Mokymo programos
Verslo vadyba
Valstybinis kodas: 653N10002
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti vadybininkus, gebančius dirbti įvairiose verslo įmonėse, įstaigose ir organizacijose, tirti rinką, vartotojo elgseną, prognozuoti konkurentų veiksmus, savo kompetencijos ribose atstovauti įmonę įvairiose derybose, dalyvauti įmonės gaminių ar paslaugų prezentacijose, organizuoti investicijų paiešką ir jų panaudojimą.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji vadybininkai studijuoja bendruosius profesinius dalykus ir studijų pagrindų dalykus: sociologiją, filosofiją, psichologiją, informacijos technologijas, užsienio kalbą, matematiką, specialybės kalbą ir raštvedybą, teisę, darbo ir civilinę saugą, mikro ir-makroekonomiką, verslo ekonomiką, vadybą, personalo vadybą, kokybės vadybą, buhalterinę apskaitą, finansus ir mokesčius, tarptautinę prekybą, logistiką, statistiką. Specialiuosius profesinius dalykus studijuoja priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos: prekybos verslo organizavimo, finansų vadybos ar vežimų automobilių transportu verslo organizavimo.
Iš viso studijuojama 30 dalykų. Penki procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Praktinės studijos vyksta penkiais etapais: informacinių technologijų, specialybės įgūdžių lavinimo mokomojoje firmoje „Simulith“, specialybės įgūdžių lavinimo mokomojoje kavinėje ir verslo įmonėse, darbo verslo įmonėse ir baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė – 22 savaitės. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami informacinių technologijų naudojimo, verslumo, investicijų paieškos ir kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas profesijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir vadybininko profesinė kvalifikacija.
Baigus verslo vadybos studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo socialinių mokslų srities vadybos ir verslo administravimo studijų krypties programas.
Verslo vadybos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems vadybininko kvalifikacijos.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Vadybininko kvalifikacija reikalinga norint dirbti vadybininku.
Asmuo, įgijęs vadybininko kvalifikaciją, turi:
- gebėti įvertinti verslo aplinką ir savo galimybes, suprasti verslą kaip sistemą, analizuoti, sisteminti ir vertinti tyrimų duomenis, priimti sprendimus, įvertinti esamą įmonės (padalinio) veiklą, parengti įmonės (padalinio) veiklos vystimosi strategiją ir taktiką, organizuoti nenutrūkstamą darbo procesą įmonėje ar jos padaliniuose, užtikrinti veiklos kokybę, suvokti darbuotojų vaidmenį įmonėje, organizuoti darbuotojų atranką, kaupti ir sisteminti informaciją, valdyti pokyčius, įvertinti ir parinkti ekonomiškai naudingus finansavimo šaltinius, parengti įmonės verslo planą, valdyti ir kontroliuoti materialinius ir finansinius išteklius;
- žinoti Lietuvos ir tarptautinės rinkos ypatumus, Lietuvos ir tarptautinio ūkio plėtros tendencijas, sąlygojančias galimybę kurti naują verslą, Lietuvos ir tarptautinius teisės aktus, reglamentuojančius pasirinktą veiklos kryptį, bendrą LR įmonių steigimo tvarką, darbo teisės reikalavimus, veiklos strategijos formavimo etapus, motyvacijos teorijas, darbuotojų atrankos metodus, darbo užmokesčio formas;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su klientais, strategiškai mąstyti, lanksčiai vertinti reiškinius, būti taktišku, mandagiu, kruopščiu ir sąžiningu.
Vadybininko kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal verslo vadybos studijų programą.
Norintiems siekti vadybininko kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti vadybininku nėra pripažįstami.
Įgiję vadybininko kvalifikaciją asmenys gali dirbti vadybininkais ar padalinio vadovais verslo įmonėse bei kurti savo verslą.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Marijampolės kolegija Marijampolė Sodžiaus g. 1/V. Kudirkos g. 61
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju