Mokymo programos
Muzikos pedagogika
Valstybinis kodas: 653X14003
Kodas pagal ISCED: 52114
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Meno studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta parengti pagrindinės mokyklos muzikos mokytoją, turintį profesionalų muzikinį ir pedagoginį pasirengimą, gebantį planuoti, organizuoti ir valdyti muzikinį ugdymą pagrindinėje bendrojo lavinimo mokykloje, bendrauti ir bendradarbiauti su ugdytiniais, pažinti ir mokėti taikyti tradicines ir naujausias muzikinio ugdymo metodikas, taikyti muzikos kalbos, istorijos ir kultūros žinias bei asmeninius muzikavimo įgūdžius praktinėje veikloje.
Stojantysis turi turėti vidurinį (pageidautina ir pradinį muzikinį) išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji muzikos mokytojai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: filosofiją ir pedagoginę etiką, užsienio kalbą, politiką ir pilietinę visuomenę arba teisės pagrindus; studijų pagrindų dalykus: informacines technologijas, lietuvių kalbos kultūrą ir retoriką, bendrąją, socialinę, raidos ir pedagoginę psichologiją, edukologijos įvadą ir pedagoginį tyrimą, specialiąją ir šeimos pedagogiką, muzikos kalbą, istoriją ir didaktiką bei kt. ir specialiuosius profesinius dalykus: individualų ir grupinį muzikavimą (choro studiją, fortepijoną, vokalo pagrindus, dirigavimą, aranžuotę bei liaudies muzikos instrumentus), pasirinktinai – muzikavimą ir kompiuterį, muzikos estetiką, etnokultūrą ar kt. bei dalykus, priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos:
- Vadovavimo liaudies muzikos kolektyvui
- Akompanavimo
- Vargonavimo
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojami 25 dalykai.
Praktinės studijos vyksta keturiais etapais: pažintinė muzikinio ugdymo praktika, muzikinio ugdymo praktika pradinėse klasėse, muzikinio ugdymo praktika bendrojo lavinimo mokykloje ir ištisinė savarankiško ugdymo praktika. Praktinių studijų trukmė – 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami asmeniniai muzikavimo, organizaciniai, psichologiniai-pedagoginiai gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju egzaminu. Baigusiajam suteikiamas profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir mokytojo profesinė kvalifikacija.
Baigus muzikos pedagogikos studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo meno studijų srities, muzikos studijų krypties programas.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Mokytojo kvalifikacija reikalinga norint dirbti muzikos mokytoju.
Asmuo, įgijęs muzikos mokytojo kvalifikaciją, turi:
gebėti planuoti, organizuoti ir valdyti muzikinį ugdymą pagrindinėje bendrojo lavinimo mokykloje, lavinti ugdytinių muzikinius ir kūrybinius gebėjimus, organizuoti mokyklos bendruomenės muzikinę veiklą, bendradarbiauti su tėvais /globėjais, groti dviem muzikos instrumentais (fortepijonu ir vienu pasirinktinai) ir akompanuoti, taisyklingai valdyti balsą, diriguoti muzikiniam kolektyvui, pritaikyti muzikos kūrinį įvairiai atlikėjų sudėčiai, harmonizuoti melodiją ir pritaikyti jai akompanimentą, muzikuoti ansamblyje ir vadovauti kolektyvo muzikavimui žinoti tradicines ir naujausias muzikinio ugdymo metodikas, pedagogikos ir psichologijos pagrindus, motyvacijos būdus ir priemones, muzikos kalbos, istorijos ir kultūros ypatumus, scenos kultūrą, oratorinio meno elementusmokėti atsakingai, kritiškai, nuosekliai reikšti mintis, iškelti problemas ir jas spręsti, lanksčiai, tolerantiškai bendrauti su kolegomis, mokyklos bendruomenės nariais, tėvais ar globėjais
Muzikos mokytojo kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal muzikos pedagogikos studijų programą.
Norintiems siekti muzikos mokytojo kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą bei pradinį muzikinį pasirengimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti muzikos mokytoju nėra pripažįstami.
Įgiję muzikos mokytojo kvalifikaciją asmenys gali dirbti muzikos mokytoju pagrindinėje mokykloje bei pagal pasirinktą specializaciją – bažnyčios vargonininkais, liaudies muzikos kolektyvų vadovais ar akompaniatoriais kultūros centruose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Marijampolės kolegija Marijampolė Sodžiaus g. 1/V. Kudirkos g. 61
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju