Vartotojo zydaite pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2008-05-28 18:35:58 | Nuoroda
Del bioinformatikos tai skubu priestarauti. sutinku akd tai sunkus mokslas i kuri lengva istoti. Jua po pirmo semestro iskrenta 1/3 studentu likusi nubyra iki 3 kurso ir ten belieka koks 10-15. bet ko noreti juk ten VU ir reikalavimai tikrai dideli, jus labaiu ten ruostu kaip informatikus ir jau pirmame kurse suprsatumete kas yra asembleris o bioinformatika pati tik nuo 4 semestro prasidetu. Siaip mokslas tikrai ikvepaintis tuo kad visalaik vercia galvoti apie ateiti. bet ji rekomenduociau albiau tiksliukams ir nebijantiems informatikos. nes biologine puse sioje specialybeje nera labai svarbi. Bet jei kas nera apsisprende, patikekit, tai nerealus mokslas tad bent pabandyti verta ( tik sakau nusiteikite informatikos nepakeliamam kruviui)
Žinutė parašyta: 2008-05-28 18:48:44 | Nuoroda
Na as irgi galiu apsisakyti apie bioinformatika VU. tai irgi MIF'e ir informatikos bakaauras jau butu jusu po 4 metu, tik plius kad juus lauktu ir ateities mokslo laboratorijose su genetika dirbantys zmones. jau pirmame kurse mokomes ta pati ka antrakursiai informatikai, per pirma kursa jau turetumete buti ismoke asembleri,java, paskali ir pageidautina visual basika, (ADS'ui). programavimo tenai netruktu kaip ir matematikos skambiais pavadinnimais, o tas bio tai tarp kitko, jei megsti programinti ar siaip informatika tai bioinformatika tikrai patarciau, nes ten biologija ismoksi is naujo ( pati nuo 10 kl jos neturejus buvau) ir ji bus tarsi tarp kitko taip kad jei nori informatiko diplomo tai gali rinktis ir sia specialybe, tik ji suteiks ir biologiniu ziniu ( beje turesi galimybe isgryninti DNR jau 1 kurse )
Žinutė parašyta: 2008-05-28 19:09:23 | Nuoroda
Sveiki, turbut kas ieskojote kur stoti pamatete ir sia specialybe ir gal kas nors net nenutuokia kas tai yra ir kuo busite uzauge? Jei atsirado tokiu zmoniu rasykite, bioinformatikos studentai jums placiau apie tai paasakos.
Žinutė parašyta: 2008-05-28 19:16:08 | Nuoroda
Visu pirma uzauge galesite dirbti pagal diploma ir buti informatikais, bet siaip si specialybe skirta pagelbeti biotechnologams. Jus susipazinsite su genetika, jau pirmame kurse turesite galimybe isgryninti DNR ir panasiu smagiu triuku. Paskaitos labai idomios! Taciau teks ir beproto daug programuoti, ir kaip pirmakursiams iskarto bus uzkrauta tokia disciplina kaip kompiuterine architektura, kur teks programuoti itkrai nelengvai su asembleriu taciau neissigaskite, jei patinka programavimas ar bent jau amnote kad prie jo priprasite drasiai galite eiti cia. Destytojai irgi labai saunus!!! Na o daabr ka pasakyti kitiems jei istotumete i bioinformatika ( kuo busite uzauge) : visu pirma jusu tikslas bus sugalvoti algoritmus DNR lasteles elementams isdestyti ir daug daug programinio darbo tam kad tai butu igyvendinta gyvame organizme ar siaip gyvoje gamtoje Zodziu is dalies tai rigi "genu indzinerijos" dalis.... Na eji ka nesamoniu prirasiau tai kolegos patiklins, bet rasau tai ka supratau per pirmuosius metus sioje specialybeje.
Žinutė parašyta: 2008-06-02 12:30:29 | Nuoroda
Na KTU tikrai reiketu pakelti auksciau VGTU. o VU nz nzn, krites cia informatiku autoritetas, nors jei norima itin geru destytoju tikria ji palik 1 vietoje.
Žinutė parašyta: 2008-08-10 08:18:45 | Nuoroda
NA bet ir jum pasiseke, nuostabia kuratore turesit Beje kiek zinau ir 2-kursiu perstojusiu turesit, tai del uzduociu ar ko nors galesit ir ju pasiteirauti. O siaip sveikinu Papildzius bioinformatiku gretas !!! Antrakurse...
Žinutė parašyta: 2008-08-21 23:01:40 | Nuoroda
Kiek zinau Geodezija su Adri dalinsis siomis pareigomis, bet gal Arturas labiau bus prie pirmakursiu. O dabar galiu apie pati moksla papasakoti , nes kazkam buvo idomu. kai po mokyklos tai cia viskas daug daug daug paprasciau, supranti kad mokytis neprivaloma vissiskai, nes cia destytojai tokie geri kad visa pagrinda isdesto per paskaita, nros dometis visada pravartu, labai nuostabus bus biologios destytojas, jis truputi uzmarsus, bet jo apskaitos pilnos visokiu biologiniu naujienu ir siaip fun faktu, gaila medziagos reikalingos egzui per paskaitas buna tik nuotrupos, bet egzamine buna ir klausimu is tu idomybiu, tad paskaitu reikia kalusytis. Nenustebciau jei nesuprastumete iki egzamino diskreciosios matematikos, ten kazkas nerealaus su visom tom aibem ir poaibiais, rudenio gale pradesit mokintis ir idomesniu dalyku kaip daugybas ir sudesis visokiu a14c * a4aa = ? ir pan Grieztas bus algebros destytojas, bet ten viskas labai grieztai ir aiskiai jei mokysites tia viskas ten bus iveikiama. Ai ir zinoma MIF'o zvaigzde MITASIUNAS, na cai jums patiems reikia pamatyti ir isgirsti ji, (patarimas noredami girdeti paskaita seskites arciau lentos ) Bet jei ka sakau mokslas unive daug saunesnis, apmatysite pavasari i egzus eidami tai net uzmirsite kad reikejo dar pasimokyti