Vartotojo jibuty pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-02-12 00:21:22 | Nuoroda

sveiki:) as taip pat studijuoju vu geografija, jei kils klausimu - nesivarzykit:) o sisip visiems visiems rekomenduoju, nes tai puiki pecialybe, cia ruosia labai plataus akiracio zmogu. o svarbiausia - visi iki vieno destomi dalykai be galo idomus (isskyrus aukstaja matematika;D) o is siaip gamtos mokslu fakultetas yra pats fainiausias vu;)

Žinutė parašyta: 2009-02-16 20:06:51 | Nuoroda

CHEMIJA. jei nepasikeis dėstytojas, chemija neturėtų būti labai didelis baubas (nors kiekvienais metais būna ir neišlaikiusių egzamino). svarbiausia nepraleisti paskaitų ir įdėmiai klausyti bei užsirašinėti, ką dėstytojas pasakoja. jei paskaitų medžiagą supranti, tikrai išlaikysi. dar bus chemijos laboratoriniai, ten teks padirbėti, bet įgudus neus labai sunku. tiesą sakant, visi laboratoriniai būna įdomūs.

FILOSOFIJOS ĮVADAS. deja, nieko negaliu papasakoti, nes man šią paskaitą skaitė kitas dėstytojas, o kiekvienas dėstytojas turi savo reikalavimus.

GEOGRAFIJOS ĮVADAS. labai šaunus dėstytojas, per jo paskaitas sužinosite plačiau apie geografijo mokslo raidą, ryšius su kitais mokslais, jei užteks laiko, išsamiau panagrinėsite, kas per mokslas yra ta geografija;) šiaip dėstytojas yra labai užsiėmęs žmogus, visada skuba ,lekia, todėl kelios paskaitos dėl komandiruočių gali pradingti. o jeigu pasiseks, galbūt bus suorganizuotos trumpos ekskursijos po geografų darbovietes;)

SOCIOLOGIJOS ĮVADAS. man šią discipliną taip pat skaitė kita dėstytoja, todėl plačiau nieko neparašysiu. tačiau turėtumėt būti supažindinti su pagrindinėmis sociologijos mokslo teorijomis. mano kursui pagrindinis vadovėlis buvo A. Giddens "sociologija", jei rasite bibliotekoje, galite pasivartyti;)

POLITOLOGIJOS ĮVADAS. turėsite rinktis viena iš dviejų: sociologiją arba politologiją. aš buvau pasirinkusi sociologija...;-) bet girdėjau, kad ir ši disciplina įdomi

Žinutė parašyta: 2009-02-16 20:07:12 | Nuoroda

BENDROJI GEOLOGIJA. na, čia galiu pasakyti tik tiek: įdomesnę discipliną ir charizmatiškesnį dėstytoją sunku surasti per visus keturis kursus. puiku, nuostabu, fantastiška!!! čia yra keketas video su profesoriumi Motuza, patariu pažiūrėti: video.google.com/videosearch?q=sgmd#q=student%C5%B3%20gamtinink%C5%B3%20mokslin%C4%97%20draugija&emb=0

o per paskaitas susipažinsite su Žemės planetos raida, geosferų litosferos, atmosferos, hidrosferos..) sudėtimi, savybėmis, jose vykstančiais procesais per geologijos mokslo prizmę, vesdamas paskaitą profesorius dažnai papasakoja kokį įdomų nutikimą iš savo daugybės kelionių (pvz. nuorodoje galite rasti video apie praėjusios vasaros ekspediciją į afganistaną)

per laboratorinius darbus mokysitės atpažinti mineralus, uolienas, tai bus labai nadinga mokantis ir kitas disciplinas;)

pirmame semestre taip pat prasidės UŽSIENIO KALBŲ, užsiėmimai, jie truks keturis semestrus

nors paračiau tik apie pirmą semestrą, negaliu nutylėti apie okomąją praktiką, kuri vyksta po antrojo semestro. ji susideda iš trijų dalių. kartografinė praktika pareikalaus daug kruopštumo, jos metu mokysitės teisigai sudaryti teminį žemėlapį (teisingai parinki sutartinius ženklus, spalvas, sudaryti legendą ir t.t.) geomorfologinės praktikos metu teks pasivaikščioti po Vilniaus apylinkes (gričiausiai apie VU botanikos sodą ir netoliese esančius miškus), kasite kasinius (duobes), pagal tai bandysite nustatyti teljefo kilmę; taip pat su profesoriumi pasivažinėsite po Vilniaus apylinkes (maždaug 100 km spnduliu), taip sisipažinsite su įvairionis reljefo formomis, strktūromis ir visa tai jums turėtų padėti darant kasinius;) dar bus topografinės praktikos dalis, jos metu jūs mokysitės dirbti su įvairiais prietaisais (GPS, teodolitas, nivelyras), tikriausiai reikės sudaryti tiriamos vietovės planelį. žodžiu, praktika tikrai nebus nuobodi, turėsite pakankamai darbo, bet bus be galo idomu;)
 

