Vartotojo Ingridele pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-12-21 08:55:39 | Nuoroda
Aiste18 rašė:
Muuuu rašė:

Sveiki :)

Užsukau pasiskaityti, apie ką plepa būsimi medikai.

Keletas teiginių, kuriems norėčiau paprieštarauti:

  1. Jeigu galvojate, kad į mediciną stoja tik vunderkindai - klystate. Taip, įstoti reikia gana aukštų balų, lyginant su balais, kurių užtenka pvz. į slaugą, kineziterapiją ir pan., tačiau šiek tiek žemesnių nei į odontologiją. (Kalbu apie VU). Tačiau kaip ir visur, taip ir medicinoje yra visokių žmonių - vieni stengiasi išlaikyti puikų vidurkį, daug mokosi, aukoja draugus ir pan. Kiti tiesiog praslysta ir jiems pavyksta arba ne.
  2. Medicina pirmus kelis metus yra kalimas, kalimas, kalimas.Tačiau kitaip ir negali būti. Juk kaip kitaip išmokti pagrindus apie žmogaus organizmą? Logiškai čia neišmąstysi. Logika atsiras, kai per pirmus kelerius metus išzubrintas žinias reikės taikyti.
  3. Netiesa, kad medicinos studentai mokosi tik SIEK TIEK daugiau. Dažniausiai tai teigia žmonės, kurie medicinos programos nestudijuoja. Apskritai, tai medicinos studentai mokosi viską labai plačiai. Kitos specialybės praeina beveik viską tą patį iš pradžių, tik paviršutiniškiau, greičiau ir jiems nereikia taip gilintis į visas smulkmenas. Tačiau tai nereiškia, kad dėl to kitų spec. studentams mokytis DAUG lengviau. Nedaug, bet lengviau.
  4. Mokytis sunku. Kol kiti jūsų draugai sėdės Chiliakuose ir varinės į klubus, jūs mokysitės. Arba varysit kartu su jais ir turėsit vidutinius pažymius. Bet kuriuo atveju, kiekvieno žmogaus galimybės mokytis skiriasi, taip pat gabumai, todėl jums sunku ar lengva, sužinosit tik įstoję.
  5. Teiginys, kad daug žmonių išstoja pasibaisėję medicina yra iš dalies nepasitvirtinantis. Dažniausiai taip yra gąsdinami abiturientai. Dar nesupratau kodėl. Daugelis čia stoja rimtai apsvarstę savo galimybes ir norus. Masinio išstojimo bent jau kol kas nepastebėjau. Aš, priešingai, linkusi skatinti draugus, pasiryžusius stot į mediciną, taip ir daryti.
  6. Jeigu jums patinka gamtos mokslai, norit mokytis apie žmogaus kūną, esat smalsūs, jums patinka mokytis, mokat planuoti savo laiką ir žinot, ko norit, drąsiai stokit. Viską įmanoma iškęsti, jei labai nori, stengiesi.

Sėkmės!  Nepraraskit vilčių ir neabejokit pirmąja mintimi - ji dažniausiai būna teisinga :)

 Sveiki visi, sveika muu(keista, bet dar neteko man taves sutikti):D visiems teiginiams pritariu, tik del 4 noreciau siek tiek papriestarauti. Jei vaiksciosi po klubus ir chiliakus, tikrai nesugebesi mokintis NET vidutiniais pazymiais, nes net idedant daug pastangu sunku gauti 7, todel nesistengiantys dazniausiai neissilaiko ir velkasi kruvas skolu(nekalbu apie tuos, kurie praslysta). Del 5 teiginio irgi siek tiek papriestarausiu- keista, bet su kiek bendravau zmoniu, visi sako, jog jei galetu sugrazinti laika, nebestotu i medicina... o del isstojimo, tai cia jau nuo zmogaus ryzto priklauso...

O siaip, galiu pasakyti, kad aplinka cia tikrai draugiska:) jei nebusite uzsidare savyje, stengsites bendrauti, draugu tikrai rasite ir nemazai(o gal cia tik musu kurse visi tokie ypatingai draugiski:)) 

Cia studijuojant reikia ypac dideles valios, nes informacijos tikrai daug, todel norint viska ismokti reikia kruopsciai susiplanuoti savo savaitgali. Ir geriau iskart save nuteikit tam, kad vargu ar rasite laiko draugam, linksmybem ir t.t...

Beje,tiek daug mokytis reikes 2-3 metus,veliau po biski atsiras laiko ir kitiems dalykams:) tuo ir skiriasi VU MF nuo kmu. kmu medikams visas sunkumas prasideda mazdaug nuo 3-4 kurso... tad rinkites patys, ar jums geriau atkenteti pirmus metus , ar pasidziaugti studentisku gyvenimu(girdejau, kmu pirmakursiai medikai baliavoja ir megaujasi gyvenimu 8) )

na, o jei vistiek pasiryzote cia stoti, tai sekmes! ruoskites egzaminams!

 Pats studijuoju KMU MF ir tikrai galiu pasakyti, kad tikrai nebaliavojam :D . Mokytis reikia ir nemažai, žinoma, priklauso ir nuo ciklo, bet kai prasidėjo anatomija, tai belekiek reikėjo mokytis, jau buvo panika, kad niekad nespėsiu, bet išmokau ir gavau pakankamai aukštą balą. Turbūt lengviausias ciklas - fizika, bet kartu turime ir lotynų ir anglų nesveikas dėstytojas, kurios mano, kad čia svarbiausias dalykas.....Lotynų tai man visai patinka, bet anglų tai ne itin. Taip, tikrai reik planuoti laiką, kad spėtumėt viską išmokti. Pas mus žmonės taip pat gana draugiški. Nuo antro kurso prasideda probleminis mokymąsis, tad galbūt sunku priprasti prie naujos tvarkos, bet manau kai žmonės įpranta ir visai gerai būna. Šiaip manau natūralu, kad pirmais kursais yra lengviau, nes tai yra iki klinikinės studijos, o kai prasideda klinikinės tai yra daugiau informacijos, užduočių, turbūt vėl priklauso nuo ciklo, turbūt kokia neurologija vienai iš sunkiausių.

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:49:12 | Nuoroda

 Labai lengvas egzaminas :) mokytojai pasakiau ka rasiau suvokime, tai praradau tik du takus :) , o is interpetacijos ir daug gausiu, nes lengva labai. Gausiu maziausiai 95. Keista, kad jums pasirode sunkus, turbut nelabai mokinotes :) 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:50:38 | Nuoroda

 gali buti , kad nevertins tavo darbo ;) nes neparasei ka interpetuoji ir gali gauti 0 tasku, kadangi tu konkurente noreciau kad nevertintu :) daugiau pati gausiu 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:55:25 | Nuoroda

 tik nereikia jum pavydeti, as daug mokiausi todel ir gausiu virs 95 ;) juk nesu vidutinybe :) :) :) :) rasiau Savickio interpretacija man ji buvo labai lengva, o dar ja mazai kas rase, man tik geriau ;) darbas bus iskirtinis. 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:56:40 | Nuoroda

 :) :) :) nevertins tavo darbo, man mokytoja taip sake 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 15:58:23 | Nuoroda
Hushaby rašė:

Ingridėlė, žiūrėk, kad aukštai pakilus žemai nekristum. Trust is weakness. Nežinau, kaip žmogus taip gali save įsivertint. Labai įdomiai. Kiek žiau daugiau atvejų kai žmonės nepasitikėjo savimi ir tikėjo, kad gaus ne kokį balą, ir opa, gauna labai gerą įvertinimą. :) man asmeniškai nebuvo labai lengva. Preitų metų egzas buvo lengvesnis. :)

 as suvokime praradau tik du taskus :) interpretacija parasiau beveik idealiai, tad kodel negaliu tiketi jog gausiu virs 95 ? :) As nesu vidutinybe, kad gauciau 70 :) as stipresne nei jus :) 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:00:10 | Nuoroda

 Perzvelgiau jusu suvokimu atsakymus, jei taip paraset tai po nuliuka arba tik po taskeli gausit :) na man tik nuo to geriau, gal gausiu ir 100 :) :) :) 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:01:09 | Nuoroda
Caramel90 rašė:

 išėjau kaip "balta drobulė" tuščia galva :D ir interpretacija taip atrodys: tuščia - papilstyta iš tuščio į kiaurą ir baigtos linksmybės

 :) o as parasiau labai gerai, tikiesi bent islaikyti? :) 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:04:07 | Nuoroda
sarma rašė:
Ingridele rašė:

 tik nereikia jum pavydeti, as daug mokiausi todel ir gausiu virs 95 ;) juk nesu vidutinybe :) :) :) :) rasiau Savickio interpretacija man ji buvo labai lengva, o dar ja mazai kas rase, man tik geriau ;) darbas bus iskirtinis. 

Oho, koks erdėtas pasitikėjimas savim. Suprasčiau, jei kalbėtum apie fizikos, chemijos, matematikos ar pan. egzaminus, o čia... ką tu gali žinoti, kokia tavo interpretacija pasirodys vertintojams? Daug mokeisi? Hmm, įdomu, kaip jau čia galima išmokti teisingai suvokti tekstą.

