Straipsniai
Atgal
Kaip paversti savo stalą tvarkingu ir efektyviu?
2017-08-10

 Nepriklausomai nuo to, ar darbo stalas yra naudojamas biure ar namuose, norisi, jog jis būtų švarus, o kiekvienas ant jo laikomas daiktas turėtų konkrečią savo vietą. Tuomet pavyks išvengti netvarkos ir visas reikiamas užduotis atlikti kur kas produktyviau. Kokie sprendimai padės greičiau įgyvendinti šį tikslą bei apstatyti biuro baldus taip, kad darbas vyktų efektyviau?


 Nusprendus paversti savo darbo stalą tvarkingu ir efektyviu, pirmiausia vertėtų nukraustyti visus ant jo esančius daiktus ir iš naujo pradėti kurti tvarką. Galbūt iš karto atrasite nereikalingų, nebenaudojamų daiktų ar dokumentų, kurie galės keliauti tiesiai į šiukšlinę, o po to teks atlikti šiek tiek švarinimosi darbų. Visi puikiai žinome, jog susikaupęs dulkių sluoksnis neprideda stalui žavesio, o ir dirbti tokioje aplinkoje nėra malonu, tad šluostės ir specialūs paviršių valikliai visuomet turėtų būti netoliese – tai vienas pagrindinių žingsnių siekiant tvarkingesnės darbinės aplinkos.


Tuomet, kai stalas bus švarus, bus galima pradėti ir įvairius daiktų ar dokumentų rūšiavimo darbus. Palikite ant stalo tik tuos daiktus, kurie iš tikrųjų yra naudojami – papildomi žurnalai, knygos ar kita darbo metu nebūtina informacija tik išblaškys Jūsų dėmesį ir užims papildomą vietą, tad šiuo atveju tokiems dalykams verčiau atrasti kitą vietą. Tokiais atvejais pravers daiktų dėžės, o blogiausiu atveju nenaudojamus daiktus galima sudėti į stalčiaus gilumas.


Sekantis Jūsų laukiantis žingsnis – sutvarkyti reikalingus daiktus taip, kad jie užimtų kaip įmanoma mažiau vietos ir tuo pačiu visuomet būtų po ranka. Tuomet teks pasirūpinti ir įvairiomis papildomomis kanceliarijos prekėmis – dažniausiai ant darbo stalo mėtosi ne vienas tušinukas ar pieštukas, tad reikėtų atrasti jiems tinkamą dėklą, kuriuo neretai tampa paprastas virtuvinis puodelis. Dokumentų stovai, segtuvai, aplankai ir įmautės taip pat leis patogiai surūšiuoti turimus dokumentus, o jeigu ant jų užrašysite ir tikslinius žodžius, padedančius greičiau suprasti, kokios rūšies informacija juose yra sudėta, vėliau kur kas greičiau ją atrasite. Dažniausiai chaosą sukuriame tuomet, kai ko nors ieškome, tad tokie sprendimai leis ilgai išlaikyti darbo stalą tvarkingu.


Galiausiai liks paskutinioji užduotis – pasirūpinti savo darbo vietos jaukumu. Šiuo atveju viskas priklauso nuo asmeninių poreikių – galbūt Jums kur kas geriau dirbasi minimalistinėje aplinkoje, o gal mėgstate įvairias dekoracijas, motyvacijos suteikiančias mintis ar interjero lipdukus. Svarbiausia, jog darbo stalas bei biuro kėdė būtų patogus Jums – tik tuomet galėsite patogiai atlikti visas užduotis ir greitai surasti visą reikalingą informaciją.


Rašomuosius, kompiuterinius stalus internetu gera kaina įsigysite pigu.lt elektroninėje parduotuvėje.

Komentarai