Vartotojo R.V.U. pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-01-08 20:00:44 | Nuoroda

Man tai dažniausiai tenka miegot po kokias 6 valandas per parą. O dar lankau šachmatus ir baseiną, tai kiekvieną dieną turiu popamokinės veiklos, išskyrus pirmadienį. Man mokslas tai yra vienas iš didžiausių gyvenimo malonumų, tai taip nebūna, kad nenorėčiau ko nors išmokt. Visada sėdžiu iki 1 - 2 h nakties ir mokinuosi. Aišku ne mokyklos vadovėlius kalu, daug mokausi tokių dalykų, kurie visai neįeina į vidurinės mokyklos kursą ir mokinuosi tik todėl, kad man žiauriai įdomu. Nepagalvokit, kad aš koks moksliukas, kuris tik namie tupi ir visą dieną graužia knygas. "Laku", ko gero daug dažniau už jus ir šiaip nesamonių visokių pridarau, bet bandau viską suderint ir, iš tiesų, visai neblogai išeina.

Žinutė parašyta: 2009-01-08 23:10:00 | Nuoroda

Aš tai menas arba mokslas rinksiuosi. Specialiai įskaitai ruoštis tai net nesiruošiu. Išvis gal bus taip, kad sugalvosiu kokią temą rinktis tik tada, kai nueisiu laikyt. Taip pat buvo 10 klasėj per PUPP, jau buvau nusprendęs kurią temą imsiu, o kai atėjau laikyt tai sužinojau potemes ir visai kitą temą pasirinkau (apie meną ir kultūrą kažką), nes turėjau ką šnekėt ta tema. Dėl įskaitos tai tikrai neverta jaudintis ir mąstyt kažką.

Žinutė parašyta: 2009-01-08 23:40:04 | Nuoroda

Sveiki matematikai. Labai norėčiau sužinoti apie šios specialybės perspektyvas. Kokio pobūdžio darbą būtų galima dirbti baigus studijas? Ir ar būtų labai sunku studijuoti jei galima sakyt visiškai nemoku fizikos? Dabar net nesimokinu, tik 11 klasėj mokiausi.

Žinutė parašyta: 2009-01-08 23:45:20 | Nuoroda

Sveiki chemikai ir chemikės. Norėčiau, kad papasakotut kuo daugiau apie šią specialybę, nes gali būt, kad bandysiu čia stot. Kokia perspektyva baigus?

Žinutė parašyta: 2009-01-08 23:51:42 | Nuoroda

O ką pati klešne studijuoji?

Žinutė parašyta: 2009-01-29 23:08:40 | Nuoroda

Perspektyvos tai dar daug nuo pačio žmogaus priklauso. Manau, galima beveik kiekvienos specialybės pasiekt daug, tai ir bus tų perspektyvų. O šiaip dabar labai perspektyvūs mokslai, kurie "gyvena šia diena". Tai pvz.: biochemija, bioinžinerija, branduolinė energetika. Na, žinoma visada bus perspektyvų ir garantuotai turėsi darbą baigęs mediciną.

Žinutė parašyta: 2009-01-29 23:10:44 | Nuoroda

Dar norėčiau paklausti. Jei, tarkim, galėtut stot kur tik norit, nežiūrint į galimybes, tik į norą, tai kokią specialybę rinktumėtės?

Žinutė parašyta: 2009-02-25 15:24:38 | Nuoroda

Žmonės, žmonės!! Jūs ruošiatės į aukštąsias mokyklas stot? Gal geriau pamąstykit ar Jums verta kur nors stot, jei net nesugebat pasiskaičiuoti konkursinio balo. Yra kiekvieno universiteto svetainėje informacija kokie svertiniai koeficientai. Ar taip sunku apsiskaičiuoti, jei kažkam, kaip sakote, labai reikia? Ir, beje, dar aukštosios mokyklos nėra paskelbusios priėmimo tvarkos. Kai kurių studijų programų gali keistis koeficientai ir net reikalaujami egzaminai. Todėl dabar net teoriškai neįmanoma padaryti, kad balų skaičiuoklė funkcionuotų.

