Mokymo programos
Kultūrinės veiklos vadyba
Valstybinis kodas: 653N28002
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti kultūrinės veiklos vadybininkus, gebančius kurti ir administruoti kultūrines įmones ir organizacijas, strategiškai planuoti ir įgyvendinti kultūros plėtrą, rengti ir įgyvendinti kultūros produkto gamybą ir reklamą, plėsti verslą, bendrauti ir bendradarbiauti su kultūros verslo ir socialiniais partneriais, dirbti kolektyve.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji kultūrinės veiklos vadybininkai studijuoja bendruosius profesinius dalykus ir studijų pagrindų dalykus: filosofijos įvadą, užsienio kalbą, antrąją užsienio kalbą, kūno kultūrą, kalbos kultūrą ir retoriką, kultūros istoriją, studijų įvadą ir profesinę etiką, informacines technologijas, verslo matematiką, kultūros politiką, etnokultūrą, meno pažinimą, audiovizualines priemones, kultūros sociologiją. Specialiuosius profesinius dalykus studijuoja priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos: muzikinės veiklos organizavimo, teatrinės veiklos organizavimo ar etninės kultūros veiklos organizavimo.
Iš viso studijuojami 35 dalykai. Penki procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Praktinės studijos vyksta keturiais etapais: pažintinė (kultūros, meno centruose, teatruose, muziejuose), vadybinio darbo (viešosiose kultūros ir meno įstaigose), specializacijos (kultūros paslaugas teikiančiose įstaigose), baigiamoji praktika (nepelno siekiančiose kultūros organizacijose ir kitose kultūrinės veiklos institucijose). Praktinių studijų trukmė – 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami darbo organizavimo, kultūrinės rinkos tyrimų atlikimo, kultūros produkto rengimo bei įgyvendinimo ir kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas vadybos ir verslo administravimo profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir kultūrinės veiklos vadybininko profesinė kvalifikacija.
Baigus kultūrinės veiklos vadybos studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo socialinių mokslų srities, vadybos ir verslo administravimo studijų krypties programas.
Kultūrinės veiklos vadybos programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti kultūrinės veiklos vadybininkais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Kultūrinės veiklos vadybininko kvalifikacija reikalinga norint dirbti kultūrinės veiklos vadybininku.
Asmuo, įgijęs kultūrinės veiklos vadybininko kvalifikaciją, turi:
- gebėti vertinti valstybės kultūros politiką, teisinius jos aspektus, planuoti ir atlikti kultūrinės rinkos tyrimus, vertinti esamą kultūros ir jos verslo aplinką, organizuoti kultūrinius renginius ir jiems vadovauti, rengti ir įgyvendinti kultūrinės veiklos programas, organizuoti kultūros produktų gamybą, reklamą ir sklaidą, kurti ir administruoti kultūros įstaigas, kurti visuomenines organizacijas ir joms vadovauti, puoselėti bendruomenės tradicijas, organizuoti kultūrinį jos švietimą, nagrinėti kultūrinę rinką ir prognozuoti jos raidos perspektyvas, analizuoti kultūrinės veiklos ir jos verslo plėtros tendencijas, įvertinti teisinius, finansinius ir techninius renginių organizavimo aspektus, sudaryti kūrybines bei darbo tarnybų grupes ir joms vadovauti;
- žinoti teisės aktus, reglamentuojančius Lietuvos kultūrą ir kultūros įstaigų veiklą, bendrą LR įmonių steigimo tvarką, darbo teisės reikalavimus, įmonės verslo plano parengimo tvarką, veiklos strategijos formavimo principus, motyvavimo teorijas, darbuotojų atrankos metodus, ekonomiškai naudingus finansavimo šaltinius, rinkos tyrimo metodus, finansinės analizės, apskaitos principus, svarbiausius valstybės kultūros politikos principus, šiuolaikines informacijos apdorojimo priemones ir metodus, regiono kultūros plėtros programą bei jos įgyvendinimo galimybes ;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su klientais, taisyklingai reikšti mintis, būti taktišku, mandagiu, kruopščiu ir sąžiningu.
Kultūrinės veiklos vadybininko kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal kultūrinės veiklos vadybos studijų programą.
Norintiems siekti kultūrinės veiklos vadybininko kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti kultūrinės veiklos vadybininku nėra pripažįstami.
Įgiję kultūrinės veiklos vadybininko kvalifikaciją asmenys gali dirbti kultūros verslo vadybininkais, administratoriais, projektų koordinatoriais kultūros, meno centruose, koncertinėse organizacijose, teatruose, muziejuose, viešosiose kultūros ir meno įstaigose, agentūrose, pramogų ir turizmo organizacijose, nepelno siekiančiose kultūros organizacijose ir kitose kultūrinės veiklos institucijose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Marijampolės kolegija Marijampolė Sodžiaus g. 1/V. Kudirkos g. 61
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju