Vartotojo smalsutte pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-02-11 18:19:46 | Nuoroda

Sveiki,

Gal kas zinot, kokius egzaminus reikia laikyti siemet, kad istotum i Vilniaus Universiteto ekonomika? Praejusiai metais, kiek maciau, reikejo laikyti matematika, istorija ir lietuviu kalba. Siemet dar nuostatos naujos nera patvirtintos, bet kiek girdejau (paskalos...) ,kad vietoj istorijos reikia laikyti anglu kalbos egzamina. Buciau dekinga, jei kas ka pranestu, nes juk greitai reikes mokyklose atiduoti dokumentus su jau pasirinktais egzaminais...;/

Žinutė parašyta: 2009-02-12 09:28:29 | Nuoroda

Kiek zinau, i atestata keliauja tik dvyliktos klases pazymiai, iskaitu pazymiai bei egzaminu rezultatai. O 11 klases pazymiai tikrai nera svarbus:) Taigi norint gauti atestata su pagyrimu reikia mokytis gerai 12 klaseje:) zinoma, ir egzaminus islaikyti virs 50% :)

Žinutė parašyta: 2009-02-13 18:11:19 | Nuoroda

 Nesakyciau, kad tas pagyrimas tik pasitenkinimui ar savo ego pakelimui teikiamas:) Zinoma, teisybes tame yra:) Taciau jei rimtai, tai stojant i kai kurias specialybes (ar universitetus) gali prideti balu. Juk ne veltui pildant dokumentus yra vieta, kur reikia pazymeti, ar baigei su pagyrimu ar be jo.

Žinutė parašyta: 2009-02-13 18:14:30 | Nuoroda

 Butu siek tiek apmaudoka laikyti anglu ir gauti prastai;/. Dvejus metus smarkiai ruosiesi trims pagrindiniams egzaminams (anglu neiskaitant), kurie manai bus reikalingi, o stai likus porai savaiteliu iki dokumentu atidavimo jie ima ir pakeicia salygas... Tiesiog pikta...;/

Žinutė parašyta: 2009-02-13 18:16:45 | Nuoroda

Kodel 15 dienu liko? Musu mokykloje jau kita savite reikia atiduoti uzpildytus dokumentus del egaminu, o stai negali niekur pasinaudoti jokia atnaujinta skaiciuokle...;/ Ar cia tik man taip atrodo, kad kazkodel siu metu abiturientams nepyragai...;/

Žinutė parašyta: 2009-02-20 21:40:33 | Nuoroda

Aš planuoju laikyti tris valstybinius - matematikos, lietuviu k. ir istorijos. Žinoma, dar ir kompiuterinio raštingumo įskaitą.

Žinutė parašyta: 2009-02-26 19:20:31 | Nuoroda

R.V.U <--- gal kartais ką nors girdėjai ir apie VU ekonomikos fakultete būsimus pasikeitimus? Turiu omeny, gal žinai ar keisis egzaminų reikalavimai stojant į ten? Anksčiau, norint patekti į ekonomikos fakultetą (ekonomiką ar vadybą ir verslo administravimą), reikėjo laikyti tris egzaminus: matematikos, lietuvių k. ir istorijos. O šiemet kažką girdėjau, kad vietoje istorijos egzamino gali reikėti anglų k. ;/ Tai gal tu ką nors tiksliau apie tai žinai?

Žinutė parašyta: 2009-03-06 20:40:20 | Nuoroda

glycerine, o gal tu kartais planuoji VU ekonomika ar verslo vadybą ir administravimą studijuoti? Susidariau tokią nuomonę, nes aiškindama pavyzdį dėl koficientų skaičiavimo parinkai tris egzaminus, kurie reikalingi stojant į VU. Būtų malonu sutikti bendramintę:) Kitų atsiprašau, kad čia ne į temą paklausiau...;)

Žinutė parašyta: 2009-03-27 15:30:50 | Nuoroda

Antras srautas tikrai nebuvo legvas, taciau islaikyti buvo imanoma. Nereikia cia jau taip nervintis dabar... Juk ne visada galima viska puikiai moketi, kitka tiesiog galima ismastyti. Juk kompiuteriu tai kiekviena diena naudojames:) Be to, atsakymo variantai dazniausiai buvo tokie, kad is ju tikrai tik vienas, net gana aisikiai matyti, buvo teisingas. As laikiau antra srauta ir islaikiau, nors nesu kokia kompiuteriu ase;) reikejo tiesiog daug kur pamastyti ramiai, matematiskai paskaiciuoti, na, zinoma, ir truputeli sekmes spejant nezinoma atsakyma...:)

Žinutė parašyta: 2009-05-28 16:38:17 | Nuoroda

O kaip manot, ar būtų įmanoma šiemet įstoti į VU ekonomiką Vilniuje su lietuviu k. 94%, matematikos 65% (na ir nenusiseke anądien :( ), istorijos 95% ?