Žinutė parašyta: 2009-02-25 15:31:57 | Nuoroda

zeniook, jei sužinojai savo balą, tai pasidomėk koks konkursas buvo praeitais ir dar ankstesniais metais. Tada palygink su savo ir pažiūrėk ar įstotai į nemokamą, ar į mokamą, ar išvis neįstotai. Jei nori ankstesnių metų, tai yra čia: www.stojimai.lt/ . Bet čia tik 2005 metų ir ankstesni dar gal keli. O jei nori "šviežesnės" informacijos, tai ieškokis kur nors (to universiteto svetainėje ar forumuose etc.) Aš nežinau kokios specialybės, tai negaliu niekuo padėti.

Žinutė parašyta: 2009-02-25 15:53:08 | Nuoroda

Aš chemiją, matematiką ir lietuvių kalbą (VBE visus). Kur, perliukea, galvoji stot?

Žinutė parašyta: 2009-02-25 15:58:02 | Nuoroda

Gudriau, normaliai visai, nieko įpatingai ekstremalaus. Tik nesuprantu kam tau tiek daug reikia? Ar žinai tu kur nori stot?

Žinutė parašyta: 2009-02-25 16:04:21 | Nuoroda

Na, nereikia taip kategoriškai teigti, kad valstybinio 1% geriau nei mokyklinio 10. Yra išimčių. Pavyzdžiui KMU turėti mokyklinio kokius 9 daug geriau nei valstybinio kokia 35.

Žinutė parašyta: 2009-02-25 16:14:13 | Nuoroda

Jei šiek tiek "gaudaisi" matematikoj, tai geriausiai yra peržiūrėt visas svarbiausias temas, paspręsti iš jų uždavinių ir paskui imtis spręst ankstesnių metų egzaminų. Iš kur žinot, kurios temos svarbiausios? Čia pasiskaityk matematikos egzamino programos matricą: www.egzaminai.lt/failai/28_programa_mate matikos.pdf
Asmeniškai aš, tai ir ne iš vadovėlio mokausi. Randu įdomios literatūros bibliotekoje. Bet tau to tikrai nereik, jei nori tik egzaminą išlaikyt gerai. Aš ten skaitinėju, mokausi tik savo malonumui (tie dalykai neįeina į mokyklinį kursą). Vadovėlių pasiimk ir ankstesnių klasių (ypač 10, 11). Ir sėkmės mokantis!

Žinutė parašyta: 2009-02-25 16:22:31 | Nuoroda

Į KMU "bilietą" gali gaut ir su mokykliniu lietuvių k. Na, bet, žinoma, jei neblogai moki tai laikyk valstybinį, nes, jei kitur stosi, tai gali būt svarbus. O žinai, Gudriau, kad dabar gali keistis tvarka stojant į KMU? Girdėjau, kad planuojama reikalauti biologijos ir chemijos valstybinių, o matematikos tik metinio (egzaminas nieko nelems), na ir, žinoma, lietuvių k. Bet dar neaišku kaip bus, nes niekas dar nepaskelbė priėmimo tvarkos.

Žinutė parašyta: 2009-02-25 16:25:01 | Nuoroda

O į KTU taikomąją chemiją anglų nėra privalomas. Ten kuris bus palankesnis iš chemijos ir anglų tą skaičiuoja. Tai tu, Gudriau, manai, kad anglų gali geriau išlaikyt nei chemiją? O apie VU chemiją negalvoji? Kodėl būtent į KTU nori?

Žinutė parašyta: 2009-02-25 18:18:51 | Nuoroda
Sundinga rašė:

Sveiki :) jeigu žmogus nelaikė egzo, kurio reikia stojant į pasirinktą studijų programą, ar vietoj egzo įskaitomas to dalyko metinis pažymys??? Nelabai randu tikslią info, tad parašykite čia, jei žinote. Būčiau dėkinga.

 Labas. Pasakyk man kuriam universitete ir kokia studijų programa. Šiaip jei to dalyko egzamino įvertinimas įeina į konkursinio balo sudėtį, tai jis ir yra skaičiuojamas, o kadangi šiuo atveju jis nelaikytas, tai skaičiuojama 0 taškų už jį, o paskui visi kiti sudedami balai, kurie ten reikalingi. Nors yra daug kur, kad tinka pasirinktinai iš dviejų ar net trijų kuris nors vienas palankiausias egzaminas. Todėl reik žiūrėt kokia ten konkursinio balo sandara. Pasakyk konkrečiai, tai tada gal ir galėsiu konkrečią informaciją suteikt.

