Vartotojo vdu_fizika pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-07-24 22:19:15 | Nuoroda

sveiki. gal kas irgi istojo i sia studiju programa? 

Žinutė parašyta: 2009-07-29 18:47:08 | Nuoroda

Sveikas. Butu idomu susipazinti, mano skype auksiniai.berniukai

Musu turi buti astuoniolika. Idomu kur daugiau 

Žinutė parašyta: 2010-07-02 23:21:24 | Nuoroda
eziukas ruke rašė:

Sveiki, būkit geri, parašykit studijuojantieji ar ką nors apie šia studijų programą žinantieji  Man apskritai keista kad tokia spec. yra VDU...be to gal žinot ar sunku ten būtų matematikos gerai neikertantiems žmonėms???

Sveikas. Studijuoju šią specialybę. Kasmet vis populiarėja ji. Nuo kitų universitetų skiriasi, jog yra siekiama suteikti ne koki siaurų profilį, o platų fizikinį mąstymą. Studijos tikrai nėra sunkios, pas mus ruošiasi ir keli iš ktu pereit :) Dėl matematikos, tai universitetas tam ir yra, jog išmoktum to ko nemoki. Žinau, jog kitais metais matematiką pirmakursiams dėstys matematikos katedros vedėjas K. Padvelskis, tai jis tikrai gerai ir linksmai išdėsto paskaitas, tad jei gerai pasiskaitai, tai atsiskaitymai nėra tokie sunkūs.

Žinutė parašyta: 2011-06-22 03:11:56 | Nuoroda

Sveiki, studijuoju Energetikos fiziką (VDU).  Nuo kitų fizikos specializacijų visų pirma skiriasi jau vien žodeliu "energetikos", kas reiškia, jog yra rengiami specialistai, kurie suprastų energetiką įvairiais aspektais (fizikiniu, teisiniu ir t.t.), tai nėra technologinė specialybė, tačiau nemanau, jog tai yra minusas, kadangi išmokti technologinių dalykų galima visada, o jie su laiku ir keičiasi, o šiose studijose didžiausias dėmesys yra kreipiamas į fizikinį supratimą. Universitetiniai privalumai būtų galimybė pačiam susidaryti tvarkaraštį, pasijamti gretutines studijas, o specialybės privalumai, jog gauni ir pilnus fizikos pagrindus, tačiau ir energetikos specializaciją (ypatingai alternatyviojoje energetikoje (saulės, vėjo, vandenilio ir t.t.)). Įsidarbinti dar nemėginau pagal specializaciją, tačiau kaip sakoma, fizikų bedrabių nebūna :D o jei rimtai, tai įsidarbinimo sąlygos yra gan geros :) Sekmės renkantis kur studijuoti :)

Žinutė parašyta: 2011-06-27 19:48:34 | Nuoroda

Pritariu, jog lyginti nelabai galima, kadangi Elektros energetikos technologijos (KTU) yra iš technologinių mokslų srities, o Energetikos fizika (VDU) iš fizinių mokslų srities, t.y. KTU daugiau kreipiamas dėmesys į technologinius sprendimus, o VDU į fizikinį procesų supratimą t.y. Tai reiškia suprasti, kokios fizikinės priežastys lemia vienos ar kitos rūšies energijos šaltinių naudojimą, jų privalumus ir trūkumus. Tau reikėtų nuspręsti kuri sritis labiau traukia, daugiau praktinė ar teorinė :)

Pats studijuoju VDU, tai visi labai draugiški, mokytis nesunku, ne taip spaudžia, o kaip tik skatina kuo greičiau aptikti savo veiklos sritį ir joje darbuotis, todel uzimtumas normalus :) Universitete galima nemokamai pasiimti gretutines studijas (kokią matematiką, informatiką ir t.t.). Taip pat pats susidarinėji savo tvarkaraštį :)

P.s. dėl laboratorijų, tai kadangi fakultetas vos keli metrai nuo Lietuvos Energetikos Instituto, tai jame atliekame kaikuriuos laboratorinius darbus, o norint galima ir jei domina kuri sritis ir ten gilintis į norimą sritį :) Nemažai baigusių ten dirba :)