Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija nepritaria vaizdo stebėjimui mokyklose
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-09-08 09:58:28 | Nuoroda

 Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija pabrėžia, kad vaizdo stebėjimo kameras mokyklose galima rengti tik tais atvejais, kai kitų būdų ar priemonių neužtenka, ir tik tam tikrose vietose, kad nebūtų pažeistas mokinių, mokytojų ir kitų darbuotojų privatumas.
Rugpjūčio pabaigoje spaudoje pasirodė pranešimų apie Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijoje montuojamą vaizdo stebėjimo sistemą. Vaizdą stebėti ruošiamasi prie centrinių mokyklos durų, drabužinėje, sporto salėje, valgykloje, fojė, suaugusiųjų klasės mokymosi patalpose ir koridoriuose. Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija mano, kad toks stebėjimas būtų pateisinamas tik prie centrinių mokyklos durų ir mokyklos teritorijoje. Visur kitur pakabintos kameros galėtų pažeisti vaikų, pedagogų ir kitų mokyklos darbuotojų teisę į privatumą.
Inspekcija atkreipia mokyklų dėmesį, kad prieš imantis diegti vaizdo stebėjimo priemones, reikia įvertinti kitus būdus saugumui užtikrinti. Pingančios technologijos neturėtų tapti priežastimi pažeisti vaikų ir mokytojų teisę į privatumą.
Inspekcija kreipėsi į Švietimo ir mokslo ministeriją ir savivaldybių administracijas prašydama informuoti mokyklas, gimnazijas ir kitas švietimo įstaigas, kad prieš priimant sprendimus įrengti įstaigose vaizdo stebėjimo įrangą būtų apsvarstytos galimybės norimus tikslus pasiekti kitais būdais ir priemonėmis, o stebint vaizdą tose patalpose ir teritorijose, kur jis yra būtinas, privalo būti įgyvendinti Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo reikalavimai.

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą