Vartotojo Saulėgrąža pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-02-28 20:40:15 | Nuoroda
julijablue rašė:

sveiki. as irgi susirupinusi del istorijos egzamino. siaip stengiuos mokytis, bet vistiek nesitikiu geru rezultatu.tik va girdejau, kad jam ruosiamasi ivairiose mokyklose lb skirtingai(kalbant apie teorine dali). pavyzdziui vienur mokytojai liepia knyga atsiverst, skaito teksta ir pasako, ka pasibraukt ir moket. kitur vos esminius faktus, asmenybes, datas, vietas susizymi ir jokiu daugiau ten isvedziojimu. mes tai vos ne viska punktais susirasom, arba mokytoja sudiktuoja, lenteles darom. o seip skaityt daug reik aisku. tai kaip pas jus yra daroma?

 Mūsų mokytoja tai jau nuo senų laikų per pamoką daug kalba, aiškina, pasakoja, prašo, kad mes užduotume klausimus. Dažniausiai užduodama namuose perskaityti kažkokią temą iš kelių vadovėlių (pagrinde mokomės iš krontos vadovėlių ir A. Gečas, J. Jurkynas, G. Jurkynienė, A. Visockis "Lietuva ir pasaulis". Iš pastarosios per pamokas nagrinėjame šaltinius). Dar per pamoką mokytoja duoda šaltinius daryti iš kažkokios savo knygos, kaip tik norėjau ją pirkti, bet susilaikiau dar kol kas. O konspektus tai aš pagrinde ir darausi iš šių knygų, ir iš Letukienės ir Gineikos perrašinėju informaciją pagrindinę į sąsiuvinį, nes kai perrašau - geriau įsimenu. Taip pat mums mokytoja prieš pradedant kažkokį laikmetį, duoda pačios sudarytą programą, kurioje būna svarbiausi įvykiai, sąvokos, žemėlapio svarbiausios vietos, asmenybės, tai aš pagal tą programą ir konspektuojuosi. Papildomai nieko nelankau, ruošiuosi savarankiškai. Dar mokytoja kartais duoda pažiūrėti filmukus iš "Įdomioji Lietuvos istorija"  kad smagiau būtų. Dar rodo visokias karikatūras ir panašiai, daug prikaupus ji savo kompe informacijos.

Žinutė parašyta: 2009-03-01 22:24:27 | Nuoroda

Kristi_E-free, man filmukai visai patiko , įdomiai gana pasakoja, bet va, kai bandžiau keletą parsisiųsti, tai man ne visus kažkodėl leido žiūrėti. Parsisiųsk kokį vieną, pažiūrėk.

LPfaa, mūsų istorijos mokytojos nuomone, šių metų egzaminai turėtų būti sunkūs.

PKfyz, aš neatmetu galimybės bandyti stoti ir į architektūrą. Bet čia tik mąstau dar.

julijablue, apie Lietuvos įdomiosios istorijos filmukus klausi?
 

Žinutė parašyta: 2009-03-01 22:32:01 | Nuoroda
Sanosuke rašė:

Citatomis niekuo nebenustebinsi,o paanilazęs veikėjus ir šiek tiek siužetą, gali pelnyti palankumą 

Kad paanalizuotum, dar turi žinoti ir ką. Tam ir renku citatas, kad žinočiau jas, galėčiau pasikartoti. Be to jas rinkau ne specialiai įskaitai

Žinutė parašyta: 2009-03-02 20:39:09 | Nuoroda
julijablue rašė:

Saulėgrąža>aha, apie tuos filmukus klausiau. man šiaip norėtusi daugiau pastudijuot lietuvos istorija, silpnoji vieta čia mano kažkaip, tai ieškau, kas padėtų susigaudyt labiau joje. beja, gal dar žinot iš kur kokios geros, konkrečios info apie lt istorija gaut?

