Vartotojo AušraL pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-10-12 20:05:46 | Nuoroda

Na mes jau dabar baigiam antrą pasaulinį karą.. bet paskui vėl viską per naujo kartosim, nes db tęsiam kartojimą nuo 11 klasės.. nors motyvacijos mokintis netrūksta (Istorijos egzaminas man yra svarbiausias) , bet truputį tingisi kažkaip :/  bet kaip sakau sau, man db tereikia tų atostogų savaitėlės, kad galėčiau pailsėti...  taip pat peržiūrėjau egzaminų datų projektus.. nudžiugau nes man egzai bus kas savaitę, tad turėsiu netgi savaitę ir mylimajai istorijai :)

Žinutė parašyta: 2009-10-12 20:08:54 | Nuoroda

va ko ko, bet įskaitos tai nebijau ;D kažkaip šitoje srityje pasitikiu savo jėgom, nes iš kalbėjimo nesu gavus mažesnio pažymio kaip 9... na o dėl pačio egzamino tai kažkaip truputį nejaukiai nuteikė vienas draugas, šiemet laikęs.. anglų moka, bet vat sunkiai jam ten sekės... tai kažkaip susvyravau su anglų, todėl einu į anglų modulį...  :) tikiuosi viskas pasiseks :)

Žinutė parašyta: 2009-10-12 20:13:51 | Nuoroda

na matieka sunkoka tikrai, dar neapsisprendžiau ar šitą laikysiu, sakiau matysiu pagal tolesnius rezultatus ... 11 klasės kursas lb sunkus kiek menu nėra .. tik vat apsileidau vienu metu tai galima sakyti logaritmai ir viskas su jais susiję man gūdus miškas :( gausiu vytis :) na bet šeip reikia tiesiog suvokimą turėti, ir žinoma patirties... bet kaip mano matematikos mokytoja sako . reikia turėti galvą , o ne bandyti pritaikyti kažkada daryto uždavinio pavyzdį... man pliusas matiekai tai, kad įgūdžius tobulinu ir fizikos A lygyje, nors to egzamino 100proc nelaikysiu :)

Žinutė parašyta: 2009-10-12 22:39:28 | Nuoroda

Klausymas per modulius pas mus nevyksta, mokytoja  klausymą palieka vos ne pačių mokiniui reikalui.. ištiesu suprantu - ko ko klausymo išmokinti mokytojui neįmanoma - arba suvoki arba ne, arba supranti apie ką kalba arba ne. Kolkas varom juodą gramatiką - rašiniam nemažai dėmesio skiriam pamokų metu , kalbėjimui ir skaitymui taip pat. Na o klausymą asmeniškai tobulinu žiūrėdama filmus , o dabar susitariau jog savo klausymą išbandysiu parsisiuntusi garso takelius egzaminų. Tikiuosi rezultatas nenuvils.

Žinutė parašyta: 2009-10-12 22:40:16 | Nuoroda

p.s. neatsakiau į klausimą ką mokomės -  o mokomės viską - grynai darom be galo daug tokių užduočių, kurios būna egzamine

Žinutė parašyta: 2009-10-13 12:12:00 | Nuoroda

Bandomieji egzaminai bus, deja nežinau kokiu pagrindinu jie sudaromi. O dėl užduočių sudėtingumo. Pvz anglų kalbos egzamine 40proc užduoių atitiks b lygio kursą, o 60 proc - valstybinio. Tad čia jau matysim kaip bus su sudėtingumo. Bet kaip sakoma egzamino lengvo labai negalima tikėtisl, tačiau jei mokeisi ir turi suvokimą (pvz istorijoje) išlaikysi, kituose egzaminuose (pvz tiksliųjų mokslų) žinoma reikia nemažai žinių. Na o visas programas bet kada galima pažiūrėti NEC'o internetiniame puslapyje.

Žinutė parašyta: 2009-10-13 23:34:51 | Nuoroda

na pas mane tik 4 savatinės en pamokos, tai ta 5oji nėra jau taip ir baisu... jooo išties jau gi nedaug liko :) na klausymo užduotis darom klasėj kažkiek, as asmeniškai parsisiunčiau ir garso takelius egzaminų - tai laiko turėdama paklausysiu :)

Žinutė parašyta: 2009-10-19 12:23:52 | Nuoroda

Spuncai priklausomai nuo universiteto. Gi yra konkursinio balo sandaros lentelės.. ten ir pasižiūrėk ;)

Žinutė parašyta: 2009-10-30 23:06:52 | Nuoroda

na knyga kurioje apie viską būtų be galo plačiai parašyta įsivaizduokit kokia stora bus ;) nepamirškit kad šiemet egzaminas mokyklinio ir valstybinio samplaika... tad dalis klausimų bus gan lengvi... ir šeip daugiausia reikia mokėti rasti info šaltiniuos, turėti bendrą suvokimą apie viską :)

Žinutė parašyta: 2009-10-30 23:10:14 | Nuoroda

kodėl baisu dėl naujoviškų egzaminų?

Žinutė parašyta: 2009-11-11 21:58:17 | Nuoroda

Na štai matematikos nusprendžiau nelaikyti , nes man jos egzaminas nereikalingas , tad išties būtų tik papildomas vargas. Galbūt ir pasisektų man, bet to jau nesužinosiu. Dabar reiks pasistengti dėl gero metinio vidurkio, nes šito man jau tikrai reikia. Sėkmės visi, kurie laikysit ;)

Žinutė parašyta: 2009-11-11 22:03:15 | Nuoroda

Šitie pakeitimai jau priimti? Net išsižiojau kai perskaičiau... Nežinau kaip tai reikyų vertinti, na išties pliusas tas, kad galėsi daugmaž visom pasiruošti, bet minusas tas, kad bus išties tokių kurie sėdės su korepetitoriais ir rašysis ilgiausias kalbas. Pas korepetitorę nevaikštau, todėl teks suktis pačiai, na bet kaip bus taip :)

Žinutė parašyta: 2009-11-11 22:05:33 | Nuoroda

O dėl pačio egzamino, su interpretacijom man tikrai ne kas. Štai ką reiškia nemokėti literatūros teorijos :/ na bet manau esu ganėtinai stipri samprotaujamajame rašinyje. Skaitysiu knygas, kurios nebus vien lietuvių autorių (kažkaip nedaug jų yra kurios man iki šiol patiko|) , o remtis klasikiniais patikusiais kūriniais irgi pliusas :) Dabar dar ruošiuos filosofijos olimpiadai - pasiruošimas egzaminui vos ne, manau tikrai padės tai lietuvių egzaminui :)

Žinutė parašyta: 2009-11-11 22:10:59 | Nuoroda

Na pasaulio istoriją kaip ir pabaigėm (dabar laukia nemažas atsiskaitymas iš šaltojo karo na ir + abu karai galima sakyti),paskui eisim Lietuvą karų metu ir pan. Teliks politologija (kuriai tikrai galima pasiruošti ir pačiam) . Kankina mokytoja su įvairiais darbais (pratybos , egzamininės užduotys) , na bet stengiu dabar neapsikrauti - pervargti jau tokiu metu, nemanau kad būtų geriausia idėja. Darau pagal save kas manau reikalingiausia. Prieš egzaminą tikrai ketinu paplušėti, bet kažkodėl nebijau labai baisiai (suvokiau tai dabar) . :)

Žinutė parašyta: 2009-11-11 22:19:15 | Nuoroda
Petka123 rašė:

 Noreciau paklausti , kaip bus su konkursiniais balais tos pacios sudedamosios dalys bus ir pvz, jei galvoju stoti i VU ar uzteks 3 egzaminu ir metinio pazymio ko ir reikia konkursiniam balui , ar reiktu laikyti 4 ,nes girdejau kad norint istoti i gera universiteta reikia 4 valstybiniu egzaminu.