Žinutė parašyta: 2009-02-25 18:23:56 | Nuoroda
Saulėgrąža rašė:

o kur galima be anglų įstoti? Aš laikysiu 4 valstybinius: lietuvių, matematiką, istoriją, anglų ir dar IT įskaita

 Tai daug kur galima be anglų įstot. Galima į chemiją, į fiziką, į mediciną, į molekulinę biologiją... Tu normaliai suformuluok klausimą, nes neina suprast ko nori paklaust. Ir, beje, jei laikysi pati anglų k., tai kodėl tau rūpi kur galima įstot be anglų?

Žinutė parašyta: 2009-02-25 18:29:40 | Nuoroda

Ir dar. Dėl matematikos tai toks reikalas, kad tik žiūrėdamas į uždavinius, į jų sprendimo pavyzdžius, matematikos neišmoksi. Reik pačiam spręst, ir spręst nemažai, jei nori gerai pasiruošt egzaminui. Matematika toks mokslas, kuriam reik praktikos, ne tik skaityt teoriją. O paskui, kai daug būni praspręndęs uždavinių, tai kituose pritaikai tuos pačius principus.
 Beje, asmeniškai man, pats geriausias mokymosi būdas yra savarankiškas mokymasis. Mokytoja man, galima sakyt, visiškai nieko neduoda.

Žinutė parašyta: 2009-02-25 20:35:22 | Nuoroda

O kaip tikiesi išlaikyt matematiką, lietuvių ir istoriją? Galėsiu pažiūrėt, kai turėsiu laiko, maždaug kur galėtai stot. Nes dabar, kai paklausi kur galėčiau stot be anglų, tai neaišku kaip maždaug tuos kitus manai išlaikysianti. Nes šiaip su tais egzaminais, kuriuos laikysi, tai labai daug kur galima stot.

Žinutė parašyta: 2009-02-25 20:50:48 | Nuoroda
just victoria rašė:

SveikiGaletumet patarti kaip geriau pasiruosti chemijos valstybiniam egzaminui?Gal kas jau laike?Ash tai lankau papildomus uzsiemimus,skaitau vadovelius,taciau man atrodo neuztenka.Gal kas zinot kokiu geru knyguciu ar medziagos pasiruosti?Arba pasidalinkit patarimaisaciu

 Labas. Kur žadi stot? Padeda tau papildomai lankyt tuos užsiėmimus? Asmeniškai man, nieko jie neduoda, todėl dabar niekur ir neinu. Man geriausia savarankiškai mokintis.

Visų pirma susikonsentruok į tai, ką reik mokėt. Iš kur žinot ką reik mokėt? Pasiskaityk chemijos egzaminų programos matricą čia ir žinosi kas gali ir ko negali būt chemijos egzamine: www.egzaminai.lt/failai/857_CHEMIJA_prog r__2009.pdf

Kai pakankamai visko perskaitysi, įsisavinsi informaciją (būtinai spręsk uždavinius iš vadovėlių), tada imkis chemijos egzaminus ankstesnių metų spręst. Kiek rasi tiek ir spręsk.

Yra tokia nebloga knygutė: "CEMIJOS TESTAI. Neorganinė ir organinė chemija" Jadwiga Volkovek ir Jadwiga Badzinska. Leidykla "Presvika" Vilnius 1997. Ten vien tik testinio pobūdžio klausimai su galimais 5 pasirinkimo variantais. Iš viso 480 neorganinės chemijos klausimų ir 460 organinės chemijos klausimų. Gale yra atsakymai. Tikrai patarčiau įsigyt ruošiantis egzaminui. Turėtai rast knygynuose arba miesto bibliotekoje. Geriausiai atsakyt pvz. 30 klausimų ir tada atsivertus tikrintis ką žinai, ką blogai atsakei. O jei blogai atsakei tai žiūrėk ko nesupratai, ieškok vikipedijoj ar kur kitur paaiškinimų.