Mokymo programos
Verslo vadyba
Valstybinis kodas: 653N20002
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti verslo vadybininkus, gebančius įkurti įmonę, įvertinti verslo aplinką, savo galimybes, naudotis teisės aktais ir parengti verslo planą, parengti įmonės veiklos plėtros planus, strategiją ir taktiką, organizuoti nenutrūkstamą darbo procesą įmonėje ir jos padaliniuose, užtikrinti jų veiklos kokybę, valdyti ir kontroliuoti turimus materialinius ir finansinius išteklius, vykdyti verslo būklės kontrolę, valdyti pokyčius, priimti verslo plėtros sprendimus.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji verslo vadybininkai studijuoja bendruosius profesinius lavinimo ir studijų pagrindų dalykus: užsienio kalbą, informacines technologijas, taikomąją matematiką, kalbos kultūrą ir specialybės kalbą, teisės pagrindus, raštvedybą, saugų darbą ir civilinę saugą, psichologijos, sociologijos pagrindus, verslo ekonomiką, marketingo pagrindus, tarptautinį marketingą, finansinę ir valdymo apskaitą, komercijos pagrindus, komercinę teisę, marketingo tyrimus, draudimo pagrindus, strateginį organizacijų valdymą, paslaugų marketingą. Specialiuosius profesinius dalykus studijuoja priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos: rinkodaros vadybos ar prekybos vadybos.
Iš viso studijuojami 29 dalykai. Penki procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Praktinės studijos vyksta penkiais etapais: pažintinė, verslo organizavimo, verslo įmonėje, marketingo tyrimų ir baigiamoji praktikos. Praktinių studijų trukmė ? 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami darbo organizavimo, verslo aplinkos vertinimo, verslo plano rengimo, veiklos kokybės užtikrinimo ir kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas vadybos ir verslo administravimo profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir verslo vadybininko profesinė kvalifikacija.
Baigus verslo vadybos studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo socialinių mokslų srities vadybos ir verslo administravimo studijų krypties programas.
Verslo vadybos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti verslo vadybininkais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Verslo vadybininko kvalifikacija reikalinga norint dirbti verslo vadybininku.
Asmuo, įgijęs verslo vadybininko kvalifikaciją, turi:
- gebėti įvertinti verslo aplinką ir savo galimybes, suprasti verslą kaip sistemą, parengti verslo planą, kuriant verslo įmonę, naudotis informaciniais šaltiniais, analizuoti, sisteminti ir vertinti tyrimų duomenis, įvertinti esamą įmonės veiklą, parengti įmonės veiklos vystymo strategiją ir taktiką, sudaryti įmonės planus, organizuoti nenutrūkstamą darbo procesą verslo įmonėje ar jos padaliniuose, užtikrinti veiklos kokybę, suvokti darbuotojų vaidmenį įmonėje, organizuoti jų atranką, motyvuoti darbuotojus ir įvertinti jų profesinę veiklą, kaupti, sisteminti ir apibendrinti apskaitos informaciją, valdyti ir kontroliuoti turimus materialinius ir finansinius išteklius, valdyti pokyčius;
- žinoti teisės aktus, reglamentuojančius pasirinktą veiklos sritį, darbo teisės, civilinės ir komercinės teisės principus, verslo plano struktūrą ir jo sudarymo metodiką, kompiuterinių programų panaudojimo galimybes versle, rinkos tyrimo metodus, marketingo komplekso elementus, strategijos formavimo etapus, reikalavimus įmonės (padalinio) planui rengti, jo sudarymo tvarką ir formą, darbų saugos reikalavimus, kokybės kontrolės būdus, kokybės valdymo standartus, personalo vadybos pagrindus, bendravimo ir bendradarbiavimo principus ir verslo etikos normas, bendruosius apskaitos principus, finansinės analizės rūšis, verslo plėtros užsienio rinkose principus ir formas, tarptautinės prekybos taisykles, tarptautines patentavimo sistemas;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su klientais, taisyklingai reikšti mintis, būti komunikabiliu, taktišku, mandagiu, kruopščiu ir sąžiningu.
Verslo vadybininko kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal verslo vadybos studijų programą.
Norintiems siekti verslo vadybininko kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti verslo vadybininku nėra pripažįstami.
Įgiję verslo vadybininko kvalifikaciją asmenys gali dirbti verslo vadybininkais verslo įmonėje, prekybos vadybininku, verslo administratoriumi, logistikos vadybininku, reklamos vadybininku, verslo organizatoriumi įmonėje ar jos padalinyje.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Panevėžio kolegija Panevėžys Laisvės a. 23
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju