Vartotojo Summer_time pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-07-08 22:49:37 | Nuoroda

Baigiau 1 kursa Teises ir valdymo. Ka domina papildoma info, klauskit, ka zinosiu parasysiu ;)

Žinutė parašyta: 2009-07-09 17:27:48 | Nuoroda
Ragutis rašė:
Summer_time rašė:

Baigiau 1 kursa Teises ir valdymo. Ka domina papildoma info, klauskit, ka zinosiu parasysiu ;)

 Gal gali paaiškint skirtumus tarp paprastos teisės ir teisės ir valdymo?

 Programa is esmes ta pati, teisiniai dalykai tie patys, tik teiseje ir valdyme dar yra tokiu privalomu dalyku kaip vadyba, ekonomika, strateginis valdymas (tokie dalykai kurie praplecia zinias ne tik teisiniais reikalais, kurie bent jau mano manymu, yra pliusas kiekvienam studentui), na o teiseje vietoj situ dalyku jiems yra teisiniai dalykai, kurie nera privalomi mums.Galiausiai, gaunamas tas pats teisininko bakalauras :)

Žinutė parašyta: 2009-07-09 17:44:15 | Nuoroda
mellisa rašė:
Summer_time rašė:

Baigiau 1 kursa Teises ir valdymo. Ka domina papildoma info, klauskit, ka zinosiu parasysiu ;)

 Mane domina viskas.... Kokie dalykai buvo destomi? Kokie bus kitame kurse destomi?  Ar sioje programoje yra pakankamai teises dalyku? Jei magistratura studijuociau gryna teise, ar galeciau dirbti grynai teisini darba? Kokie buvo tavo balai mokykloje ir kaip jie pasikeite istojus i universiteta? Ka planuoji dibti ateityje? Kelintu numeriu rasei sia specialybe ir ar tai buvo tavo svajone? Ka keistm studiju programoje? Kada prasideda paskaitos MRU? Kiek mazdaug paskaitu buna per diena? Ar galeciau suderinti paskaitas ir sokiu treniruotes? UHhh... taip jau nemazai uzklausiau cia 

 Siame kurse buvo privalomi dalykai: anglu, teises istorija, filosofija, logika ir mokslo metodologija, teises teorija, Lietuvos konstitucine teise, administracine teise, vadyba, o is alternatyviai pasirenkamu dalyku reikejo rinktis po viena - 1)lotynu kalba arba informatika; 2)retorika, etika arba psichologija; 3) informacines valdymo sistemos arba viesasis administravimas. Kitame kurse mokysimes baudziamaja, civiline , administracine teise, ju procesus, taip pat ekonomikos pagrindus, politologija....tai kaip matai teisiniu dalyku yra pakankamai, juk studijuoji TEISE ! Cia teises yra 70% ir 30% vadybos zinios. Magistrantura stojant visos galimos specialybes yra kaip ir grynos teises, taip, kad del to jaudintis nereikia. Teise ir valdyma rasiau 2 numeriu, todel dziaugiuos, kad cia istojau ir neisivaizduoju dabar saves kakzur kitur. Net neisivaizduoju ka keisciau studiju programoj, visi teisiniai dalykai yra svarbus ir ju ismest negalima, neverta net kalbet apie tai. Paskaitos prasideda is karto rugsejo 2d., nors pirma savaite ten tokia ir buna...apsipratimas su destytojais ir pns :) o del laiko rytais tai ivairiai buna, priklauso kaip sudarytas tvarkarastis. Ilgaiusiai paskaitos vyko (bent jau man) iki 14:30. O suderint kita veikla zinoma, kad imanoma, kai nori, viska imanoma padaryt, bet mokytis cia reikia daug ir daznai, ne tik per sesija, todel i tai pries stojant irgi reikia atsizvelgt.