 Mano interpretacija beveik masikamliai atitinka vertinimo kriterijus todel ir vertintojams negali kitaip pasirodyti ;)  Dariau labai sunkius suvokimus is ju gaudavau devynetus, o sitas suvokimas tai desertas :) :) :) Su mokytoja dar pasitikrinom, sake gausiu apie 100 ;) 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:06:08 | Nuoroda

 man gaila jusu kad tokias nesamones raset , parodziau dar mokytojai ka jus raset, tai juoktis pradejo :) sako atsakymai zemiau mokyklinio lygio :) :) 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:07:48 | Nuoroda
Hushaby rašė:

Turbūt visus metus nagrinėjai Savickio kūrinius :p Jau labai įtartinas pasitikėjimas, turbūt koks dėdė švietimo ministerijoj dirba. Aš pavyzdžiui pirmą kartą pamačiau tą Mėnesieną, galvoju blin, kas čia per š. Tad apsiemiau vargt su drobule.

 nereikia pavydeti ;) tiesiog esu gabi 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:08:33 | Nuoroda
Egypt rašė:
Ingridele rašė:

 man gaila jusu kad tokias nesamones raset , parodziau dar mokytojai ka jus raset, tai juoktis pradejo :) sako atsakymai zemiau mokyklinio lygio :) :) 

 :DDDDDDDDDDDDDDDDD o kaip tu parašei?

 parodziau jai sita foruma ;) ir ka kalbat apie mane ;) 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:09:51 | Nuoroda
ingree rašė:

Garantuo,kad ta Ingridėlė fake. Sėdi už kompo ekrano kokia 4eukininkė ir svajoja kažką... Parašė blogai, o dabar savo nusivylimą išslieja erzindama mus

 as nekalta kad tu gausi 60 o as 98, nebutina sirsti ant kitu ;) 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:12:36 | Nuoroda

pasakysiu viena savo atsakyma, kuris vertinamas maksimaliu tasku, kad isitikintumet

Sioje ese atspindi zmogaus egzestencializmo paskirtys - subkulta, mimiokultura, popkultura. Zmogus praranda moralinius principus, pasiteklia fataliska mastyma, priklauso nuo egzistenciniu erdviu. 

ir gaunu tris taskus ;), o jus pirmokiskai paraset ;) 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:17:26 | Nuoroda
melynakoala rašė:
tralain rašė:
Caramel90 rašė:

 aš manau kad ta ingrida praktiškai net nelaikė egzamino, o dbr tik erzina dėl rezultatų nerimaujančius abiturientus :D nekreipkit į ją dėmesio , nes jei jau daugelio iš mūsų atsakymai sutampa tai didesnė tikimybė kad tos vunderkindės atsakymai yra neteisingi ;) 

aš prie to žemdirbio parašiau: barsto barsto bet ar dygsta - sėja (nežinau ar tokia ta citata) ir parašiau kad yra sukuriama labai daug vienkartinių švenčių  kurios nepelno pripažinimo visuomenėje ir išnyksta

 sita ir as parasiau;)

 O kaip manot tiko tas sakinys su augančiu kažkokiu žiedu? :D Ir dar ką parašėt ten kur buvo kažkokia buitinė problema ar aplinkybė? Ir krizė teigiamai vertinama?

 Krize vertina subjektyvai, nes zmogus egzistenciniuose konfliktuose pasitelkia amoralumo principus, butine problema daro itaka asmenybes dvasiniu ribu tobulejimui ar demorelizacijai. Cia vel pelnau max tasku ;) 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:23:56 | Nuoroda

 mano mokytoja yra labai patirusi, jai 83 metai, tad ji man viska reportuodavo kas bus egzamine todel atspejo kad bus savickis ir visus metus nuo gruodzio kalem jo intepretacijas o rasyti suvokimo atsakymus butent ismoke taip ir sako, kad vertintojams tai patinka ir is kart duoda 3 taskus, kartais net iki galo neskaite ;) ;) ;) Kainavo pamokos nemazai, 150 lt dvi valandos, bet uztat gausiu auksta bala 

Žinutė parašyta: 2010-05-31 16:25:18 | Nuoroda

  mano mokytoja yra labai patirusi, jai 83 metai, tad ji man viska reportuodavo kas bus egzamine todel atspejo kad bus savickis ir visus metus nuo gruodzio kalem jo intepretacijas o rasyti suvokimo atsakymus butent ismoke taip ir sako, kad vertintojams tai patinka ir is kart duoda 3 taskus, kartais net iki galo neskaite Kainavo pamokos nemazai, 150 lt dvi valandos, bet uztat gausiu auksta bala :) 

Žinutė parašyta: 2010-06-04 20:56:46 | Nuoroda

 O man egzaminas buvo vienas is lengviausiu, buvau nuejus pas mokytoja sake gausiu 90+. Dziaugiuosi kad jus blogai paraset, mano darbas bus isskirtinis, gal ir 100 surinksiu. Ten reikejo loginio mastymo, o ne datas kalti ;) , nemokat mokytis ;) 

Žinutė parašyta: 2010-06-04 21:00:15 | Nuoroda
KarabinaS rašė:

gauk,kiek tu nori man atvirai nusisikti kiek tu gausi..kas sau uodegos nepakels jei ne pats suo..

 o tu geriau eik pakalti datas perlaikymui :) :) :) 

Žinutė parašyta: 2010-06-04 21:16:24 | Nuoroda

 1A

2D

3B

4C

5B 6A 7D 8D 9D 10A 11C 12B 13A 14B 15C 16B 17A 18D 19B 20A 21C 22 A 23 D 24A 25A 26B 27B 29D 30C 

 

;)