Vartotojo little_mess pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-06-17 21:26:04 | Nuoroda

galiu pasisakyt kaip studijuojanti KTU. Bandziau stot pirmu numeriu i VGTU, bet nepasiseke, taciau nezinau ar tai taip jau blogai. Yra tikrai puikiu destytoju, labai gerai, kad jau antra semestra liko beveik vien tik specialybiniai dalykai (jokiu informatiku matematiku ir tt). Visiskai nesutinku del pasakymo kad KTU lengva. Teko pries perziuras ir be miego pabut, ir ne man vienai taip, kai prasideda projektavimas pasijaucia pats darbas, nes atkeliauja viskas viename - braizymas, kuryba, zinios + maketo gamyba :) siaip dziaugiuos nes studijuoju su draugiskais zmonemis, kadangi yra tik viena grupe, tai susibendravom:) tik man noretusi truputeli daugiau kurybines laisves pvz piesime, bet cia kaip kam:)

o siaip patarciau stot kur labiau linksta sirdis, o jei yra galimybes bandyt studijuot uzsienyje;) dabar ir pati pradedu svarstyt tokias galimybes

Žinutė parašyta: 2009-07-30 10:52:17 | Nuoroda

as irgi cia istojau... pernai :DD

Žinutė parašyta: 2009-07-30 14:08:02 | Nuoroda

studijos... hmmm... siaip smagu :) pirma semestra daugiau bendrieji dalykai tokie kaip informatika matematika, bet yra ir piesimas, kompozicija, piesimas labai suvarzytas mano nuomone, pradedama nuo paciu pradmenu, ty tik atejus vel paisysit kubus :D kompozicijoj stenkites atskleist daugiau kurybiskumo, tai patinka kompozicijos destytojui :) labai nerealus zmogus, tik jam truputeli dzin viskas :D toks atsiputes zmogelis, bet smagu su juo :) siais metais kaip niekad daug architektu prieme, net 75, tai tikrai bus dvi grupes, kazkaip visada anksciau budavo tik viena, tai pazinodavai visus savo kurso architektus, juk visi tavo grupiokai ir daugiau bedraudavom su metais vyresniais :) kaip siais metais bus pagyvensim pamatysim, bet siaip smagumas studiju prasides antram semestre, ne liks beveik vien specialybiniai dalykai, prasides projektavimas, kuris atims tikrai nemazai laiko, o apie kulturos pavelda geriau patylesiu :D

Žinutė parašyta: 2009-08-05 11:55:19 | Nuoroda

taip tik atrodo, kad busit susipazine, bet istikro visai ne, nes kai mes vaziavom tokiu metu, tai dar visu vardu nezinai ir tikrai nebuni spejes su visais pabendraut, o ten ne tik su savo grupiokais, bet ir su kursiokais susipazysti ;)

Žinutė parašyta: 2009-08-06 10:28:31 | Nuoroda

as busiu kaip organizatore stovykloj ir rugsejo pirma kaip kazkurios grupes kuratore

Žinutė parašyta: 2009-08-16 22:08:41 | Nuoroda

išplėstiniuose tik 3 priimti, visi kiti 72 vientisinėse. Šiaip net nežinau kodėl tiek daug, nes visada budavo max 40, t.y. visada būdavo tik viena grupė. Na žiurėsim kaip čia bus kai tiek daug :)

Žinutė parašyta: 2009-08-23 21:20:59 | Nuoroda

va taip kad iškrito tai niekas, tiesiog vienas savo noru išėjo, matyt supratęs, kad tai ne jam, o kitas perstojo i architektūrą Škotijoje. Šiaip norint iškrist pirmais metais reik visiškai nieko nedaryt ir nelankyt paskaitų, o jei bent ką darai tai niekas neskuba mesti.

Žinutė parašyta: 2014-01-10 09:59:39 | Nuoroda

OOooooj kokia mirusi tema :)

Įdomu kokie dabar stojančiųjų planai? Ir kodėl vienas ar kitas universitetas? Teko susidurti su KTU architektūra, truputėli ir su VGTU, pernelyg didelių skirtumų ir nepastebėjau :) Didžiausias skirtumas - žmonių požiūriai (nesvarbu kuriame universitete), jei norėsi tai visur išmoksi, jei nenorėsi, tai visur bus blogai :) 

Tad kokie planai šiems metams - KTU ar VGTU? :)

Žinutė parašyta: 2014-01-10 10:19:07 | Nuoroda

Hmmmm kažkaip pastebėjau, kad moksleiviai dar ne iki galo supranta specialybių specifiką ir reikalingumą :) Dabar iš inžinerinių mokslų matyt perspektyviausios yra Pastatų inžinerinės sitemos (KTU) ir didelė perspektyva Urbanistinė inžinerija (taip pat KTU), nes daug kas renkasi Statybos inžineriją, ji skamba aiškiau, bet yra daugiau konstrukcinis mokslas, o štai pastarosios temos paliečiamos tik minimaliai :)

Pastatų inžinerinės sistemos, tai visi pastato "organai" - vėdinimas, vandentiekis, šildymas ir kt. - kiekvienam pastatui to reikia, o paruoštųjų specialistų dar ne tiek daug, tad tikrai perspektyvu :) Va ir būna nesupranta moksleiviai, kas čia per dalykas, o pabaigus į magistrantūros studijas jau didžiausi konkursai...

Urbanistinė inžinerija - tai kaip teritorijų planavimas, tik daugiau techninis, ty visos komunikacijos, kurios po žeme - taip pat reikalinga, o iki šiol Lietuvoje net neruošta normaliai, tai perspektyvos neaprėpiamos!

Tik dalinuosi savo pastebėjimais po studijų ir draugų/pažįstamų darbo paieškų sėkmingumais :) 

p.s. nei vienas mano pažįstamas baigęs statybos inžineriją ar pastatų inžinerines sistemas ilgai netruko ieškodami darbo :)

 

Žinutė parašyta: 2014-02-11 09:23:41 | Nuoroda

Daug argumentų, kad tik VGTU pateikta sakyčiau - jokių ;)

Dėl mokymosi tai tikrai nėra lengva, o dėl karjeros esu 100 proc. įsitikinus, kad viskas priklauso nuo žmogaus noro, žinoma, vietos visiems kaip architektams tikrai nėra :)