Vartotojo čiungačianga pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-14 20:25:47 | Nuoroda
matrica rašė:
Metal Face Doom rašė:

Tai čia kai kurie ekspertai ir dar pudrina smegenis, tikrai made me thrill

 as galeciau gincytis iki nukritimo,  kad ten tikrai turejo buti make me thrilled

 argumentuok. kiek aš žinau, tai visais laikais buvo aiški struktūra - make sbd do smth, įkalta iki skausmo;) paaiškink, kodėl čia turėtų būt kitaip?

Žinutė parašyta: 2010-06-14 20:40:42 | Nuoroda
matrica rašė:
apelsinai.skanu rašė:
matrica rašė:
Metal Face Doom rašė:

Tai čia kai kurie ekspertai ir dar pudrina smegenis, tikrai made me thrill

 as galeciau gincytis iki nukritimo,  kad ten tikrai turejo buti make me thrilled

 argumentuok. kiek aš žinau, tai visais laikais buvo aiški struktūra - make sbd do smth, įkalta iki skausmo;) paaiškink, kodėl čia turėtų būt kitaip?

 na nezinau kaip tiksliai paaiskint, bet as tikra..thrill yra issigasti, susijaudinti...siuo atveju mums reikia budvardzio - padare mane issigandusia (pazodziui verciant).

 na matai, bet užduotis lyg ir prašo palikti veiksmažodį, tik atitinkamą formą parinkti. anyway, tikėkimes abu užskaitys, nes db man abu atrodo logiški;D

Žinutė parašyta: 2010-06-14 20:41:17 | Nuoroda
Justyyt rašė:

Koks manot bus anglų pereinamas balas?

 turėtų būt didelis, visgi lengvas egzas

Žinutė parašyta: 2010-06-14 21:13:28 | Nuoroda
nogood rašė:
Anele rašė:

o jei esi nevykes ir neatsakai i tema....tai 0 uz rasini gauani ar tik uz kazka nuima dali balu?nes pvz as parasiau rasini ne apie konkrecia profesija,o bendrai...kaip pasirinkt ir pagal ka. :(((Man jau...."p..ui.."rezimas.

 Musu mokytoja sake, kad uzskaitys ir sita atsakyma, bendriniu atveju.

 mano mokytoja irgi spėjo, kad užskaitys, tikrai 0 nerašys :) nesijaudink :)

Žinutė parašyta: 2010-06-14 21:26:19 | Nuoroda
sarma rašė:

kada išėjot iš egzamino patalpų? Aš tai kokių 40minučių  prie pabaigą...

 same. pas mus beveik visi anksti išsikrapštė :)

Žinutė parašyta: 2010-06-15 11:10:02 | Nuoroda
Bū rašė:
malkoshius rašė:

 na, matrica, vieno taskelio tikrai neturi : )
cia tie du ypatingi zodeliai: make ir let.
make, let ( nera TO 'aktyve' ) pvz
they made me do it
i was made TO do it>
John let me drive his car yesterday
I was let to drive John's car yesterday : )
tiesiog, isvada: make, let bendratys pasyve eina su TO : ) tokios tolkeles.
gincykis iki nukritimo

Logika pasinaudojus, tai jeigu būtų made me to do smth tada privertė, o nebus, kad privertė būti susijaudinusiam. O jeigu made me thrilled, tai čia rezultatas, kas padarė kuo/kokiu... Nesuvokiu, kame įžiūrit, kad turi būt thrill?

 hm, matai anglų kalba nelygu lietuvių kalbai ir versti tiesiogiai kiekvieno sakinio negalima ;)

šiandien dar su savo mokytoja pakalbėjau, tai sakė kad make me thrill lygiai kaip ir make me laugh, make me feel/etc. ir nereikia čia jokių išvedžiojimų

Žinutė parašyta: 2010-06-15 11:29:13 | Nuoroda
Kendrick rašė:

Ar rašinyje būtinai turėjo būti 3 dėstymos pastraipos? Buvo parašyta, kad reikia bent 2 rimtų teiginių, tai ir parašiau 2 dėstymo pastraipas...

 užtenka ir dviejų

Žinutė parašyta: 2010-06-15 12:09:56 | Nuoroda

bijau lietuvių rezultatų lb lb ;s

žodžiu, reikia sekti nec.lt, ten visvien pirmiausia naujienas talpina...

Žinutė parašyta: 2010-06-17 10:13:41 | Nuoroda
Burbulas1 rašė:

 O kur išlaidos už pragyvenimą? Turiu offer'į iš Warwick'o universiteto, o ten vien už bendrabutį reikia mokėti 85 svarus per savaitę. Jeigu susirandi part-time job tada gali pragyvent. O jei nori iš tėvų kišenės gyvent, tada jau labai didoka ta tėvų kišenė turėtų būt  

 galima pasiimti paskolą pragyvenimui. aišku, baisu pradėt gyvenimą su dviem paskolom (už mokslą ir pragyvenimą), bet blm bent mokslus normalius baigtum, Warwick'as geras unis, nė vienas lietuviškas jam nė perpus neprilygsta.

