Vartotojo WilijA pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2008-06-05 13:43:00 | Nuoroda
Kokia Jūsų nuomonė apie šią specialybę?
Žinutė parašyta: 2008-06-05 13:52:27 | Nuoroda
Aš pati jau baigiu 3 kursą. Ir ką galėčiau pasakyti? Nuomonių daug ir įvairių. Žinoma, visiem įprasta kaltinti dėstytojus dėl neišlaikytų egzaminų, tačiau... Tiesa ta, kad pasimokyt tikrai reikia. Kam sunkiai sekasi su matematika, tai nepatarčiau rinktis šios specialybės, nes matematika, įvairūs jos moduliai ir modifikacijos persekios iki pat studentavimo pabaigos. Na, tai lengvai paaiškinama tuo, kad mokomasi technikos universitete. Laiku susiėmus ir pasimokius ne paskutinę naktį, o kokias 3, tai tikrai viską įmanoma išlaikyti. Dėstytojų peikt negalima. Tereikia stengtis pasiimti iš jų tai, ką jie duoda ir priimti juos tokius, kokie jie yra. Žinoma, visi su savais + ir -. O jeigu trumpai... ganėtinai plataus profilio specialybė, kurioj šiek tiek paprotina, šiek tiek pakvailina, bet studijuoti čia tikrai galima.
Žinutė parašyta: 2008-06-10 01:37:31 | Nuoroda
Bandziau stoti, deja, nesekmingai. Nuomone. Stojamieji egzaminai sudaro tam tikra itampa, ne vilnieciams sudetinga dar ir tuo atzvilgiu, kad reikia kelias dienas buti Vilniuje. Tai sioks toks nepatogumas, jeigu nera pas ka tom keliom dienom apsistoti. O vertinimas...na, as asmeniskai tokia nuomone susidariau, kad istoja: genijai; zmones, turintys geru pazinciu arba tiesiog meno pasaulyje zinomu artimuju; turintys atitinkamas sumas. Jeigu patenkat bent i viena is siu 3 tipu zmoniu, tai tik sekmes jums palinketi galiu. Vis dar su pavydu zvelgiu akademijos pusen. Neissipildziusi (bent kolkas) svajone. O siaip...yra tikrai nuostabiu destytoju. Deja, teko girdeti, kad visi jie(ar bent dauguma) linke primesti savo stilistika ir galimybiu asmenybes israiskai nedaug belieka. Bet, kas ten zino kaip yra is tikruju.Is mano puses tai - tik nuogirdos.
Žinutė parašyta: 2008-06-13 17:29:37 | Nuoroda
Labas. As mokausi VGTU. Tai, kiek zinau, visiem tvarkingai moka. Na, bent tiems, kam priklauso. Jeigu yra irasytas toks punktas, tai tau turi skirti stipendija pirmam pusmeciui 1,8 MGL. Toliau jau viskas priklausys nuo tav rezultatu universitete. Galu gale, jeigu nenores jie tau sitos stipendijos skirti (su tokiais balas tikrai ja gausi.del dydzio tik klausimu gali kilti), tai bet kada gali jiems pirstu i komp ekrana pabaksnot ir sakyt "e, chebra, common.." Juk turesi labai akivaizdu irodyma..
Žinutė parašyta: 2008-06-16 14:08:18 | Nuoroda
Na, matematika, kaip sakiau, lydes visus 4 metus. Informatika realiai yra 2 pusmeciu. Word, Excell, Powerpoint, Access... Nieko gali nesimokyt per vasara tikrai. Viskas nuo labai pprastu dalyku pradedama, taciau zengiama gan greitai Jeigu netingesi paskaitu lankyt ir darbu laiku pasidaryt (na, bent informatikos pratyboms tai teks kone kiekvienai paskaitai kaip mokykloj nd daryt...) IR...dar prie informatikos galeciau priskirti kompiuterine grafika. Bet ten irgi tik pagrindus ismokt tereikes per pusmeti. Aisku, turint galimybiu istoti i prestiziskesne specialybe... gal ten ir reiketu stoti. Siulyciau pasidometi gal nekilnojamo turto vadyba.. Na, nzn.Man patinka vgtu tuo, kad cia atrodo nelabai reikaligu dalyku moko (inzinerijos pagrindai, pvz ), bet po to kazkaip susivoki, kad gal ir gerai visai bent minimaliai suprast ivairias srtis. Galu gale... trecio kurso vidury pasirenkamos specializacijos. Viena is ju - istaigu finansu valdymas. Taigi, turint noro uzsiimti finansu srityje, tikrai galesi tokia pasirinkti, nors asmeniskai man tai neatrodo labai jau idomu.. O zmones... labai ivairus. Istaigu vadyboj tik vaikinu pasigendama. Juokiasi visi, kad moteriska specialybe... gal taip ir yra.
Žinutė parašyta: 2008-06-16 14:11:17 | Nuoroda
Na, metinio ivertinimo 95 juk negali surinkti... Tai tada ir stipendijos gali tiketis tik del aukstos istojimo vietos...
Žinutė parašyta: 2008-10-14 15:58:19 | Nuoroda

