Mokymo programos
Turizmo administravimas
Valstybinis kodas: 653N80002
Kodas pagal ISCED: 52181
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti turizmo administratorius, gebančius savarankiškai organizuoti turizmo paslaugų įmonės veiklą, aptarnauti klientus, rengti ir organizuoti turistines keliones, organizuoti rinkodarą, kvalifikuotai teikti informaciją.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji turizmo administratoriai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: sociologiją, filosofiją, informacines technologijas, užsienio kalbą, matematiką, bendravimo psichologiją, dalykinę komunikaciją, studijų pagrindų dalykus: apgyvendinimo ir maitinimo organizavimą, finansus ir apskaitą, kelionių geografiją, turizmo rinkodarą, bendravimo pagrindus, turizmo įmonės ir viešbučio veiklos organizavimą, ekskursijų ir kelionių organizavimą ir kt. bei specialiuosius profesinius dalykus:
- kaimo turizmo organizavimo (kaimo turizmo vadybą, rekreacinės veiklos kaime organizavimą, aplinkos dizainą, ekologinės žemdirbystės pagrindus);
- laisvalaikio organizavimo (laisvalaikio kultūrą, kultūrinių renginių organizavimą, sportinių renginių organizavimą, etninę kultūrą).
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojama 30 dalykų.
Praktinės studijos vyksta trimis etapais: turizmo paslaugų, turizmo vadybos ir baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė – 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami darbo organizavimo, rinkos tyrimų atlikimo, klientų aptarnavimo, kelionų organizavimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas rekreacijos ir turizmo profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir administratoriaus profesinė kvalifikacija.
Baigus turizmo administravimo studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo socialinių mokslų srities, vadybos ir verslo administravimo studijų krypties programas.
Turizmo administravimo studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti turizmo administratoriais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Administratoriaus kvalifikacija reikalinga norint dirbti turizmo administratoriumi.
Asmuo, įgijęs administratoriaus kvalifikaciją, turi:
- gebėti savarankiškai parengti įmonės įstatus, planuoti, organizuoti turizmo įmonės (padalinio) veiklą, parengti verslo planą, sudaryti kelionės maršrutą, paslaugų rinkinį ir jo sąmatą, organizuoti rinkos tyrimus bei rinkodaros priemones, organizuoti derybas ir sudaryti sutartis, naudotis informacinėmis technologijomis ir įvairiais informacijos šaltiniais, atsakingai tvarkyti kelionių dokumentus ir organizuoti keliones, teikti informaciją ir bendrauti užsienio kalba;
- žinoti įmonių steigimo ir turizmo paslaugų teikimą reglamentuojančius teisės aktus ir reikalavimus, kelionių geografiją, apskaitos ir personalo bei verslo vadybos pagrindus, komunikavimo ir informacijos teikimo principus, bendravimo psichologijos ir profesinės etikos normas, kelionių organizavimo ir derybų vedimo metodiką;
- mokėti dirbti su kelionių dokumentais bei sutartimis, kelionių rezervavimo ir informacijos apdorojimo sistemomis, profesionaliai aptarnauti klientus, užsienio kalbą, organizuoti savo darbą.
Administratoriaus kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal turizmo administravimo studijų programą.
Norintiems siekti administratoriaus kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti turizmo administratoriumi nėra pripažįstami.
Įgiję administratoriaus kvalifikaciją, asmenys gali dirbti turizmo administratoriais turizmo paslaugų sektoriaus įmonėse.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Marijampolės kolegija Marijampolė Sodžiaus g. 1/V. Kudirkos g. 61
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju