Mokymo programos
Burnos higiena
Valstybinis kodas: 653A51003
Kodas pagal ISCED: 52172
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Biomedicinos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programos tikslas(-ai):
Ugdyti gebėjimus teikti burnos priežiūros paslaugas ir dalyvauti sveikatos stiprinimo veikloje visų lygių asmens sveikatos priežiūros įstaigose.
Studijų rezultatai:

Studentai, baigę studijų programą:
1. Žinos: 1.1. odontologijos kabineto įrengimo principus, odontologines medžiagas ir instrumentus; 1.2. bendrąją žmogaus, burnos ir dantų anatomiją, fiziologiją, amžiaus tarpsnių psichologiją, pagrindinių gyvybinių funkcijų normą ir patologiją; 1.3. odontologinių ligų atsiradimo priežastis ir veiksnius, užtikrinančius burnos organų sveikatą;
2. Supras: 2.1. norminius dokumentus, reglamentuojančius darbo vietą, aplinką ir saugų darbą; 2.2. medikamentų veikimo mechanizmą ir jų poveikį bei nuskausminimo odontologijoje ypatumus; 2.3. burnos ir dantų ligų paplitimą, intensyvumą, profilaktinius principus;
3. Įgis specialiųjų gebėjimų: 3.1. dirbti su odontologine įranga, įrenginiais, instrumentais ir medžiagomis pagal paskirtį, taikant infekcijos kontrolės priemones ir metodus; 3.2. įvertinti paciento bendrąją, burnos ir dantų būklę, diagnozuoti burnos ir dantų ligas; 3.3. atlikti burnos priežiūros procedūras, parinkti burnos priežiūros priemones ir metodus; 3.4. teikti būtinąją medicinos pagalbą; 3.5. atlikti ir įvertinti dantų rentgenogramą;
4. Įgis bendrųjų gebėjimų: 4.1. rinkti ir interpretuoti epidemiologinius duomenis, organizuoti ir vykdyti taikomuosius tyrimus; 4.2. bendrauti ir bendradarbiauti su sveikatos priežiūros ir kitais specialistais, vadovaujantis profesinės etikos nuostatais; 4.3. mokyti ir mokytis išsaugoti ir stiprinti sveikatą, vykstant nuolatinei kaitai.
Mokymo ir mokymosi veiklos:

Mokymo ir mokymosi veiklos orientuotos į studentų specialiųjų kompetencijų organizuoti darbo vietą, teikti burnos priežiūros paslaugas pacientams ir dalyvauti sveikatos stiprinimo veikloje plėtotę. Mokymosi metodai grindžiami numatomais studijų rezultatais bei kiekvieno dalyko turiniu: akcentuojančios dėstytojo darbą interaktyvios paskaitos; studentų savarankiškas darbas- grupinės ir individualios užduotys su pristatymu; grindžiamas įžvalgomis vaidmenų atlikimas ir diskusija; pagrįsti problemų sprendimu atvejų analizė ir probleminis dėstymas; mokymasis, naudojant laboratorinę praktiką- demonstravimas, darbas poromis imitaciniai ir simuliaciniai praktikos darbai; mokymasis darbo vietoje pagal sutartis.
Studijų rezultatų vertinimo būdai:
Studijų rezultatų vertinimas atliekamas per visą semestrą ir egzaminų sesijos metu. Taikoma dešimties balų kriterinė vertinimo sistema ir kaupiamais vertinimas. Dalykų studijų rezultatai semestro metu įvertinami per tarpinius atsiskaitymus, priklausomai nuo dalyko paskirties bei dalyko rezultatų: apklausos raštu, projektai, vieši pristatymai, atvejo, situacijos analizė, esė ir kt. Dalyko studijos baigiamos egzaminu arba studento savarankiškai atlikto darbo (projekto, tiriamojo darbo ir kt.) įvertinimu, praktikos - viešu ataskaitos gynimu. Studento žinios ir gebėjimai egzaminų sesijos metu vertinami tik tada, kai per semestrą studentas įvykdo numatytas tarpines vertinimo užduotis. Galutinį įvertinimą (pažymį) sudaro tarpinių įvertinimų ir egzamino pažymiai. Jo sudėtis apskaičiuojama pagal proporcijas, numatytas dalyko apraše.

Specializacijos:


Studento pasirinkimai:

Galima pasirinkti :
- bendruosius koleginių studijų dalykus: filosofijos pagrindai / sociologijos pagrindai; teisės pagrindai / administravimo pagrindai;
- dalykus, skirtus gilinimuisi kryptyje ir šakoje: ortodontija / sąkandžio fiziologija, skausmas ir skausmo kontrolė / vietinis nuskausminimas odontologijoje, ortopedinė odontologija / protezavimo pagrindai ir kt.
- laisvai pasirenkamuosius dalykus, kuriems skiriami 9 kreditai, iš bendro kolegijos sąrašo.
Studijų programos skiriamieji bruožai:

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Profesinės veiklos galimybės:

Absolventas galės dirbti visų lygių sveikatos priežiūros įstaigose, turinčiose odontologinės arba burnos priežiūros licencijas, bei kitose įstaigose, siekiančiose užtikrinti burnos sveikatą.
Tolesnių studijų galimybės:
Absolventas studijas galės tęsti universitetuose pagal burnos priežiūros studijų krypties programas.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Šiaulių valstybinė kolegija Šiauliai Aušros al. 40
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju