Vartotojo KamileJ pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-11-09 12:17:06 | Nuoroda
SOLID rašė:

MRU finansu ekonomika, VU Ekonomika, Vgtu transporto inzinerine ekonomika ir vadyba. 

Žiūriu nusiteikęs ekonomikas šturmuoti.. O apie Stokholmo Aukštąją ekonomikos mokyklą Rygoje nemąstai? :)

Žinutė parašyta: 2009-11-09 12:18:40 | Nuoroda
aurete rašė:

Galvoju kitais metais stoti į VU ar MRU ekonomiką arba statistiką. Gal yra ten įstojusių? Ar patinka studijuot? Sunku? Ką dar galit patart?

 Ekonomiką studijuot šiaip labai įdomu! Tik, deja, ne VU ar MRU mokausi, tai nelabai ką galiu apie šituos universitetus patarti. :) 

Žinutė parašyta: 2009-11-13 20:40:42 | Nuoroda
aurete rašė:
KamileJ rašė:
SOLID rašė:

MRU finansu ekonomika, VU Ekonomika, Vgtu transporto inzinerine ekonomika ir vadyba. 

Žiūriu nusiteikęs ekonomikas šturmuoti.. O apie Stokholmo Aukštąją ekonomikos mokyklą Rygoje nemąstai? :)

 O tame universitete tik mokamos vietos?

 Deja, tik mokamos.. Bet yra labai daug šansų gauti stipendiją, kuri padengs visą mokestį, arba imti paskolą geromis sąlygomis.

Žinutė parašyta: 2009-11-13 20:44:19 | Nuoroda
aurete rašė:

Tai kur studijuoji?(Jei ne paslaptis) Kokius dalykus mokaisi?

 Studijuoju Stokholmo Aukštojoje Ekonomikos mokykloje Rygoje.

O dalykų galybė. Kolkas tik pradiniai, kadangi pas mus dalykų išdėstymas skiriasi nuo Lietuviškosios sistemos. Čia - vienas kursas vienu metu. Taigi dabar mokausi mikroekonomiką. Prieš ją buvo verslo pagrindai, akademinis rašymas, kiti anglų kalbą gilinantys kursai, finansų apskaita (sąskaityba), komandinis darbas... Paskiau bus statistika, marketingas, makroekonomika, žmogiškųjų išteklių valdymas ir daugybė kitų. Ir čia tik per pirmus metus ;)

Žinutė parašyta: 2009-11-13 21:08:41 | Nuoroda
RateJu rašė:

Sveiki visi, gal kas nors turi pažįstamų, o galbūt patys domėjotės studijomis užsienyje. Pati esu abiturientė, ir pabaigus norėčiau įstoti į koledžą, na arba universitetą.Tik labai trūksta tokių žmonių kurie patartų kaip kur ir kas.

 O kokį dalyką nori studijuoti? 

Pati mokausi laaabai jau artimam užsienyje - Latvijoje.

Žinutė parašyta: 2009-11-14 22:14:18 | Nuoroda
aurete rašė:

Įdomu man ir ten manau būtų studijuot. Tik vienas minusas kaina, o antras anglu kalba. Kiek puslapių per savaitę tenka maždaug perskaityt? Kiek valandų per dieną mokaisi?

 per dieną.. iki valandos, t.y. kol padarau namų užduotis ir peržiūriu konspektus. :)prieš egzaminus 1,5 dienos pasimokau ir užtenka ;) 

o puslapių daug nereikia skaityti, bent jau ne visiems kursams. Viskas paremta ne sausa teorija ir kalimu, o supratimu. :)

Žinutė parašyta: 2009-11-16 07:56:59 | Nuoroda
aurete rašė:

O kokioj šaly galvoji dirbti baigus?

 Jei sąžiningai, nežinau. Didelė tikimybė, kad Lietuvoje.  Visgi rinkčiausi ne pagal valstybę, o pagal įmonę, kuri siūlytų darbą.

Žinutė parašyta: 2010-01-06 13:41:27 | Nuoroda
Kazkas tokio rašė:

 

 

Sveiki,

dėl stojimo, tai čia Latviai turi 65% vietų nuolat, kaip suprantu, o lietuviam ir estam yra padalinti procentai ar kaip?

Tada, toks labai žemiškas klausimas, matematika- jokių problemų, anglų vos 9 traukiu, egzą manau išlaikysiu 80+. Kiek sudėtingas yra intervių ir esė?

 Labas.

Lietuviu kasmet priima ~25-30, o estuku siek tiek maziau, jeigu neklystu ~12-15.

