Vartotojo Aurimas Šimkus (Coderland.lt) pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-06-16 00:06:47 | Nuoroda

Noreciau paklausti tu, kurie studijuoja kokia nors informatika, kokiame universitete studijuojate ir kokie ispudziai? Pats dabar galvoju i kuri universiteta stoti ir neapsisprendziu. Ka manote apie verslo informatika MRU? Arba programu sistemas VU, ar ten grynai programavimas? Siaip baigiau JKM SU , tai istiesu pasirode puikus MIF fakultetas - nauji kompiuteriai, jaukus ir grazus kabinetai bei auditorijos (ko nelabai galeciau pasakyti apie VDU MIF, bet ten tik viena karta buvau), o taip pat ir destytojai saunus. Tai SU irgi atrodo neblogas pasirinkimas butu. Ka jus apie visa tai manote?

Žinutė parašyta: 2009-06-16 00:15:25 | Nuoroda

As asmeniskai istorijos be kalimo nelabai ir isivaizduoju. Na nebent skaityti daug istorijos knygu ir siaip ja dometis, tai tada visi faktai ir visa kita savaime ateina. Bet mokykloje viskas vyksta didziuliu tempu, todel toki nuoseklu istorios mokymosi buda labai mazai kas sugeba islavinti. 

Pats istorijos nesimokiau nuo kokios 7 klases, tai mazai ka galiu pasakyti, taciau susidariau ispudi, kad siemet istorijos VBE labiau sekesi laikyiti tiems, kurie turi geresni bendra istorini isprusima, o ne tiems kurie istorija mokesi vien is reikalo. Pvz vienas mano klasiokas visa 12 klase istorija prasimoke B lygyje, kur, kaip sake, nieko panasaus i A lygi nera - grynas atsiputinas, sake kad jam siemetinis istorijos VBE isties patiko ir buvo galima panaudoti daug bendro isprusimo bei labai praverte gebejimas analizuoti teksta.

Žinutė parašyta: 2009-06-16 11:51:25 | Nuoroda

 "Informacines technologijos" (ne "informatika") - specialybe skirta rengti informatikos mokytojus. Analogiskai "informatika ir matematika" - informatikos ir matematikos mokytojus. Bent toki ispudi susidariau is keliu universitetu studiju aprasymu.

Siaip SU informatikoje man dar patiko tai, kad po dvieju kursu galima pasirinkti specializacija. Siuo atveju KTU dar geresnis - pasirinkti galima dar daugiau specializaciju nei SU. Tuo tarpu, pasirinkes, pvz. VU programu sistemas arba MRU verslo infomatika, iskart pasirenki ir specialybe.

Tik va tikrai butu labai idomu isgirsti studentu atsiliepimus apie skirtingus universitetus ir skirtingas specialybes.

 

Žinutė parašyta: 2009-06-16 23:41:36 | Nuoroda
***** rašė:

ižanga: ivadinis sakinys + my oppinion
destymas : 1 pastraipa: apgini savo opinion
2 pastraipa turi buti pradedama: there are people who disagree with this statement... Arba on the other hand... [pateiki priešinga nuomonę ...]
pabaiga: to sum up + my opinion.

wa tokia struktūra turėtų būti.

 

Pats butent sita struktura naudojau - opinion essay. Dar kaip tik isvakarese pasikartojau visu tipu rasiniu strukturas. Siaip abejojau, gal rasyti for and against struktura, bet uzduotyje esantys zodziai expressing your
opinion, kur zodis opinion buvo net paryskintas, mane itikino naudoti butent opinion essay struktura. Siaip, manau, artima struktura dar butu discursive essay. 
 

Siaip noreciau paklausti, kiek tasku gali nuimti uz tai, kad laiske neparasiau pasisveikinimo ir atsisveikinimo (Dear Sir, Yours sincerely...)? Del pasisveikinomo nesu uztikrintas ar tikrai neparasiau, bet va to atsisveikinimo tai tikrai, nes mane sumaise kazkaip jau pateiktas laisko apipavidalinimas.

 

Žinutė parašyta: 2009-06-17 00:02:02 | Nuoroda

Siaip aiskiai yra parasyta, kad krepseliu skaicius yra skiriamas atskirai visoms studiju kryptims: biomedicina, fiziniai mokslai, humanitariniai mokslai ir tt. Pvz fiziniams mokslams skiriama berods 1700 krepseliu. Sakykim visi besirenkantys siuos mokslus ir turintys didziausius balus pasirinko IT. Vadinasi visi krepsneliai stojantiems i IT ir atiteks, o kokiai matematikso specialybei ju nebeliks. Bet zinoma tai neimanoma. Vistiek mazdaug tolygiai pasiskirsto geriausiuju skaiciai stoti i skirtingas studijas (matematika, it, fizika...). Na, zinoma, jei tu ir gauni per plauka krepseli, dar nereiskia, kad istosi i koki VU ekonomika... Paprasciausiai universitetas gali priimti, atrodo, daugiausiai 120 procentu pernai nemokamas studijas gavusiu studentu skiauciaus nauju studentu i nemokamas studijas. Bet, velgi, tai priklauso ir nuo specialybes ar tai kokie nors fiziniai mokslai, ar socialiniai, nes pvz bent IT tai kai kurie universitetai apskirtai vos surenka grupes, kai tuo tarpu ekonomiku prisirenka pilni srautai. Taigi viskas priklausys ir nuo universiteto, ir nuo studiju krypties.

Žinutė parašyta: 2009-06-17 00:04:36 | Nuoroda

As kaip jau sakiau, tai cia tiko sie trys tipai: opinion, for and against ir discrusive essays. Kiti kazkaip ne i tema visai. Bet jei jau uzskaite, tai uzskaite... o gal kam ir neuzskaite - juk daug kas ir nuo konkretaus vertintojo priklauso. 