Žinutė parašyta: 2009-02-16 20:12:33 | Nuoroda

beje, jei bus norinčių, galite duoti savo kontaktus, susisieksime ir būtinai atsakysiu į visus klausimus. tačiau manau, kad vis dėlto rašant čia, nors ir nelabai patogu, bet informaciją gali surasti kiekvienas besidomintis, todėl uždavus vieną klausimą nereikės kartotis begalę kartų

Žinutė parašyta: 2009-02-16 20:19:40 | Nuoroda

besimokantys dalinai valstybės finansuojamose vietose moka 520 Lt. stipendijos už mokymosi rezultatus 195, 325 Lt, socialinė stipendija 390 Lt.  VU pirmame semestre stipendijų nemoka, jas pradėsite gauti tik po pirmos sesijos ;)

Žinutė parašyta: 2009-02-17 23:28:43 | Nuoroda

kai aš įstojau, atrodo, kad kitaip skaičiavo balus, nes mano balas buvo 480 ar 4800, jau net nepamenu... o gal 1480... kažkaip studijuojant niekur stojamojo balo nefiksuoja, tai negaliu tiksliai pasakyti. įstojau pirmame penketuke, tik tiek galiu pasakyti;)

tačiau nepamirškite, kad stojant balų prideda olimpiados ir sportiniai pasiekimai

Žinutė parašyta: 2009-02-17 23:39:33 | Nuoroda

na, pasiskaiciavau, koks butu mano balas siuo adresu: www.stojimai.lt/index.php?page=balai_rez ultatas rezultatas 1342 :)

Žinutė parašyta: 2009-02-20 00:37:58 | Nuoroda

>>justel

manau, kad šansų yra, visų pirma dėl to, kad bandomųjų rezultatai dažniausiai būna prastesni nei egzaminų iš dalies dėl to, kad dar nepakartota visa medžiaga, taip pat mokytojai gali "nepritempinėti" pažymio, kad gavęs prastesnį įvertinimą žmogus "susiimtų" besiruošdamas egzaminui  o jei rimtai, kiekvienais metais stoja skirtingi žmonės, tik nuo jų sugebėjimų priklauso, kaip aukštai bus iškelta kartelė, gal su tokiu balu įstotum pirma, o gal paskutinė. svarbiausia yra gauti 10 geografijos egzamino (net ir 9 nemažai numuša balą) ir kuo geriau išlaikyti lietuvių k valstybinį, ne mažiau 75 - 80. laiko dar yra, pasimokysit ir pasiruošit. nepamirškit, kad universitete jūsų laukia po 5 - 8 egzaminus kas pusę metų

Žinutė parašyta: 2009-02-20 00:50:31 | Nuoroda

čia stojančių į vieną vietą būna labai nemežai, prieš keletą metų konkursas i geografiją buvo vienas didžiausių visame vu, tikrai pateko į pirmą dešimtuką, gal net į penketuką, dabar tiksliai nepamenu. kadangi konkursas didelis, kiekvienas egzamino balas gali būti lemiamas, paprastai turint geografijos 8 ir lietuvių mažiau nei 70 žmonės neįstoja

Žinutė parašyta: 2009-02-20 01:16:05 | Nuoroda

peržiūrėjau kelis forumus ir pastebėjau, kad geografai labai išsibarstę... siūlyčiau visiems į vieną temą rašyti, būtų lengviau vieniems kitus susigaudyti...

dabar dėl pasiruošimo egzaminui. būtinai mokykitės pagal egzamino programą, būtinai persispręskit visus kiek tik gausite senus egzaminus. stenkitės ne tik iškalti faktus, bet ir mokykitės analizuoti, interpretuoti. galiu pridurti, kad jei mokysitės vien iš mokyklinių vaovėlų, informacijos gali šiek tiek pritrūkti, patarčiau pagal galimybes pasivartyti ir papildomos literatūros, pvz labai gera knyga gamtinei geografijai A. Basalyko "Žemė - zmonijos buveinė". taip pat sekite naujausius įvykius, kurie gali būti susiję su geografija.