 Kaip ir sakei viskas priklauso nuo konkursinio balo. Pati ketinau laikyti matematikos egzaminą , nors man jo metinio reikia tik. Gerai, kad nusprendžiau parašyti el laišką universitetui ir man atrašė, kad net jei ir laikyčiau egzaminą , konkursinis balas nekiltų , nes vis tiek btų imamas metinis. Jei esi tikras, kur nori stoti, susižiūrėk kokių egzaminų reikia ir laikyk, ir pasirūpink geru metiniu ;)

Žinutė parašyta: 2009-11-11 22:28:00 | Nuoroda

Na savo mokytojais tikrai negaliu skųstis , nors ir mokausi vidurinėje. Esu 12tokė, tad kai išlaikysiu egzaminus, galėsiu spręsti apie mokytojus, bet tikrai kolkas nesiskundžiu.

Anglų mokytoja mano tikrai gera. Labai griežta (perėjau pas ją 11 klasėje ir tikrai nesigailiu, nes prieš tai buvusi mokytoja, mano nuomone, per daug nuolaidi net ir dabar). Štai pavyzdžiui jau nuo 11 klasės atsiskaitymai (monologai ir dialogai) grynai kaip pagal egzaminą - ateini, išsitrauki tema, pasiruoši ir šneki (kas man iki tol buvo naujiena, nes visada gaudavome pasiruošti namie). Dėl gramatikos tai juodas darbas - dar ir į modulį pas ją einu

Istorijos mokytoja manau irgi nebloga, na bent jau nemanau kad kitos mokytojos, dirbančios mokykloje yra geresnės. Sėdžiu A lygyje tai darbu skųstis negaliu ;D

Matematikos mokytoja taip pat gera. Nors ir nelaikysiu egzamino, bet manau ji tikrai tinkamai paruoš tuos, kas laikys.

Fizikos mano mokytojas išvis liux :) irgi nelaikau egzamino, nors ir sėdžiu A lygyje. Bet tikrai nesigailiu, žinoma sunku tikrai, tačiau jo pamokos tikrai įdomios - ir papokštauja ir pan :) Ir tikrai puikiai paruošia , kaip jis pats sakė - žinau ko reikia egzaminui ir jus tam ruošiu - visą kita priklauso nuo jūsų.

Na tad nenuvertinkit ir vidurinių ;) Daug kas priklauso nuo mokytojo - tačiau daug kas priklauso ir nuo pačių mokinių :)

Žinutė parašyta: 2009-11-11 22:29:56 | Nuoroda
123vytka rašė:

Tragedija ta anglu ;/ bent 10% tikiuos gaut :D

 Nenuvertink savęs ;) viskas galbūt bus geriau nei manai, lauksim egzaminų rezultatų tavo - galbūt nustebinsi ir mus , ne tik save :) sėkmės ;)

Žinutė parašyta: 2009-11-12 16:48:08 | Nuoroda
grečius rašė:

aš teisingai supratau? jau baigėt visą istoriją? ??

niekaip nesuprantu, kaip taip įmanoma. mes tai nemažai laiko skyrėm kartojimui, todėl dabar tik pradėjom "Tautų pavasarį", o kitos klasės, kurios nekartojo, jau XXI amžių pradėjo. bet vistiek. kaip įmanoma buvo viską baigt ;o

 na sakau liko lietuvos istorija mums :) bet iki naujųjų manau būsim išėję viską, o paskui jau prasidės viskas maišyta... na mes šiemet ne nuo pradžių pradėjom :) Teks dar ir pačiai daug darbo įdėti - viską pakartoti, nes nors ir atmintim nesiskundžiu , bet padirbėt reikia.

Žinutė parašyta: 2009-11-12 22:48:16 | Nuoroda

ENFP  aš

Žinutė parašyta: 2009-11-14 11:31:41 | Nuoroda

Turbūt puikiai žinai, jog visuomet pasitaiko tokių , kurie per fux'ą labai gerai išlaiko. Juolabiau jeigu tau labai gerai išlaikyti nebūtina - vienareikšmiškai siūlyčiau laikyti. Na tik patarčiau laikyti bent 3 egzaminus - tuo atveju jeigu en visgi neišlaikytum - kad atestatą gautum.

Bet jei jau pasiryši laikyti - tai ir pasistenk šitą likusį laiką pasimokyt . Kad ir ką nuspręstum - sėkmės ;)