Vartotojo Frenlee pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-04-06 20:43:18 | Nuoroda

:D neee, aš tik dalinuos skaudžia patirtim. (Zemlys, beje).

Žinutė parašyta: 2010-04-14 16:45:12 | Nuoroda
dsparco rašė:

Ekonomikos.

Ekonometriją gali studijuoti nebent esi žmogus visiškai be fantazijos. Pripažinkim, kad ekonometrija yra sausas mokslas. Taip pat, kadangi ją moko tik VU, tai daugiau nieko nesimokai kaip statistiką ir matematiką. Keturis metus mokaisi kaip speficikuoti modelį, kaip rinkti duomenis, kokią regresinę formą pasirinkti ir įvertinti modelį.
 

O dėl to, kad baigus ekonometriją tau atsiranda platesnės galimybės nei baigus ekonomiką drįsčiau abejoti. Lietuvoje, baigus ekonometriją dirbti ekonometristo darbą nėra šansų.

 Kiekvienas gina save, natūralu. :)

  Pradėsiu nuo fantazijos neturėjimo. Mokslas sausas, tai tiesa, bet toks mokslas reikalauja labai didelės fantazijos, turint omeny tai, kad matematika yra toks mokslas, kuris neturi įrodymų gamtoje ;). O kaip žinia, ekonometrija be matematikos neegzistuoja.

 Visas ekonometrijos studijų žavesys yra tame, kad PARUOŠIA darbui, tad visus ketris metus mokytis į temą rodo aukštą studijų kokybę.

 "Visos valstybės kuria makroekonometrinius modelius, skirtus šalies ekonomikos stebėsenai ir ekonominės politikos analizei. Ne išimtis ir Lietuva." Citata paimta iš žurnalo "Spectrum" 10 numerio . Taigi šansų dirbti ekonometristu Lietuvoje - yra. O panaršius CVmarket  gyvenimo aprašymus, pastebėjau, kad ekonometristų CV yra "smarkesni". Ir loginis mąstymas bei požiūris, suformuotas MIF'e jau išskiria žmogų iš minios.

Žinutė parašyta: 2010-04-14 16:52:51 | Nuoroda
aurete rašė:
Frenlee rašė:

Ekonometrijos. Ekonomiką per metus Lietuvoje baigia tūkstančiai, ekonometriją - 30-40. Darbdaviai mieliau renkasi ekonometristus, dėl gerai išlavinto loginio (matematinio) mąstymo. Tiesiog baigus ekonometriją, atsiveria didesnės galimybės: gali siekti ekonometristo karjeros, taip pat ekonomisto, o dar ir statisto. Ekonomika, deja, tiek pasiūlyti negali, o dar ir konkurencija nežmoniška. Na bet ekonometrijos studijos yra sunkesnės. :))) Įdomu išgirst ir ekonomistų nuomonę, nes pati studijuoju ekonometriją, ir žinoma, ginu savo studijuojamą dalyką :)

 Labas, gal gali papasakot, kuo ekonometrija nuo finansų ir draudimo matematikos skirias ir kas tavo nuomone geriau?

 Aurete, na aš kai pati studijuoju ekonometriją, tai atsakymas aiškus :D  Na čia kaip kam. Aš pati negaliu konkrečiai atsakyt kuo jos skirias.

Žinutė parašyta: 2010-04-14 19:48:43 | Nuoroda
aurete rašė:

Užuojauta visiems vargstantiems. Nors ir man kuo toliau, tuo mažiau malonumo teikia tie uždaviniai.

 Aurete, jei nori į FDM, tai tokiu atveju matematiką reik tiesiog MYLĖT, nes pirmus metus mokysies tik ją, na ir dar šiektiek informatikos.:)

Žinutė parašyta: 2010-04-15 16:06:11 | Nuoroda
aurete rašė:

As tai siuliciau nelaikyt jei tikrai nera didelio noro, nes bus labai sunku ruostis ir mokytis, kai galvosi, kad gal neprireiks to rezultato egzamino.

 Universitete bus daugiau įrodymų nei uždavinių, bet patys uždaviniai tikrai įdomesni:)

Žinutė parašyta: 2010-04-15 23:21:12 | Nuoroda
Leeee rašė:

na ziurint kur ta matieka mopkytis uniwere,t.y. kokiai specialybei,nes siaip ir uzdawyniu uztenka,ne tik irodymu..;]

 Mes kalbam konkrečiai apie VU Finansų ir draudimo matematiką:) Aš Ekonometrijoj, bet pas mus viskas ir paremta įrodymais, kas nėra labai miela :)

Žinutė parašyta: 2010-04-22 22:29:57 | Nuoroda

www.vu.lt/site_files/SD/Stojantiesiems/Info_apie_priemima_i_I_p_2009_m.pdf

 

Kas dar nematėt, čia yra praeitų metų informaciją apie priėmimą į VU, ten rasit visus max ir min balus, o jei norit sužinot kiek mždg reik išlaikyt egzaminus, kad įstot (pagal praeitų metų statistiką), pažaiskit su balų skaičiuokle :)

Žinutė parašyta: 2010-04-27 22:03:21 | Nuoroda

pasidomėkit, ar jūsų matematikos mokytojos turi praeitų metų egzaminų sprendimus (nes ne visų metų sprendimai yra internete), nes maniškė turėjo, leido atsišviest... o ir dar, jei siekiat kuo aukštesnio balo, pasižiūrėkit ne tik sprendimus, bet ir kur laikiusieji daugiausiai darė klaidų (tokie failai man rods yra nec'e) :)

Žinutė parašyta: 2010-07-24 14:09:58 | Nuoroda

Šaunuoliai!!!!! O dabar tai pasikakinsit :D

 

Jei reikia informacijos, būtinai padėsiu, pati esu antrakursė ekonometristė. Skype: frienlia.

 

Sėkmės!!!!!!

Žinutė parašyta: 2010-07-24 14:12:16 | Nuoroda

OOooo :) šaunuoliai.

Aš antrakursė ekonometristė, jei reikia pagalbos, būtinai padėsiu :) skype: frienlia