuoti prekybos įmonės (prekybos tinklo) aprūpinimo padalinio veiklą, organizuoti pardavimus prekybos įmonėje (prekybos tinkle), vykdyti darbuotojų atranką, motyvuoti darbuotojus ir įvertinti jų profesinę veiklą, bendrauti ir bendradarbiauti su kolegomis ir klientais, kaupti, sisteminti ir apibendrinti bei pateikti informaciją vartotojams, valdyti ir kontroliuoti turimus materialinius ir finansinius išteklius, pokyčius ir pardavimus;
- žinoti teisės aktus, reglamentuojančius pasirinktą veiklos sritį, verslą kaip sistemą, darbuotojų vaidmenį prekybos įmonėje, elektroninės prekybos įmonės organizavimoprincipus, dokumentų rengimo ir įforminimo taisykles;
- mokėti atsakingai, kritiškai, nuosekliai reikšti mintis, iškelti problemas ir jas spręsti, valdyti konfliktus, dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti ir bendradarbiauti su kolegomis ir klientais.
Prekybos verslo administratoriaus (vadybininko) kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal prekybos vadybos studijų programą.
Norintiems siekti prekybos verslo administratoriaus (vadybininko) kvalifikacijos, reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti prekybos verslo administratoriumi (vadybininku) nėra pripažįstami, tačiau studijuojant yra įvertinami ir gali būti įskaitomi.
Įgiję prekybos verslo administratoriaus (vadybininko) kvalifikaciją asmenys gali dirbti didmeninės ar mažmeninės prekybos įmonėje, didelės įmonės padalinio vadovu ar įkurti privačią prekybos įmonę, organizuoti nenutrūkstamą procesą prekybos įmonėje, jos padaliniuose, užtikrinti veiklos kokybę, parengti įmonės veiklos vystymo planą, strategiją ir taktiką, analizuoti ir vertinti tyrimų duomenis.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Šiaulių valstybinė kolegija Šiauliai Aušros al. 40
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju