Vartotojo rue_evergreen pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-01-16 01:23:51 | Nuoroda

Socialiniai darbuotojai naudojasi sociologinemis teorijomis. Grubiai tariant, sociologija yra daugiau teorinis dalykas, socialinis darbas - praktinis (bet cia labai grubiai tariant).

As pati studijuoju sociologija. Labai patenkinta savo pasirinkimu jau trecius metus :) Sociologija sudaro teorija (filosofijos daug daug, apmastymu apie visuomene, kas joja vyksta) ir metodologija (kaip tirti visuomeneje vysktancius procesus). Bet studijuojant sociologija i programa ieina daug daug visko: matematikos, filosofijos, ivairiu sriciu sociologijos ir t.t.

Socialinis darbas, kaip jau minejau, daugiau praktinis dalykas. Sod.darbuotojai mokosi psichologijos, sociologijos, teises pagrindu, vienzo, visko, kad galetu padeti zmogui. Kiek zinau, paskutiniuose kursuose labai daug praktikos yra.

Na, tikiuosi nors kiek paaiskejo skirtumai siu specialybiu :) Nors as pati gal 2 metus bandziau savo seneliam isaiskint, kad as ne socialine darbuotoja, dar ir dabar nesu tikra, ar jie manim tiki :D

Žinutė parašyta: 2009-03-10 22:46:19 | Nuoroda

Nusprendziau dar siek tiek papildyti ankstesni savo iarasa :)

Sociologija - tai mokslas APIE visuomene, t.y. sociologai bando paaiskinti, kodel ir kaip zmones elgiasi, pvz kokie zmones ir kodel naudojasi internetiniais socialiniais tinklais, kokia funkcija tokie tinklai atlieka ir t.t. Is esmes i visa socialine veikla galima pazvelgti is sociologines perspektyvos.

Tuo tarpu socialinis darbas yra skirtas padeti zmonems. Socialiniai darbuotojai labiau panasus i psichologus, jie eina i tiesiogini kontakta su zmonemis (cia ginkdie nenorejau psichologu izeist, omeny turejau filmuose iprasta psichologo-terapiauto stereotipa) :) Sociologai daugiau kaip filosofai is toliau ziuri i zmones (bet cia velgi, labai grubus palyginimas, nes yra ivairiu rusiu sociologiju: makro - mikro lygmenu).

Žinutė parašyta: 2009-03-10 22:50:46 | Nuoroda

Labas!  Jei tik kyla kokiu klausimu del filosofijos ar kitu Filosofijos fakultete esanciu specialybiu (psichologijos, socialinio darbo ar sociologijos), drasiai rasyk emailu - atsakysim i visus klausimus ar bent jau nukreipsim i reikiamus zmones ;)

Žinutė parašyta: 2009-03-12 22:06:03 | Nuoroda

As VU studijuoju ir manau, kad cia kokybiskiausios sociologijos studijos :) Aisku, dar Kauno VDU visai nieko, bet VPU tai tik tinginiam :D (cia aisku, juokas, lai nieks neisizeidzia). Dabar mes nauja sociologijos studiju programa kuriam, tai bus dar geriau, net pati noreciau perstot, kad is naujo pasimokyt.

Žinutė parašyta: 2009-03-18 01:12:24 | Nuoroda

Dabar su tais reikalavimais isvis painiava kazkokia. Reikia viska labai atidziai sekti..

VU sociologijai dabar tereikia matematikos pazymio - realiai tai priestarauja bendrai filosofijos fakulteto ideologijai ir manau, kad nieko gero nebus su tokiais pakeitimais, ciuju kitamet vel padarys sena tvarka, kur reikes matkes egzamino. Nes matematinis mastymas yra itin svarbus sociologui, bent jau darant kiekybinius tyrimus. Tad, net jei stojant ir nereikia matematikos egzamino, be normaliu matematiniu ziniu bus tikrai beda studijuojant.. Bent jau VU sociologijoj duomenu analize ir daugiamates statistikos metodai yra svarbus kursai.

Žinutė parašyta: 2009-03-18 01:15:27 | Nuoroda

Ir siaip, jei kyla kokiu klausimu apie VU filosofijos fakulteta, nesikuklinkit ir rasykit .

O jei turit konkreciu klausimu apie VU sociologija, rasykit .

Padesim kuo galesim ;)

Komanda "Klausk sociologo - sociologas zino" :D

Žinutė parašyta: 2009-04-26 22:25:01 | Nuoroda

Matematikos studijuojant sociologija reikia daug. Bet ta matematika kiek kitokia, nei mokykloj buvo. Pagrinde reikes mokytis daug statistikos (iskart galit pavartyt Cekanaviciaus ir Murauskos "Statistika ir jos taikymai" 1 ir 2 dalys - reikes ismokti viska, kas ten parasyta). Bet cia tik viena sociologijos puse. Tikrai visi isgyvena ta matematika :)

Del egzaminu, patariu su mokykliniais neprasidet, laikyt valstybinius egzaminus, Jei jau domina socialine sritis, tai geriausia laikyti matematikos, istorijos, anglu ir lietuviu egzaminus - taip tikrai neprasausit :)

Siulau daugiau apie sociologija pasiskaityti cia: www.olimpiados.lt/component/option,com_easyfaq/task,cat/catid,340/Itemid,501/

Apie darbą baigus studijas, tai darbas nebūtinai biure. Galima toliau sėkmingai gilintis į sociologijos mokslą ir užsiimti akademine veikla, arba, kitas variantas: galima dirbti apklausų bendrovėse, kur darbas gali būti panašus į tai, ką minėjai: duomenų analizė, tyrimų planavimas, rengimas...
Tačiau ir tai nebūtinai. Darbas sociologinių tyrimų bendrovėse gali būti kažkas daugiau nei vien popieriai, galima organizuoti įvairius tyrimus, tapti projektų vadove, rengėja, bendradarbiauti su užsieniu ir pan., t.y. galima užsiimti pačių idėjų generavimu, o ne tik jų vykdymu.

Daugiau informacijos gali rasti www.fsf.vu.lt/
 

Jei kyla klausimu, rasyk ;)

Žinutė parašyta: 2009-04-26 22:35:04 | Nuoroda

Sociologija yra puiki specialybe. Beda tik ta, kad Lietuvoj jinai mazai zinoma ir dazniausiai tapatinama su socialiniu darbu. Stai soje diskusijoje gana daug apie sociologija prirasiau www.studijos.lt/studentams/forumas/getTo pic/26274.

Mano nuomone, geriausia sociologija VU :) Labai geri destytojai, idomus kursai. Aisku, ir VDU yra geru destytoju, bet galiu drasiai sakyti, kad VU sociologijos katedroje geru, akademineje srityje daug pasiekusiu destytoju koncentracija didziausia. Pvz, desto prof. Zenonas Norkus, Algimantas Valantiejus, Irena Juozeliuniene ir daug kitu puikiu destytoju (galit pagooglint juos, pamatysit, kad nemeluoju;)

Bet jei renkiesi ne pagal studiju kokybe, o pagal universiteto dislokacija, tai turbut geriau VDU. Bent jau is savo destytoju girdejau atsiliepimus, kad VDU irgi neblogai :)

Žinutė parašyta: 2009-06-08 00:29:14 | Nuoroda

 Aisku, kad sociologija idomiau, nei ekonomika! :) Studijuojant sociologija VU gaunama ekonomikos ziniu (yra privalomas ekonomikos ivado kursas, dar pasirinkti galima viesojo sektoriaus ekonomika, vadyba, marketinga, ir siaip is laisvuju dalyku galima derinti ka nors). Yra net dalykas ekonomikos sociologija, kur sociologai analizuoja ekonomistus :D (nu cia taip grubiai pasakiau, is tiesu ten toks kompleksiskas dalykas). Vienzo, sociologija, baisiai idomus daiktas. Su antropologijos studijom nelyginciau, nes skirtinguose fakultetuose yra, todel lygiai skiriasi (VU filosofijos fakultete studijos geros labai :)

Del perspektyvu.. Pritariu anskciau issakytai nuomonei, kad nuo zmogaus priklauso. Siaip Amerikoj labai aukstai reitinguojami sociologai. Europoj taip pat populiari specialybe. Juolab, kad galima po to labai ivairiai derint su kitais mokslais (medicinos sociologija, politikos sociologija, kriminologija ir t.t.), tai magistranturoj galima jamt kokias Europ studies ir siaip bet ka is social studies. Galimybiu kruvos, tereikia noro :)

Žinutė parašyta: 2009-06-08 00:33:28 | Nuoroda

 Studijuoti sekasi puikiai, labai idomius dalykus dabar einam, tiesiog i kita savimones lygmeni kylam :)

O del stojamuju, tai isties daug painiavos.. Dabar lygtais tas matematikos egzaminas jau Final variantas. Tai su mokykliniu.. hm... sunku labai prognosuot. Priklausys nuo kitu. Jei visi bus tokie pasimete, be matematikos valstybinio stos, tai vilties su mokykliniu yra. Bet jei bus daug stojanciu su valstybiniu, tai tada maza vilties su mokykliniu istot...

Žinutė parašyta: 2009-06-08 00:35:17 | Nuoroda

 Isgyvena visi ta matematika :)

Žinutė parašyta: 2009-07-30 17:28:50 | Nuoroda

 Sveiki, visi! Labai sveikinu istojus i sociologija! As esu Ruta, ketvirtakurse sociologe, busiu viena is jusu kuratoriu ;) Taip kad rugseji tikrai nemazai laiko kartu praleisim :) Labai tikiuos, kad jau per fuxu stovke pavyks susitikt su jumis (jei as iki ten nusigausiu). Kuratoriu kontsktus jus tikriausiai jau gavot pridave dokumentus. Mano skype rue_evergreen