Vartotojo Dalionsas pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-02-25 14:58:22 | Nuoroda

Sveiki abiturientai,

Neseniai startavome moksleiviams skirtą svetainę egzas.lt (http://www.egzas.lt), kurioje puikiai ir interaktyviai galima pasiruošti valstybiniems brandos egzaminams. Kol kas paruošti matematikos ir anglų kalbos egzaminai. Kitus diegsime greitu metu.

Apsilankykit ir įvertinkit.

Dalius

Žinutė parašyta: 2009-02-28 12:36:46 | Nuoroda

Sveiki abiturientai,

Džiugu, kad jums www.egzas.lt patinka. Būtų nerealu, jei parašytumėt ir daugiau komentarų - kas blogai, ko trūksta, ką reikėtų patobulinti.

Dėl kitų egzaminų (biologijos, fizikos, istorijos) šiuo metu dirbame, tačiau neaišku ar spėsime iki šios sesijos. Jei yra norinčių prisidėti prie egzas.lt komandos, rašyki . Ką nors susitarsim, o tuo pačiu ir labai gerai pasiruošit egzaminui.

Dalius

Žinutė parašyta: 2009-03-02 17:46:09 | Nuoroda

Istorijos egzaminų testus norime įkelti į svetainę www.egzas.lt. Tuomet visi galės interaktyviai ruoštis.

Gal yra norinčių padėti ir prisidėti prie egzas.lt komandos. Kartu ir egzaminui puikiai pasiruoštumėte.

Žinutė parašyta: 2009-03-02 17:47:05 | Nuoroda

pabandyk www.egzas.lt

Žinutė parašyta: 2009-03-07 16:29:32 | Nuoroda

Keli patarimai laikantiems matematikos egzaminą

- geriausias būdas pasiruošti - spręsti ir iki galo suprasti visus prieš tai buvusius matematikos valstybinius egzaminus. Užduočių tipai visada tokei patys. Dažnai būna, jog net ir sprendimo logika tokia pat, tik skaičiukai pakeisti.

- Perspęsti matematikos egzaminus, tai nereiškia mintinai išmokti sprendimo būdą, bet suprasti kodėl būtent šis sprendimas yra teisingas. Jeigu tik mintinai išmoksite uždavinių sprendimo būdus, tai šiek tiek pasikeitus sąlygai nebežinosit ką daryti.

- Pasiimkit programą 2009 matematikos egzamino (http://www.egzas.lt/index.php?page=2009-egzaminu-programa) ir peržiūrėkite ar tikrai visas temas suprantate ir ar prisimenate bent porą uždavinių ir jų sprendimo logikas iš kiekvienos temos.

- iki matematikos egzamino dar daug laiko. 2009 programa susiskirstykite dienomis ar savaitemis ir laikykites nustatyto mokymosi grafiko. kad ir skirdami po valanda i diena matematikos kurso kartojimui tikrai būsite neblogai pasiruošę.

- na ir aišku naudokitės www.egzas.lt (neseniai startavom ir tikrai labai naudinga svetainė).

Sėkmės besiruošiant,

Dalius

Žinutė parašyta: 2009-03-07 16:31:28 | Nuoroda

Dabar www.egzas.lt dirbame su kitų disciplinų egzaminais. Kurie jūsų matymu pirmiausia turėtų atsirasti svetainėje - istorijos, fizikos, biologijos ar chemijos? Kurie būtų naudingiausi?

Žinutė parašyta: 2009-03-11 13:24:03 | Nuoroda

Geros naujienos visiems biologijos egzamino laikytojams!!!

Kitą savaitę www.egzas.lt svetainėje jūsų pageidavimu jau turėtų atsirasti ir pirmieji biologijos egzaminų testai. Taip, kad apsilankykit ir galėsite mokytis.

Žinutė parašyta: 2009-03-17 22:45:16 | Nuoroda

Jūsų visų pageidavimu www.egzas.lt svetainėje jau atsirado priemiji biologijos egzaminai. Šią savaitę turėtų būti ir dar daugiau. Taip pat aktyviai dirbame ir su istorijos egzaminais. Juos tikimės per artimiausias pora savaičių taip pat įkelti.

Praneškit apie www.egzas.lt ir savo draugams abiturientams!!!

Žinutė parašyta: 2009-03-17 22:47:04 | Nuoroda

Naudingos info anglų egzaminui pasiruošti rasit www.egzas.lt. (net ir klausymo užduotys)

Žinutė parašyta: 2009-04-02 11:09:28 | Nuoroda

Biologijos egzaminai jau įkelti į www.egzas.lt.

Bandykit! Sėkmės ruošiantis!

Žinutė parašyta: 2009-04-09 13:28:49 | Nuoroda

Svetaineje www.egzas.lt jau sukelti visu metu valstybiniu biologijos egzaminu testai, bei nemazai olimpiadiniu uzdaviniu. Sekmes ruosiantis!

Žinutė parašyta: 2009-04-09 13:30:07 | Nuoroda

Svetaineje www.egzas.lt jau sukelti visu metu biologijos valstybiniu egzaminu klausimai bei keletas olimpiadiniu uzdaviniu. Sekmes besiruosiant!