PKfyz > turbut busiu viena is tokiu. noreciau stot i archeologija. bet mane prigazdino, kad ten patekt pavyksta tik laimingiesiems. mat rezultatu itin aukstu reikia
 

 nu ten tokie filmukai yra, animaciniai, ten pasakojama istorija visokiomis temomis. Būtent lietuvos istorija. Pabandyk kokį vieną pažiūrėti  http://mkp.emokykla.lt/idomioji/

Žinutė parašyta: 2009-03-11 00:19:45 | Nuoroda
julijablue rašė:

o, cia man patiko. matytas dalykas, per tv keliskart ziuret teko:) na, tikiuosi pagelbes. aciu :)

 Tikiuosi ir aš, kad jie duos kokios nors naudos  reikės dar pažiūrėti kada nors. Šiaip dėl politologijos, tai sakė mums, kad viskas kartojasi tas pats per tą patį, tai mes tokius testus turim, sakė mokytoja juos iškalkit ir viskas. Man tai iš tikrųjų nežinau kaip čia su kartojimu bus. Toks jausmas, kad ką išmokau, to nebepritobulinsiu. Nieko nesinori kalt absoliučiai. Man reikia kažkokio nušvitimo ir sielos išvalymo

Žinutė parašyta: 2009-03-12 23:45:10 | Nuoroda
aiwarazzz rašė:

labas visiems:)  kaip laikotes?:) norejau Jusu paklausti kas parinkoteko zinaisklaidos tema? gal rekomenduotumet,ar zinot kokia knyga paskaityti pries iskaita? aciu:)

 Galiu tokį referatą atsiųsti ir iš vadovėlio medžiagos, žiūrint, aišku, jei ne iš to pačio mokomės  Šiaip, aš turbūt nekalbėsiu šia tema, bet turiu kažką, kuo galėčiau pasidalinti.

Beje, turiu ir kitų temų pasirinkusi kažkokios medžiagos, kuria bandomiesiems ruošiausi ir panašiai, jeigu ką domina, rašykit Nesunku pasidalinti.

Žinutė parašyta: 2009-03-12 23:48:56 | Nuoroda
julijablue rašė:

nu zadet tai zadu, bet zinai.. zadet ir lb noret neuzteks

 O tu labai labai norėk  Va, paskaityk Rhonda Byrne knygą "Paslaptis"

 

Aš tai sapnavau kažkurią naktį tokią specialybę informologija. Visai nenutuokiau kas tai per specialybė, tai po sapno ėmiau domėtis. Kas ten žino, gal ten ir papulsiu  Gal kas žino daugiau apie šią specialybę?

Žinutė parašyta: 2009-03-12 23:53:35 | Nuoroda

Kažkur balų skaičiuoklėj teko matyt, kad reikalingas geografijos pažymys  gal buvo kažkada.

Žinutė parašyta: 2009-03-13 00:01:55 | Nuoroda

Sveiki,  mielieji, kadangi žinau kaip jūs nerimaujate dėl artėjančios įskaitos, aš, kaip jau perėjusi šį siaubą dvyliktokė, galėčiau su jumis pasidalinti medžiaga, kurios turiu sukaupusi. Žinoma, jeigu ji jums tiktų pagal temą. Parašykit, galėsiu atsiųsti ką nors

Žinutė parašyta: 2009-03-13 00:16:34 | Nuoroda
julijablue rašė:

eziuko_akytes >> bus matyti ;)

Saulėgrąža>> jei pagal noru diduma atitinkamai duotu papildomu balu, tai as net neabejoju, kad istociau :D dekui uz patarima, bus laiko - pasinaudosiu :) ;D
 

  lengviau gyventi kai kažkuo tiki. Kai tiki, kad tau pavyks.

Žinutė parašyta: 2009-03-13 21:51:53 | Nuoroda
admin rašė:

Šis darbas unikalus, niekur nepublikuotas ir neplatintas. Garantija, kad nesikartos.

 Netikiu tavo garantija, nes kiekvienas parašęs tau laišką  galės nusipirkti iš tavęs tą tavo darbą

Žinutė parašyta: 2009-03-14 00:52:38 | Nuoroda

Įdomu, kad kiekvienais metais būna ši potemė. O jeigu šiais nebus jos? Reikia pasidomėt ar ankstesniais metais pasikartodavo panaši potemė

Žinutė parašyta: 2009-03-14 18:23:18 | Nuoroda
admin rašė:
Saulėgrąža rašė:

Įdomu, kad kiekvienais metais būna ši potemė. O jeigu šiais nebus jos? Reikia pasidomėt ar ankstesniais metais pasikartodavo panaši potemė