Del anglu kalbos, egzamino rezultatu tai manau uztektu, tik veliau gali buti nedideliu problemu rasant rasto darbus. Bet nemanau, kad tai kazkas baisaus. O interviu tikrai nesudetingas, labiau priklausys nuo tavo psichologines busenos ir nusiteikimo, negu nuo anglu kalbos.

Kas del ese, nera ji sudetinga. Siemet buvo duota skaitymo uzduotis, susijusi su mobiliaisiais telefonais ir bendravimu per atstuma, o veliau tokia tema reikejo parasyti rasinuka. Nera sunku, tik laiko labai nedaug, todel geriausia juodrascio nerasyti, o tik susidaryti plana. Nors, pamenu, as spejau greitukais pasidaryti juodrasti ir perrasyti, nes kitaip paprasciausiai nemoku. :)

Žinutė parašyta: 2010-01-07 19:14:12 | Nuoroda
aurete rašė:

Ačiū kad atsiranda vis daugiau savo nuomones išsakančių žmonių. Kuo toliau tuo labiau mintys krypsta nuo ekonomokos link finansų draudimo matematikos, nes ten mažiau studentų priima ir baigia tad turetų būti mažesnė konkurencija įsidarbinant, nors studijuot ir bus žymiai sunkiau nei ekonomiką.  

 Va va, ir aš galvojau apie FDM. Bet dabar džiaugiuosi, kad nenuėjau, nes ten jau reikia beprotiškai mylėti matematiką, skaičiavimo sistemas ir t.t.. O ta matematika, kurios mokomės mokykloje, yra vaikų žaidimai palyginus su aukštąja.. :) 

Žinutė parašyta: 2010-01-11 15:09:05 | Nuoroda

Besidomintiems SSE Ryga - dvi naujienos. :

1) Sausio 30d. SSE Rygoje vyks atvirų durų dienos, kur galite atvykti ir sudalyvauti prezentacijose apie mokyklą, pabendrauti su esamais studentais ir dėstytojais, pavaikštinėti po mokyklos pastatą. :)

2) Tiems, kas neturi galimybių sudalyvauti atvirų durų dienose taip pat turime neblogą naujieną - galite sekti viską apie SSE lietuvių studentų rašomame bloge, kurį rasite adresu sseriga.blogspot.com

Žinutė parašyta: 2010-04-25 09:46:56 | Nuoroda

Kai stojau, pirmu numeriu rasiau finansu ir draudimo matematika, toliau - ekonometrija ir statistika. Buvau istojusi i Finansu ir draudimo matematika, bet tuo paciu pavyko pakliuti ir i Ekonomika SSE Rygoje. Pasirinkau antraji varianta, isklausiusi nuomones, kad FDM bus sausa ir nuobodi matematika, kurios neatlaikysiu. Dabar tikrai nesigailiu, nes matematika ir statistika universitete buvo patys nuobodziausi kursai ir neisivaizduoju, kaip butu reikeje istverti 4 metus to paties... :) Kitas dalykas - nerekomenduoju ir VU ekonomikos. Patys pagalvokit, kiek zmoniu jie ten priima kasmet ir ruosia pagal ta pati teorijos iskalimo modeli. Gerai, kad pagaliau jiems padare praktika, gal bent tie keli menesiai nebus praleisti veltui. :) 

Atsakant i pirmini temos klausima: jeigu pasiryzai ziauriai sunkiai mokytis ir siaip turi dideliu gabumu matematikai bei jokio noro gyventi linksmai - imk ekonometrija. Veliau galbut pravers. Jeigu nori voliot durniu - stok i ekonomika Lietuvoje. :)

Beje, del diplomo vertingumo, siulau pasiskambinti i kokia rimta idarbinimo agentura ir paklausti ju, kas geriau.

Žinutė parašyta: 2010-07-01 17:44:18 | Nuoroda
linajuoda rašė:

kaip manot dar galima koreguoti application? Noreciau irasyti kita email. :)

 Kiek pamenu, ne, jeigu jau issiuntei application, tai nieko keisti nebegalima. :) 

Žinutė parašyta: 2010-07-01 21:48:45 | Nuoroda
666666 rašė:

Hmm o tai kaip jus galejo pakviest i ta pokalbi jeigu dar valsybiniu anglu ir matkes balu nezinot?

 I pokalbi kvies tik po testu. O i testus pakviete visus :) ir butent del tos priezasties, kad velokai pareina valstybiniu rezultatai - tada ir stojimo procesas uzsitestu.

Žinutė parašyta: 2011-10-14 16:47:22 | Nuoroda

Taip, 100% taip. :) Studijuoju SSE Rygoj. Patinka viskas - miestas, universitetas, dalykas, zmones! Niekur kitur nenoreciau :)