 Taigi... Gražina Karlaitė. Kodėl ją įvardyčiau kaip geriausią (ar vieną geriausių) pedagogę? 

Iš tikro viskas labai paprasta. Žinoma... ji dėsto labai dėkingą dalyką - teatrą. Tai dalykas, kurio mokosi principe tik tie, kurie to nori. Nors... mažiesiems, kiek žinau, yra įvesta tokia pamoka, kaip normali pamoka. Privaloma. Bendraujant su režisiere man turbūt labiausiai įstrigo jos sąlyginis griežtumas. Prieš pradėdama pas ją vaidinti prisiklausiau be glo daug ir įvairių nuomonių. Vieni ją peikė, kiti gyrė, treti bandė gąsdinti, kad pas ją mokytis neičiau. Tačiau... aš nepabūgau. Turbūt pernelyg stipriai norėjau vaidinti. Juk buvau mačiusi jau ne vieną spekaklį, kuriame vaidino pažįstami žmonės. Tai ir nuėjau pasišnekėti. Ir viskasbuvo tiesiog SUPER. Taip, tikra tiesa, kad griežtumo moteriškei nestinga. Balsą turi gerą. Būdavo daug pykčio. Kartais net ir nemaloniai asijusti priversdavo. Bet... Visuomet yra koks nors "BET". Kai galų gale pamatai, ką moteriškė sugeba išspausti iš visiškai paprastų nedidelio miestelio paauglių... Širdis apsąla. Būtent tada pradedi vertinti. Ir aš, kaip ir dauguma, įvertinau. Žodis "teigiamai" šiuo atveju būtų pernelyg kuklus. Dabar, nors jau keli metai, kaip baigiau mokyklą, vis dar pasistengiu Gražiną retkarčiais aplankyti. Žinoma... asmeninių susitikimų neorganizuojam. Bet pasitaikius tinkamai progai, kai rodomas koks nors jos režisuotas spektaklis, pasistengiu nuvykti, pasižiūrėti, persimesti keletu žodžių su režisiere. Ir žinot... tas riksmas, pyktis, kurio buvo tikrai nemažai... Taip greit išgaravo... Tai žmogus, su kuriuo šneki ir jauti, kaip širdį užlieja šiluma, akys vėl pradeda spindėti taip, kaip per spektaklio premjerą... ech... Gal gale... viena paprasta situacija. G. Karlaitė sugebėjo asitelkusi teatrą išgydyti draugą nuo gan sunkios depresijos. Ir kaip tokiu atveju neįvertinti žmogaus kaip geriausio pasaulyje pedagogo? M?

Žinutė parašyta: 2009-10-25 21:48:05 | Nuoroda

Pamokų pas ją turėti neteko, tačiau skaitylos vedėja ji puiki. Visada galima buvo ateit, pasišnekėt. Labai myli vaikus, nors dažniausiai atrodo gan griežta. Ir vaikai ją myli... O ko daugiau mokytojai bereikia? M?