ir dar... galiu pasirodyti kaip sena filologinė žiurkė, bet... jei jau ruošiatės stoti į geografijos specialybę, pamirškit visas giešas, geges, giges ir kitokias bjaurybes. yra vienas vienintelis ir pats gražiausias žodis - geografija ;) ir nesijuokit iš manęs, aš esu užkietėjusi geografė, gyvenu vien šiuo dalyku ir galiu pasakyti, kad visi geografai yra šiek tiek pamišę žmonės, romantikai, svajotojai... kaip gi kitaip galima pasirinkti tokią specialybę... na, jau pakankamai nuklydau į lankas

Žinutė parašyta: 2009-02-20 01:26:35 | Nuoroda

dar kažkas rašė apie matematikos, fizikos ir chemijos vargus studijuojant. žinoma, jei nieko nesimokysi, turėsi problemų. bet net neturint jokių pagrindų iš mkyklos (nekalbu tik apie elementaraiusius matematinius +- veiksmus) ir universitete mokantis, problemų kilti neturėtų. viską, ką reikia, dėstytojai išdėsto per paskaitas ir to absoliučiai daugumai geografijos studentų pakanka. ir manau, kad nestoti į norimą specialybę vien dėl to, kad trečiame semestre bus dėstoma aukštoji matematika, yra kvaila. viskas bus gerai ir viską išmoksite, jei tik įdėsite bent kiek pastangų. juk daugelis geografų tik įstoję sužino, kad kažkada turės mokytis ir matemetiką, ir chemią, ir fiziką, o nuo dešimtos klasės nebūna jų mokęsi. na ir kas? aišku, būna ir skolų, tai neišvengiama, bet būtinai reikia pasakyti, kad skolas renka dažniausis tokie žmonės, kurie į universitetą ateina ne stuidijuoti, o studentauti.

Žinutė parašyta: 2009-02-20 17:18:00 | Nuoroda

tikriausiai jau kartojuosi, bet neverta taip anksti nuleisti rankų. dar nežinote, kaip išlaikysit egzaminus ir su kokiais balais stos kiti. ir dar reikia pridurti, kad studijos vu ir vpu tikrai skiriasi. vu ruošiamas mokslininkas geografas, o vpu labai daug laiko skiriama pedagoginiams dalykams - psichologijai, įvairiausioms metodikoms. vu dėstytojai labai dažnai pabrėžia, kad iš vpu įstoję į vu magistrantūrą žmonės ateina labai silpnai paruošti kaip geografai. žodžiu, vpu ruošiamas mokytojas, o jo specializacijai skiriama labai mažai dėmesio.

Žinutė parašyta: 2009-02-21 04:59:31 | Nuoroda

na, manau ir taip aišku, kad tai ne švietimo, o pinigų plovimo reforma... dabartinis ministras visiškai nekompetetingas, iš jo ko paklausi, to negausi, ko nors paklaustas mikčioja kelias mintinai iškaltas frazes, vargu ar pats supranta ką kalba. nemanykit, kad aš iš  tų, kurie nuolat skundžiasi kiekvienu mūsų politikų žingsniu, tačiau ponas steponavičius tikrai sėdi ne savo vietoje ir jo bei kitų atsakingų pareigūnų palaiminti sprendimai aukštąjį mokslą varo į kapus... visų pirma, kaip reikėtų suvokti tą faktą, kad stengiamasi sumažinti žmonių, įgysiančių aukštąjį išsilavinimą, skaičių? arba tai, kad dirbtinai bus sužlugdytos mažiau populairios studijų programos, kad ir ta pati geografija... ir tai, kad abiturientai, kątikišlindę iš po tėvų sparnelio (niekas neįsižeiskit, aš čia iš asvo patirties;) ir nesuvokiantys, ko iš tikrųjų nori gyvenime, nulems aukštųjų mokyklų ateitį? gerai, visi "studentų krepšeliai" nukeliaus į ekonomiką, teisę, mediciną, gal dar pora technologinių specialybių vgtu. o juk visos kitos studijų prgramos, gal net ištisi fakultetai ar net universitetai bankrutuos. ir vien dėl to, kad abiturientai negauna elementariausių žinių apie studijų programų įvairovę. na, kad ir vu gamtos mokslų fakultetas. kiek studijų programų iš šio fakulteto galėtų išvardinti eilinis šių metų laidos abiturientas? arba koks procentas abiturientų apskritai žino, kad egziztuoja toks galmtos moklslų fakultetas? o ekonomikos arba teisės fakultetas? manau, du pastaruosius įvardintų 100% abiturientų, o VU GMF tik tie, kurie domisi konkrečia specialybe, tik labai siaura suinteresuota grupė. taigi, mažiau populiarių specialybių studentai dėl naujos tvarkos, nustatytos švietimo reformos, paprasčiausiai rizikuoja savo ateitimi. juk kitais metais, nesurinkus pakankamai studentų krepšelių, daugelis tokių studijų programų taps nuostolingos, dar kitais metais gal jau ir bankrutuos. štai kur veda nauja švietimo reforma... o nauja mokėjimo už mkslą tvarka... didesnio absurdo ir būti negali... trūksta pinigų? - pačioje savarankiško gyvenimo pradžioje pradėk klimpti į skolas, prasiskolink banakms tūkstančius, kad galėtum susimokėti už mokslą, o jei tau pavyks ir tavo studijų programa bankrutuos, kai tau iki mokslų pabaigos bus likę vieneri metai ir tu paprasčiausiai neįgysi jau ranka beveik pasiekto laipsnio, negausi net valytojo darbo, kurį dirbti jau dabar reikia mokėti bent dvi užsienio kalbas ir mažų mažiausiai turėti bakalauro išsilavinimą. negaunant net prasčiusio darbo, negalėsi grąžinti paskolų, o tada...

na, aš eilinį kartą nuklydau į pievas, bet jau ne pirmą kartą pastebiu, kad dabartiniai abiturientai nepekankamai įvertina esamą padėtį, tai ir  nesusilaikiau neišreiškusi savo nuomonės...

Žinutė parašyta: 2009-02-21 17:52:50 | Nuoroda

>> saulluze

gal mane neteisingai supratai, aš kaip tik turėjau omenyje, kad nereikia iškalti sausų faktų iš vadovėlių, geografijos egzamine reikalingas mąstymas, analizavimas. o dėl egzamino išlaikymo... galima išlaikyti ir iš bendro išprusimo, tik pažymys tokiu atveju ne būtinai bus 10. o čia kiek supratau, rašė zmonės, norinys stoti į geografiją, tai aš lyg ir bandau patarti, kaip per eggzaminą užsitikrinti dešimtuką. geriausias receptas - žinojimas, kas laukia (dėl to patariau spręsti senas egzaminų užduotis) ir papildomos žinios, kurios užtvirtintų mokykloje gautus pagrindus, gal net užpildytų likusias spragas...

Žinutė parašyta: 2009-02-22 23:21:19 | Nuoroda

na, mieli abiturientai, didžiausia užuojauta jums, bet šiemet švietimo ministerija nusprendė su jumis žiauriai papokštaiuti.  gal padėtį kaip nors būtų pakeitęs mitingas, kuris turėjo įvykti praėjusią savaitę, tačiau jam nebuvo gautas leidimas. žodžiu, jūs esate nepavydėtinoj padėty... štai jums skelbimas iš vu svetainės:

Mieli Lietuvos moksleiviai,
Atsiprašome, kad vis dar negalime pateikti 2009 metų priėmimo į Vilniaus universitetą taisyklių ir stojamojo konkursinio balo sandaros, kadangi nei Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerija, nei Lietuvos Respublikos Seimas dar nepriėmė galutinio sprendimo, kokiais konkrečiais kriterijais remiantis ir pagal kokią procedūrą bus sudaryta geriausiai bendrojo lavinimo mokyklą baigusiųjų eilė studijų krepšeliui gauti.
Vilniaus universitetas jau yra suderinęs konkursinio balo sandarą su visomis LAMA BPO dalyvaujančiomis universitetinėmis aukštosiomis mokyklomis, tačiau šiam suderintam pasiūlymui Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerijoje nebuvo pritarta.
Labai atsiprašome ir tikimės Jūsų, mieli abiturientai, supratingumo.
Jūsų Vilniaus universitetas
 

patariu jums dažniau apsilankyti svetainėje adresu www.vu.lt/lt/studijos/stojantiesiems/ čia turėtų buti skelbiamos naujausios žinios. jei ką pati sužinosiu, parašysiu į studijos.lt ;)

