Vartotojo blonde pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-06-03 13:06:37 | Nuoroda

na ką....pernai ir aš ten stojau ir neįstojau vien dėl to, kad lietuvių egzas nenusisekė. t.y. gavau 70, o be minimum80, tai galit pamiršti žurnallistiką, nors ir stojamuosiuose 10 gautumėt...(deja, bet taip - kalbu iš patirties). Toji mokyklėlė irgi ne rodiklis. Daug kas iš "mokyklėlės" taip pat neįstojo... Kad ir kaip būtų, balai - labai svarbu. Žinoma, jūsų šansai padidėja, jei esate vaikinai, nes ten nors ir prasčiau pasirodę vyrukai sustojo kuo puikiausiai.

Va...šiaip...klauskit, kas kam neaišku, nes jaučiu, jog galiu pasakyti kažką iš pirmų lūpų.

p.s. pati įstojau į visai kitą specialybę ir labai džiaugiuosi. Dabar žurnalistika tik hobis, kurio tikrai jau nebenorėčiau mokytis ;D

Žinutė parašyta: 2009-06-04 11:20:37 | Nuoroda

Taigi, apie stojimų eigą :)

buvo taip, kad pirmiausia reikia paduoti prašymus studijuoti į aukštąsias mokyklas 1-2anksčiau prieš stojamąjį egzaminą (kad dėdės galėtų atsiųsti laiškutį, jog esi kviečiamas tą ir tą dieną, tą ir tą valandą)... Man buvo kilę sunkumų su šituo "laiškučio gavimu" ir as jį gavau gerokai PO stojamųjų, taigi likus porai dienų iki stajmųjų būtinai pasiskambinkit ir praneškit apie save, kad neliktumėt ant ledo (kaip jau minėjau man buvo kilę bėdelių su šiuo dalyku ir aš buvau pakviesta atvykti į stojamuosius jiems gerokai įpusėjus - žinoma, tai neapsiėjo be nervų).

Part 1. Rašinukas :) na, šiaip rašinukas toli gražu ne mokyklinio lygio, kada reikia samprotauti apie moralę ir t.t...Mūsų temos buvo "Mano pokalbis su Kazimieru Būga apie šiuolaikinę žurnalistiką" bei "Susitikimas su (kažkokiu žmogum - arba nepamenu gerai) Europos vidury" (šito pavadinimo gerai neatsimenu...žinau dar, kad kažkurią stojamųjų dieną buvo rašinys tema "ką daryti žurnalistui, kai baltajam lokiui šilta"...beje, kiekvieną dieną rašinių temos keičiasi, taip kad nepavyks susižinoti iš ankščiau). Rašinio apimtis neribojama, stilius taip pat, gali iš karto rašyti į švarraštį, jei nori...o laikas berods 1,5val. Žodžiu, kuo įdomiau-orginaliau pasireiški - tuo didesni šansai patekti į Part2.

Part2. Pokalbis :) va čia tai "let's get the party started" ;DDD Baisiausia pokalbiui papulti pas gerb.Vaišnį, nes jei "laba diena" neteisingai sukirčiuosi - jis tau pasakys "sudie", jei pasakysi atsisveikinant "viso gero" - jis tau pasakys "sudie"...Jei nepadoriai, iššaukiančiai atrodysi - pasiūlys stoti prie stoties ir pan..Na, čia tik pagąsdinimai :) (šiaip čia priklauso, kaip jis numigęs buna;D) Tai va...pokalbiui, tai būkit pasiruošę VISKAM, kas tik įmanoma. Klausinėja netgi tokių dalykų, kurių patys nežino. Kadangi antru numeriu stojamųjų lape buvau parašius kultūros vadybą, užvertė klausimais apie kultūrą, kultūrinius laimėjimus ir pan.. Taip pat klausinėjo iš vakarykščių žinių (pvz. "Kur šiuo metu yra Valdas Adamkus? Kuo jis susijęs su šių metų žurnalistikos stojamųjų šūkiu?) Taip pat atidžiai peržiūrėjo mano rašytus straipsnius (turėkit su savim visą per gyvebimą viešai rašytą rašliavą). O galiausiai "damušimui", prieš pat išeinant pradėjo klausinėti visokių datų :) Tai va :) Visa tai patyriau savo kailiu ir atpasakojau kone žodis į žodį. Žinoma, kities buna lengviau ir dar sunkiau - čia nėra jokios formulės.

Linkiu Jums sėkmės ir ieškokit visko, ką įmanoma išmokti, sekit spaudą, žinias, nes žurnalistas jau turi toks būti - sekti kiekvieną smulkmeną. Jei kas neaišku - klauskit :)

p.s. pati studijuoju turizmą ir viešbučių vadybą :) (viena iš tų specialybių, kad žmonėm teiki gerį, poilsį, pramogą) :)

Žinutė parašyta: 2009-06-06 18:30:36 | Nuoroda

Pernai metais buvo duotos dvi temos, iš kurių galima pasirinkti vieną.

Žinutė parašyta: 2009-06-07 17:34:26 | Nuoroda

KTU viesajam administravimui atrodo matematikos egzaminas nereikalinas. Teisingai supratau?

Žinutė parašyta: 2009-07-24 01:52:17 | Nuoroda

taip pat :)

Žinutė parašyta: 2009-07-24 13:28:26 | Nuoroda

yra :))

Žinutė parašyta: 2009-07-26 20:27:19 | Nuoroda

mano skype - skajjja

Žinutė parašyta: 2009-08-14 15:14:00 | Nuoroda

Sveiki,

Ar teko girdėti apie geresnius kambarius labiau pasiturintiems studentams? Ką jūs apie tai manote? Ką reikia daryti norint tokius gauti ir t.t.?

 

(beje, labukas Juliukai - saulele. Pas Blondę galėsi užbėgti visada ;) )

Žinutė parašyta: 2009-08-16 23:48:11 | Nuoroda

13-ojo bendrabučio gyventojai, kurie moka mokytis, bei moka tusintis ir yra nieko pries penktadienio vakarus "prastumti" džem'pub'e, atsiliepkit ir bandysim kooperuotis :)

Žinutė parašyta: 2009-08-28 22:44:54 | Nuoroda

Žiaurūs barakai. Žiau-rūs. Atėjau, pamačiau, pasibaisėjau. Kai gavau kambarį kategoriškai atsisakiau jame gyventi. Perkėlė į kitą. Truputį truputį geresnį... bet aš tik svečias ten...

Baisu. BAI-SU.