Žinutė parašyta: 2009-04-09 13:31:27 | Nuoroda

Sveiki, gal yra norinciu gerai pasiruosti chemijos valstybiniam egzaminui? Puikus budas tai padaryti butu prisideti prie www.egzas.lt komandos. Jei domina, rasykit

Žinutė parašyta: 2009-05-05 22:51:44 | Nuoroda

pabandykit www.egzas.lt, ten sukelti ir biologijos testai ;o)

Žinutė parašyta: 2009-05-05 22:54:46 | Nuoroda

pasitreniruokit www.egzas.lt, ten visi matematikos egzaminai perdaryti i testus ir galima is karto gauti egzamino rezultata.

Žinutė parašyta: 2009-05-05 23:06:43 | Nuoroda

Žemiau pateikiame vieną iš strategijų, kurią naudodami moksleiviai lengvai pasiruoš egzaminams, įgis pasitikėjimo savimi ir eis į egzaminus be baimės. Ją sudaro 7 paprasti žingsniai, kuriuos kiekvienas gali pritaikyti savo individualiems poreikiams ir kuriems įgyvendinti galima naudotis www.egzas.lt tinklalapyje esančia informacija.


Pirmas žingsnis – įvertink savo jėgas


Prieš pradėdamas ruoštis, moksleivis turėtų aiškiai sužinoti, kuriose srityse jis jaučiasi stiprus, o kurioms turėtų skirti daugiau dėmesio – juk nėra reikalo mokytis tai, ką jau ir taip žinai. Geriausias būdas yra išspręsti porą praėjusių metų egzaminų bei pasižymėti temas, kurios buvo neaiškios ar atsakytos klaidingai. Tam galima naudoti tinklalapyje www.egzas.lt esančius testus.


Antras žingsnis – išsiaiškink, ką turi pasiekti


Viskas, ką moksleivis turi žinoti eidamas į egzaminą, yra detaliai išdėstyta egzaminų programose. Jas reikėtų atidžiai išstudijuoti bei sužymėti temas, kurias reiktų pasikartoti atidžiau.


Trečias žingsnis – sudaryk planą


Šis žingsnis apjungia pirmąjį ir antrąjį punktus. Moksleivis jau įvertino savo dabartinę žinių bei norimą pasiekti žinių pozicijas. Viskas, ko reikia, yra planas, kaip iš pirmosios (dabartinės) pasiekti antrąją (reikalingą sėkmingai išlaikyti egzaminą). Planas turėtų būti struktūrizuotas ir aiškiai nurodyti, kas, kokiu būdu ir kiek laiko bus mokomasi kiekvieną dieną iki pat egzaminų. Jei plano nepavyksta sudaryti pačiam moksleiviui, pagalbos reikėtų prašyti mokytojų, egzaminų jau laikiusių draugų ar tiesiog kitų abiturientų.


Ketvirtas žingsnis – laikykis plano ir sek savo progresą


Pirmieji trys žingsniai lengvi, juos galima įveikti per vieną dieną. Ketvirtasis - pats sunkiausias, nes reikalauja daug valios pastangų ir pasiryžimo. Čia dauguma abiturientų ir suklumpa. Visuomet lengva sugalvoti įvairių priežasčių, kodėl nesilaikoma sudaryto plano, bei atidėti vienos ar kelių dienų mokslus tikintis, jog bus atsigriebta kitą dieną. Tas, kas sugeba ruoštis kryptingai ir struktūrizuotai, dažniausiai išlaiko egzaminus gerai, todėl ir turėtų būti laikomasi plano – atidėliojimas nėra išeitis.
Abiturientas taip pat turėtų nepamiršti sekti savo progreso, kartas nuo karto www.egzas.lt svetainėje spręsti buvusius egzaminus, pasitikrinti, ar vis dar daromos tos pačios klaidos, ar neatsirado naujų spragų žiniose.


Penktas žingsnis – treniruokis, treniruokis ir dar kartą treniruokis


Vien žinių nepakaks, kad nugalėtum egzaminų baimę. Tam reikia dar ir mokėti panaudoti žinias egzamino metu. Čia ir vėl buvusių egzaminų sprendimas yra pati geriausia išeitis. Reikia sąžiningai, su laiko apribojimu spręsti dar nei karto nematytų egzaminų užduotis, rašyti pilnus, tvarkingus atsakymus, kaip kad daroma tikro egzamino metu. Taip pat puiki idėja yra paprašyti, jog kas nors kitas tave įvertintų ir sužymėtų tavo klaidas.


Šeštas žingsnis – peržvelk dažniausiai darytas klaidas


Šis žingsnis labai svarbus. Pasikartojančios klaidos - didelė problema. Reikėtų kaupti visų neaiškių klausimų bei padarytų klaidų sąrašą. Šį sąrašą rekomenduojama kartas nuo karto peržvelgti ir ypač įdėmiai išanalizuoti porą dienų prieš egzaminą. Tą puikiai galima daryti www.egzas.lt svetainėje, kur išsaugomi visi moksleivio egzaminų sprendimai bei padarytos klaidos.


Septintas žingsnis – drąsiai eik į egzaminą, tu jam pasiruošęs


Tai pats lengviausias žingsnis! Jei viską išmokai, treniravaisi, tuomet tikrai nebijosi ir puikiai išlaikysi egzaminą.
Sėkmės egzaminuose!