Mokymo programos
Tarptautinis verslas
Valstybinis kodas: 653N12001
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Tarptautinio verslo studijų programa skirta asmenims, siekiantiems įgyti Tarptautinio verslo profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį. Programos tikslas - parengti specialistus, gebančius kurti tarptautines įmones, suprasti tarptautinio verslo kūrimo ir vystymo dėsningumus bei ryšius su vadyba, ekonomika, teise, gebančius kvalifikuotai analizuoti tarptautinę aplinką bei tarptautinę rinką, planuoti ir rengti tarptautinio verslo strategijas, vykdyti verslo projektus, organizuoti ir koordinuoti tarptautinį verslą, tvarkyti finansus, vadovauti darbuotojams, vertinti ekonominius, įmonių valdymo procesus, verslo inovacijų pasikeitimus, ieškoti sprendimų nuolat besikeičiančioje tarptautinėje verslo aplinkoje ir juos realizuoti.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į Socialinių mokslų kolegiją sąlygas. Konkursinis balas formuojamas iš matematikos, lietuvių kalbos, istorijos ir užsienio kalbos mokomųjų dalykų.
Tarptautinio verslo studijų programos studentai studijuoja: bendruosius koleginių studijų dalykus - Dokumentų valdymą, Užsienio kalbas, Europos studijas, Tarptautinius santykius, Sociologiją arba Bendravimo psichologiją; Verslo studijų krypties, Tarptautinio verslo šakos dalykus - Mikro, Makro ekonomiką, Tarptautinio verslo pagrindus, Tarptautinę ekonomiką, Verslo ir įmonių ekonomiką, Vadybą, Rinkodarą ir rinkotyrą, Tarptautinę rinkodarą, Europos Sąjungos rinkas, Tyrimų metodologijos pagrindus, Visuotinės kokybės vadybą, Inovacijų vadybą, Darbo teisę, Strateginį valdymą, Tarptautinio verslo etiką, Tarptautinę komercinę teisę, Personalo vadybą ir kitus.
Studijų programoje numatyti studento pasirenkamieji dalykai skirti žinių ir gebėjimų, įgytų studijuojant Tarptautinio verslo šakos dalykus, gilinimui: Tarptautinių projektų valdymas, Tarptautinės prekybos politika, Pardavimų valdymas, Eksporto organizavimas, Derybų strategija, Logistika, Tarptautinių bendrovių valdymas bei Veiklos strateginis planavimas, Tarptautinės prekybos finansavimas ir atsiskaitymai, Įmonės veiklos analizė, Tarptautinio verslo rizikos valdymas, Tarpkultūrinė vadyba, Vartotojų elgsenos tyrimai, Ugdomasis vadovavimas, Pokyčių valdymas, Organizacijos elgsena ir kultūra, Prezentacijų rengimas ir organizavimas ir kt.
Atliekamos dvi praktikos: mokomoji ir baigiamoji. Praktikų apimtis 20 kreditų. Mokomosios praktikos tikslas - supažindinti studentus su tarptautinio verslo aplinka bei tarptautinių įmonių veiklos organizavimu ir valdymu realiomis veiklos sąlygomis. Baigiamosios praktikos metu įtvirtinami ir tobulinami tarptautinio verslo kūrimo, valdymo, planavimo, organizavimo, rinkodaros ir rinkotyros, projektų rengimo, pardavimų programos sudarymo, vartotojų elgsenos tyrimo įgūdžiai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas Tarptautinio verslo profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus Tarptautinio verslo studijų programą studijas galima tęsti pagal socialinių mokslų srities verslo ir vadybos studijų krypčių grupės antrosios pakopos studijų programas Lietuvos ir užsienio aukštosiose mokyklose.
Tarptautinio verslo vadybos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį
išsilavinimą bei siekiantiems įgyti Tarptautinio verslo profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Asmuo, įgijęs Tarptautinio verslo profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį:
- geba įkurti tarptautinio verslo įmonę, analizuoti ir vertinti tarptautinio verslo aplinką, įmonės verslo būklę, planuoti ir organizuoti veiklą, atsižvelgiant į iškeltus tikslus, parengti tarptautinio verslo plėtros strategiją ir taktiką, įgyvendinti verslo plėtros planus ir projektus, atsižvelgiant į tarptautinio verslo globalizacijos procesus; geba numatyti veiklos atlikimo būdus ir metodus konkrečioje profesinėje srityje, valdyti ir racionaliai naudoti turimus materialinius ir finansinius išteklius, kontroliuoti veiklos kokybę, vadovauti personalui, valdyti ir pritaikyti tarptautinio verslo veiklos vykdymo technologijas, planuoti ir atlikti tarptautinės rinkos tyrimus; kaupti, sisteminti ir analizuoti veiklai atlikti reikalingą informaciją, priimti ir įgyvendinti sprendimus;
- žino ir geba taikyti Lietuvos ir užsienio valstybių įstatymus, reglamentuojančius įmonių steigimą ir veiklą, skverbimosi į tarptautinę rinką teisinius apribojimus, tarptautinių komercinių santykių reguliavimo būdus, rinkos tyrimo metodus, verslo plano parengimo tvarką, tarptautinės rinkodaros komplekso elementus, tarptautinius kokybės valdymo standartus, darbo teisės, darbuotojų vadybos pagrindus, saugos reikalavimus; geba panaudoti mokslo ir praktines žinias planuojant ir organizuojant tarptautinį verslą bei priimant sprendimus;
- moka novatoriškai, kūrybiškai ir savarankiškai veikti, bendrauti ir bendradarbiauti multikultūrinėse bei multinacionalinėse organizacijose, planuoti ir valdyti laiką, turi gerus komunikacinius, informacinius, tyrinėjimo, informacijos valdymo, verslumo įgūdžius.
Tarptautinio verslo profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal Tarptautinio verslo studijų programą.
Norintiems įgyti Tarptautinio verslo profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Asmenys, įgiję Tarptautinio verslo profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, gali kurti tarptautinį verslą, dirbti Lietuvos ir tarptautinėse įmonėse vidutiniojo ir aukštesnio lygio vadovais, projekto vadovais, vadovauti įmonėms.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Viešoji įstaiga Socialinių mokslų kolegija Klaipėda Nemuno g. 2
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju