Vartotojo grėtė_end pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2008-10-19 20:50:31 | Nuoroda

žmogui, mąstančiam savo galva, neturėtų būti įdomu, ką kiti kalba. asmeniškai mane studijų kokybė MRU tenkina ir net labai. dėstytojų kompetencija kol kas nesiskundžiu, išdėstymo lygiu taip pat. tikrai teisybė, kad spaudžia, mokytis reikia nemažai ir į seminarus nepasiruošus geriau neateit :D na, bent jau teises ir valdymo specialybėj (kalbėti apie kitas studijų programas  - ne mano kompetencijoj). o įstojau su lietuvių 98, istorijos 98 ir anglų 74.. todėl konkursinej eilėj atsiduriau tik 26nr.. bet šiaip jau įstojus visiškai nebeaktualu pasidaro, pirmu ar paskutiniu nr. įstojai.

Žinutė parašyta: 2008-10-23 15:40:27 | Nuoroda

ne, su tokiais balais įstojau į visiškai valstybės finansuojamą vietą.

Žinutė parašyta: 2008-11-15 20:13:05 | Nuoroda

uzsienio kalbos studijuojant teise tikrai reikia, tik reikalas tas, kad reikia ten jau nebe gramatikos, laiku ar kito vidurines briedo (nes tai, kaip patys destytojai sako, studentui jau turi nebekelti problemu ir buti savaime suprantamu dalyku), o bendro susigaudymo anglu kalboj. nes per paskaitas eina grynai teisiniai dalykai anglu kalba, t.y. leksika, terminai, issireiskimai, teisines kalbos kultura, siek tiek istorijos.. bet uz vieno dalyko nemokejima is univero, ypac teises, tikrai niekas nemeta, tiesiog uz neislaikyta egzamina gauni akademine skola ir jei jos neatsiskaitai per visus studiju metus - negauni diplomo. tiek tad ziniu. o pasiruosti valstybiniam anglu brandos egzaminui per metus taip, kad bent islaikytum, manau tikrai imanoma. tik klausimas, i koki universiteta tu su tuo "vos islaikytu" istosi. nu nebent lietuviu ir istorija pas tave simtukai.. :)

Žinutė parašyta: 2008-11-16 00:09:41 | Nuoroda
chimerique rašė:

Sveiki. Siuo metu studijuoju MRU, bet planuoju iseiti po pirmos sesijos. Ar butu imanoma persototi pavasari? Kazkur girdejau, kad tuo atveju, jeigu iskrenti (iseini) po pirmosios sesijos, perstoti galima bet tik i kolegija. Ar taip is tiesu yra??

 na zinok yra nemazas skirtumas tarp "iskrenti" ir "iseini". jeigu iskrisi (t.y. busi ismestas) po pirmos ar nesvarbu kurios sesijos, tai perstoti kitur galesi tik pavasari bendraja tvarka su visais kitais abiturientais dalyvaudamas konkurse bendrojo priemimo metu su savo valstybiniu egzaminu rezultais. o va jeigu po pirmos sesijos sekmingai issilaikes egzaminus, t.y. neturedams ne vienos akademines skolos, nuspresi perstoti i tokia pat ar panasia studiju programa tik kitame universitete, lengvai galesi ta padaryti ir, jeigu dauguma dalyku, kuriu egzus busi islaikes mru, sutaps su dalykais, kuriu egzus studentai pirmos sesijos metu turejo laikyti tam univere, i kuri nori perstot, galesi ju nebeperlaikinet ir toliau testi studijas su visais kitais, pradedanciais antra pusmeti. o jeigu kai kuriu dalyku egzaminu ir truks, tai juos paprasciausiai gausi islaikyt pagal to univero, i kuri perstosi, tvarka ir tiek. tik va nezinau, ar jei nori perstoti, reikia, kad butu laisvu vietu tam univere, ar ne. bet speju, kad ne, nes dauguma norinciu lengvai ta perstoja.

Žinutė parašyta: 2009-02-27 19:06:30 | Nuoroda

Dar visai neseniai ir pati buvau labai pasimetus situacijoje "ka pasirinkti",  nes universiteto atzvilgiu prioriteta teikiau VU, o specialybves - MRU (teise ir valdymas). Visgi atsitiko taip, kad dabar studijuoju MRU. Bet toli grazu ne del to, kad protingai pamasciau ir nusprendziau, kad mylima specialybe svarbiau nei mylimo universiteto sienos ir MRU parasiau pirmoj vietoj, o del to, kad pritruko nelemtu 0,4 balo istoti i VU. Neturiu kompetencijos objektyviai lyginti siu dvieju universitetu, nes nesu susipazinusi su VU studiju metodika. Taciau apie MRU  nieko blogo pasakyti kol kas negaliu. Beveik visi destytojai ("beveik", nes ir cia yra keletas nevertu sio vardo) yra tokie, po kuriu paskaitos/seminaro jautiesi tikrai gyvenas akademineje, universitetineje aplinkoje.