Žinutė parašyta: 2009-06-17 00:14:07 | Nuoroda

Stilius yra stilius. As pats rasiau kad yra tokia pat pastraipu struktura (konstrukcija), parasiau kaip ji sudaryta (ja sudare ir retoriniai klausimai, ka kiti cia jau ir minejo). Taciau prie stiliaus galima privilkti ir ta minties perfrazavima - juk tai taip pat yra stilistine forma kaip ir retorinis klausimas. Taigi manau turetu uzskaityti abu siuos atsakymus.

Žinutė parašyta: 2009-06-17 00:22:27 | Nuoroda

Gal kas suzinojote, kaip vertintojai atsizvelge i grafiku braizyma piestuku? Pats paraboles kirtimosi su x asimi ir jos virsunes taskus apskaiciavau tusinuku, taip pat funkciju lygties prie ju uzrasiau irgi su tusinuku, tik va pacius grafikus, atrodo, su piestuku ir tuos blynus ant tasku, kuriuose funkcijos kerta asis. Logiskai pamascius, tasku nuimti neturetu, nes aiskiai matosi, jog laikantysis pats skaiciavo taskus, o ir funkcijas uzrase pats. Juk neuzrasysi tu f-ju lygciu is akies, o paskui "pazistamas" vetintojas juos nubraizis nekirsdamas uzrasytu lygciu. Juk butent del to, kad butu isvengta "nesaziningos pagalbos", piestuku uzrasomi dalykai ir nera vertinami, taciau siuo atveju, manau, tai butu gana absurdiska. Taciau, mano nuomone, visai tiketina, kad koki taskeli is tu dvieju ir atims... 

Žinutė parašyta: 2009-06-17 00:32:25 | Nuoroda

Pats neprisimenu, ka prie turinio parasiau, bet manau, kad parases, ka bendro abejomis pastraipomis autorius norejo pasakyti, busi ivertintas teigiamai. Nes juk tai yra daug konkreciau, nei vien parasymas: "bendra - M. Mazvydo zodziai", reikia pasakyti ir tie zodziai reiskia.

Žinutė parašyta: 2009-06-17 10:43:50 | Nuoroda

 tenisasmums,  tu manai, kad zmogiskasis faktorius is vis neveikia vertinant egzaminus? Na, as manau, kad kazkiek tikrai jis turi itakos. 

Siaip ar taip, teisingiausia essey, kuria tikrai turi uzskaityti, yra "opinion essey". Vien uzduoties antrasteje buvo paryskintas zodelis "oppinion". 


 

Žinutė parašyta: 2009-06-20 11:29:58 | Nuoroda

Vertinimo instrukcija niekur nesimeto? 

Žinutė parašyta: 2009-06-22 20:43:22 | Nuoroda

As pats siandien buvau issiuntes sms uz 2lt, bet atsakymo taip ir negavau, dabar va issiunciau sms 1667 uz 1 lt ir po keliu minuciu gavau ats - 67%.

Vertinant tai, kad per egzamina vien is testo mazdaug 5 taskus sugebejau prazioplinti ir nei viena programa nespausdino tai, ka turejo (bet panasiai atrodo), tai manau toks ivertinimas normalus. Tuo labiau, po egzamino paskaiciavau, kad mazdaug 60-70% ir tureciau gauti.

Žinutė parašyta: 2009-06-23 09:25:39 | Nuoroda

Siaip 100% gaus 1% visu islaikiusiuju. Kazkur 13000 laike VBE tai apie 1300 neislaikiusiu bus. Vadinasi,  100% surinks apie 117 laikiusiuju; 90% - 1170 ir tt.

Žinutė parašyta: 2009-06-23 09:31:41 | Nuoroda

As tai surpatau, kad jau si penktdieni bus visu egzaminu rezultatai, ty 26d. 

Žinutė parašyta: 2009-06-23 09:33:58 | Nuoroda

Kiek zinau, tai siusdamas apeliacija, gauni atsviesta viena egzamino lapa, kad isitikintum, jog tai tikrai tavo darbas. 

Žinutė parašyta: 2009-06-23 10:22:02 | Nuoroda

O jus ziurejot "Lietuvos ryta"? Gi tas seimunas sake si penktadieni bus visi rezultatai jau, bet gal tik mokyklose (ne problema). Na nebent per neatidu klausymasi isgirdau penktadieni, o ne koki pirmadieni... O siaip NEC skelbia, kad pask egzaminas (istorijos) bus tik liepos pirma. 

Žinutė parašyta: 2009-06-23 10:26:32 | Nuoroda

Oj t.y. "Laba ryta" 

Žinutė parašyta: 2009-06-23 14:34:03 | Nuoroda

Tas lengvumas tai labai asmeninis dalykas. Siaip ar taip net olimpijadininkai privelia zioplu klaidu. 

Žinutė parašyta: 2009-06-26 12:44:32 | Nuoroda

92%   

Žinutė parašyta: 2009-06-26 13:46:37 | Nuoroda

Labai apytiksliai skaiciuojant, krepseli turetu gauti tie, kuriu rezultatu vidurkis yra virs 50%.  Zinoma is esminio egzamino, kurio koeficiantas - 0.4, reiketu gauti daugiau nei 50%. Be to, neuzmirskit, kad nuo siu metu vienas metinis pazimys figuruoja taip pat kaip ir abu "antraeiliai" egzaminai. Pvz jums figuruoja istorijos pazimys, o ja jus baigete A lygiu 10 - tai sis pazimys konvertuojasi i 100% (jei B lygiu - 90%). Taigi i mano minetame vidurkyje figuruoja ir jums reikalingas pazimys.