 Na, iki šiol tai tikrai būdavo ši potemė. Tuo labiau, kad, man rodos, tai vienintelė potemė, kuri kartojasi. Kitų potemiu net atspėti negali. Aišku, čia viskas priklauso nuo didelių dėdžių ir tetų nacionaliniam egzaminų centre. Tuo labiau, kad ruoštis vis tiek kažką turėsi. Kad ir kokia potemė bus, bet vis tiek gali privesti kalbą tau tinkama linkme. Svarbu neišsigąsti pamačius potemes ir žiūrėti, kuri yra artimiausia tavo pasiruoštai informacijai. Gal žinai anekdotą apie blusą? =D

Studentas biologijos egzaminui pasiruošė atsakinėt iš visų galimų klausimų tik apie blusą, bet labai labai grerai, o kitko nemokėjo. Nuėjo į egzaminą ir pakliuvo jam klausimas visai ne apie blusą, o apie šunį. Na jis ir pradėjo atsakinėt:

-Šuo - tai naminis keturkojis gyvūnas, kuris turi kailį, o tame kailyje yra blusų. Blusa - tai...

  Ačiū, kad prajuokinai. Man tai kažkaip nesinori rizikuoti su mokslo tema, turbūt jos nesirinksiu, bet info irgi turiu nemažai.

Žinutė parašyta: 2009-03-14 18:44:01 | Nuoroda

Gal kas nors turite šių metų bandomosios IT įskaitos teisingus atsakymus?

Žinutė parašyta: 2009-03-15 13:43:46 | Nuoroda
Gendakis rašė:

Sveiki, norejau paklausti sita apie atsakinejimo tvarka. Galima bus pasirinkti poteme is pateiktuju ar reikes traukti spejimo budu.

P.S. dar klausimukas kaip sakysite laba diena ar laba diena, nu suprantat, ka turiu omeny :D

 Labas , potemę rinksimės iš pateiktųjų, o dėl laba diena, tai girdėjau, kad galima jau ir taip ir taip sakyti  bet gal geriau sakyti labaaa dienaaa. Nors man tada juokas suima. Kai 10 klasėj taip pradėjau moksliškai tarti viską, tai šypsena nedingo iš lūpų.

Žinutė parašyta: 2009-03-15 22:08:03 | Nuoroda

Tiesą sakant, man sunku būtų išmokti kažkieno rašytą tekstą, kad ir tą pačią įžangą. Geriau pačiai kažką susikurpti

O dėl temos, tai aš irgi galvoju, kad nebus jau ten tokios sunkios tos potemės. Mokslas gana įdomi tema, bet ne įtin juo domėjausi pastaruoju metu.

Žinutė parašyta: 2009-03-15 22:10:44 | Nuoroda
Muuuuu rašė:

O aš labai apsidžiaugčiau, jie kas nors numestumėt nuorodėlę, kur būtų galima rasti praeitas įskaitas iš senesnių metų. :) Radau tik 2006 metų. IT nesimokau mokykloj, nes neužtenka nei noro, nei laiko. :)

 Turiu daug testų, mokytojos surinktų, bet jie visi neaišku su kokiais atsakymais. Sumesti į wordą ir tiek.

Žinutė parašyta: 2009-03-15 22:16:30 | Nuoroda
Muuuuu rašė:
 O kuri jums dalis egzamine atrodo sunkiausia? Kodėl? :)

 

 Jetau, Man tai ten viskas atrodo taip sudėtinga. Nežinau. Kai bandžiau daryti kažkurių metų egzą, tai pavyko susirinkti apie 70 procentų, bet tai nieko gero, visi kiti gana sunkiai. Man ir klausymo užduotys sunkios, mažai jų daryta, gramatiką jau kartoju, bandau kažką įsiminti, dėl skaitymo tai kaip nors, tekstą suprasiu tikiuos, bet tai jau tie pasirinkimų variantai būna per daug apgaulingi. Rašymo darbai man gana gerai sekasi, tik reikia dar išmokt frazes ir šiaip struktūras ir kas ten po kam  Žinoma, nors ir puolu save nuvertinti, tikiuosi, kad dar pasimokysiu ir viskas pavyks.

Žinutė parašyta: 2009-03-15 22:19:33 | Nuoroda
R.V.U. rašė:

Sakykite labas rytas.

 Tai kad kai man ateis eilė kalbėti, jau diena bus

Žinutė parašyta: 2009-03-16 10:30:22 | Nuoroda

Man irgi teko per bandomuosius beveik visomis temomis atsiskaitinėt, tai apie mokslą pasiruošti nerbuvo jau taip sunku.