Žinutė parašyta: 2009-05-29 18:32:00 | Nuoroda

ciaesuas --> siaip tai smarkiai susimoviau per matematikos egzamina. Geda del saves... Ir tikriausiai surinksiu tik ~40 tasku ;/ 

Kazkaip stoti i MRU nesinori, nors pagal praejusiu metu bala (vidutinis ~17) tureciau net i nemokama istoti. Bet norisi i VU:)

Ir labai noriu padekoti kiseneje_piene :) Labai smagu, kad yra norinciu padeti zmoniu:)

Žinutė parašyta: 2009-05-30 14:12:50 | Nuoroda
ciaesuas rašė:
 

 Kiek atsimenu, tai 2008m. i MRU finansu ekonomika paskutinis istojes turejo 17.2 konkursini bala ir tai jis buvo tik DVF. Taip kad kazka maisai arba dumenys pasene. Istorija dabar niekur nebesiskaiciuoja stojant i ekonomika (anksciau skaiciavos VU, bet tik pries svietimo reforma). Jei nelaikai anlu tai apskritai gali atsisveikint su bet kokiais sansais. Liks N ir V. Na nebent kur nors prasprustum i vadyba ar va, aisku jei tau tie dalykai priimtini. Anyway, neturetum orientuotis kaip kas istojo anais metais i nemokamas vietas, nes pati zinai, kad nuo siu metu, del svietimo reformos, valstybes finansavimas bus suteikiamas visai kitaip. Jei laikysi anglu ir rinksi bent 70%, krepseli i socialinius mokslus turetum gaut, jei nelaikysi, tada nemanau,

 Del MRU negaliu gincytis del balu. Bet del reikiamu egzaminu... Tai dabar visur parasyta, kad stojant i ekonomika, vadyba ar psichologija reikia matematikos, lietuviu k. ir anglu k. arba istorijos egzaminu, o skaiciuojasi vienas metinis pazymys, kuris nesikartoja su egzaminais (juodu ant balto parasyta cia --> www.vu.lt/site_files/SD/Stojantiesiems/I _p._taisykles.pdf arba www.ku.lt/studijos/pagrindines/k_bal_san d.php). Taigi ne vien vakarinis ir neakivaizdinis lieka.

Žinutė parašyta: 2009-06-29 17:53:07 | Nuoroda

Gal kas tiksliau žinot, už kokį konkursinį balą suteiks išsvajotąjį krepšelį? Tarkim mano konkursinis balas 19,16 ir aš nelabai suprantu, ar gausiu tą krepšelį ar ne.

Žinutė parašyta: 2009-07-01 13:37:02 | Nuoroda

Labas:) Aš irgi svarstau apie VU vadybą ir verslo administravimą (vf). Tačiau rašysiu ne pirmu numeriu, nes viliuosi dar patekti kitur... Iš tikrųjų būtų įdomu sužinoti įvairius atsiliepimus apie šią specialybę.  Taigi turintys kokios nors naudingos informacijos, pasidalinkit:) Ačiū:)

P.s. su kokias balais planuojate į šią specialybę stoti? Mano - 19,16 (pagal studijos.lt skaičiuoklę) tai tikiuosi čia gauti vf.

Žinutė parašyta: 2009-07-01 13:42:27 | Nuoroda

Iškilo toks klausimėlis... Tarkim mano balas pagal studijos.lt skaičiuoklę yra 19,16. Aš į VU ekonomiką vf žinoma, kad nepatenku, tačiau jei antru numeriu būsiu įrašiusi VU ekonomiką m, tai turėčiau čia lyg ir patekti. Pagalvojus, krepšelį pagal balą turėčiau gauti socialiniame, tačiau aš jo tarsi netenku (atsisakau) ir esu pasiruošusi dvejus metus mokėti už tą specialybę. Ar toks kažkoks variantas galimas? Kaip jūs manote?

Žinutė parašyta: 2009-07-01 14:01:06 | Nuoroda

Į VU vadybą ir verslo administravimą vf su savo balu įstočiau, bet iš tikrųjų labiau norėčiau į VU ekonomiką Tik nesu optimistė ir suprantu, kad su tokiu balu jei ir gausiu krepšelį, tai tikrai netilpsiu į VU ekonomiką. Galvojau stoti į VU ekonomiką m, bet irgi nežinau ar su tokiu balu pateksiu. Tai tada lieka VU ViVA vf. O kodėl toks nelabai palankus požiūris į šią sritį?

Žinutė parašyta: 2009-07-05 18:11:30 | Nuoroda

Iškilo klausimėlis... vėl prašyme pildome NL, bet niekur nereikia pažymėti studijų tipo D, V arba S. Tai kaip čia jie mus skirstys? Tarkim aš noriu tik į dieninį,o jei mane įmes į vakarinį, tai aš geriau jau rinksiuosi kitą specialybę. Kaip čia iš tikrųjų bus... Gal kas daugiau šiuo klausimu ką nors žinote?

Žinutė parašyta: 2009-07-22 19:24:51 | Nuoroda

Sveiki aš irgi įstojau į Vilniaus univesiteto ekonomiką. Labai džiaugiuosi ir būtų malonu susipažinti su būsimosiomis kolegomis. Ką gi, greitai susimatysim visi

Žinutė parašyta: 2009-07-22 19:26:32 | Nuoroda

Labas Aš įstojau į VU ekonomiką. Kaip nuotaikos sužinojus šios dienos rezultatus? Ar patenkinti čia patekę? Aš tai laiminga

Žinutė parašyta: 2009-07-24 12:12:50 | Nuoroda

Kaip smagu, kad mūsų - ekonomistų - gretos pilnėja !  

Dabar labai įdomu sužinoti, kokiu numeriu kas įstojom... na, žinoma, ir kokios studijos laukia... Kažin reikės vakarais vaikščioti į paskaitas ar ne Ot "geras" būtų, 12 metų mokėmės ryte, o dabar 4 metus - vakarais...