Žinutė parašyta: 2009-02-22 23:44:43 | Nuoroda

siūlau periodiškai apsilankyti www.vu.lt/lt/studijos/stojantiesiems/ čia skelbiamos naujienos apie stojimus į vu. kaip kątik minėjau kitame forume, universiteai dar nežino, pagal kokius principus vyks pirėmimai. vu turi savo nuostatus, pagal ką turėtų būti skaičiuojamas knkursinis balas, bet negali jų skelbti viešai, nes švietimo ministeerija jų nepatvirtina. taigi neaišku ir tai, ar bus reikalinga istorija. o tai, mano nuomone, yra pats didžiausias absurdas, nes abiturientai jau tikriausiai turėjo galutinai pairinkti egzaminus?

>> saulluze

aš jau anksčiau kažkur minėjau, kad mokausi vu geografiją:) gal galėtum apibūditi (pvz. amžius, plaukų spalva ir ilgis) dėstytoją, kuri tau pasakė, kad stojant bus reikalinga isorija (aišku, jei tai vu gmf geografijos ir kraštotvarkos kadedros dėstytoja, kaip aš supratau)? nes spėju, kad jos pavardės tikrai nežinosi;) galbūt aš galėčiau jos asmeniškai plačiau paklausti apie naują priėmimo tvarką, naujienas čia parašyčiau;)

ir dar noriu duoti vieną patarimą, tiksliau pastebėjimą, kuris tikriausiai aktualus visiems. per bet kokį egzaminą bus reikalinga jau turimų žinių analizė ir interpretavimas, pvz. egzamine gausite labai konkretų klausimą, į kurį tikslaus atsakymo nežinosite. tokiu atveju juk tikrai reikės pasitelkti jau turimas žinias ir jas interpretuoti, išmąstyti atsakymą. neabejoju, kad tai esate darę ne kartą ir ne du, tik tokiu atveju geiau kiek įmanoma konkretizuoti atsakymą, o ne trinti makaronus į kairę ir į dešinę;)

Žinutė parašyta: 2009-02-22 23:54:33 | Nuoroda

ir dar noriu pridurti. čia buvo užsiminta, kad geografija priskiriama prie fizinių mokslų, taip ir yra. bet tai yra vienas iš didžiausių lietuvos mokslų skirstymo nonsensų. taip, fizinė geografija ir turi būti skiriama prie fizinių mokslų. tačiau vu dėstoma ir socialinė geografija, taip pat kraštotvarka, kurių tikrai nepriskirsi prie fizinių mokslų. ir šie mokslai tikrai yra susiję su istorija, o taip pat ir su daugybe kitų socialinių, biomedicininių, meninių, inžinerinių mokslų. katedros vedėjas yra ne kartą politikams kėlęs geografijos priskyrimo vien prie fizinių mokslų klausimą, tikraiusiai ir teikęs pasiūlymų, kaip pagerinti situaciją, tik kad niekas į tai nekreipia dėmesio... žodžiu balaganas... todėl nežiūrkite į geografiją vien tik kaip į fizinį mokslą;)

Žinutė parašyta: 2009-02-23 22:02:28 | Nuoroda

na, manau, kad laiškas iš vu viską pasako. jei universitetas nausprendė prie reikalingų egzaminų įtraukti istoriją, tikriausiai anksčiau ar vėliau tai patvirtins. bet abiturientai turėtų ieškoti teisybės, nes juk laiku nebuvo informuoti apie pakeitimus, dėl kelių nepadėtų parašų jūs  laiku neturėjote galimybės pasirinkti jums reikalingų egzaminų. o jei pasirinkimo laiką pratęs, iš to jokios naudos nebus, nes tokiam egzaminui, kaip istorijos, poros mėnsių tikrai neužtenka

Žinutė parašyta: 2009-03-02 00:12:14 | Nuoroda

kokios naujienos, ar jau žinote, ar reikės istirijos egzamino?:)

Žinutė parašyta: 2009-03-02 20:44:37 | Nuoroda

absurdas!!! kad stojant į geografiją pagrindinis egzaminas būtų ne geografijos, o manematikos!!! kur tai matyta... tokiu atveju matematikos surinkęs  >90 žmogus įstos net nelaikęs geografijos, o turintis geografijos 10 ir nelaikęs matematikos - jau sunkiai patektų. dėstytoja ketvirtadienį minėjo, kad gali būti reikalinga matematika stoojant, bet tik jau ne pirmu numeriu...