Žinutė parašyta: 2010-06-18 12:42:46 | Nuoroda
Sandruti rašė:
strelyte rašė:

na va, siandien kalbejau su savo lietuviu k. mokytoja (ji taise suvokimus). pirmiausia paklause, ar man neatrodo, kad sis egzaminas buvo zlugdantis... sake, visos vertintojos taip sneka. aseit tekstas geras, bet klausimai nelabai tinkami, o ir interpretacijai parinkti perliukai...

tai va. vidutinis  surinktu tasku skaicius is teksto suvokimo - 12-14. Mokytoja skundesi, kad durnai (ji taip ir sake! :D ) cia tas visas egzas, tipo jos gavo dar viena, nauja vertinimo instrukcija ir pan. sake nesamones. bet galiausiai pasake labai teisingai: "svarbiausia suvokti, kad nuo sito egzamino TU nepasikeisi. jis atejo, praejo ir tiek. gal dabar tik taip atrodo, kad cia svarbu, bet is tiesu, tai nieko nereiskia."

laikom fronta! megaujames vasra! :)

 Ne ne... Ka tas egzaminas gali reiksti?.... TIK neistosi, kur norejai.... Turesi mokytis neidomia specialybe, o po to dirbti nemegiama darba... Ka cia dirbti? stumti valandas ir laukti kol baigsis darbo laikas... IKI PENSIJINIO AMZIAUS... Tai va... Nenusiminkit. Juk tas egzas nk nereiskia.... ;)

 su tokiu požiūriu tikrai toli nenueisi, mergaite. nori gyventi pagal suplanuota modelį, bet retai taip nutinka. planai kartais keičiasi ir jei tikrai norėtum studijuoti ten kažką, tai tau nebūtų problema palaukti metus ir perlaikyt tą sumautą egzą. galų gale įstoti į tą pačia specialybę kitam universitete ir perstot poto, ir šiaip yra daugybė DAUGYBĖ variantų, bet matyt tokie žmonės kaip tu labiau mėgsta verkšlent ir vaidinti aukas. sekmės gyvenime.

Žinutė parašyta: 2010-06-18 13:42:57 | Nuoroda
Sandruti rašė:

Ko čia putojat? Rado, matai, ant ko išsilieti :D Tai vadinama IRONIJA+ HiPERBOLĖ  Nesakau, kad egzaminai svarbiausias dalykas gyvenime, bet nereikia sakyti, kad jie visiškai nieko nereiškia. Vienaip ar kitaip, jie nulemia pakankamai nemažai žmogaus gyvenime. Ypač žmogaus, žinančio , ko nori ir to siekiančio ;)

 matyt nežinai kas yra ironija, nes tavo kalboj tai tiesiog isterija ir verkšlenimas. ir egzaminai nulemia labai mažą dalį žmogaus gyvenimo, gal kadanors tai suprasi. esi begalo paveikta šiolaikinio sėkmingo žmogaus įvaizdžio, kurį formuoja media, daug tokių žmonių. kažkaip keista, kai žmogus save realizuoja tik kažkokiuose rezultatuose, skaičiukuose, kurie nieko nepasako apie tavo realius sugebėjimus, charakterį, įgimtus ir išsiugdytus bruožus.

Žinutė parašyta: 2010-06-18 13:50:58 | Nuoroda

žmonės, gerai pagalvokit prieš stodami į ekonomiką, juk visur kalbama, kad rinkoje smarkus ekonomistų perteklius, tokiai mažai šaliai tiek jų tikrai nereikia. suprantu, kad smagu studijuot prestižinį dalyką, bet akivaizdu, kad daugelis stoja net realiai nežinodami kas per daiktas ir su kuo valgomas, tiesiog dėl mados. o perspektyvos neaiškios... aišku sakysit, kad geri specialistai visada reikalingi, o bet tačiau, kiek tų gerų specialistų pasitaikys iš kelių šimtų vien VU ekonomistų?  ;)

Žinutė parašyta: 2010-06-18 20:48:41 | Nuoroda
zirklūtes. rašė:
Smeterling rašė:
zirklūtes. rašė:

 Tokias dvi jaunas (palyginti) provincijos moterėles, nelabai ką gero mačiusias savo mokykloj

 Patikek ir provincijoje yra gerų darbų

 Tai kas be ko, bet šiaip manau,kad ten žmonės malonesni, ir mokytojos turbūt:)

 aš kažkodėl irgi turiu susiformavus tokį stereotipą, kad provincijos mokytojos daug mielesnės ir mažiau tokių, kurios jaučia malonumą sukirsdamos. turbūt iš asmeninės patirties čia ;D

bet bet bet, kiek žn kad klaipėdiečių lietuvių darbai taisomi Klaipėdoj, tai didelė tikimybė, kad geriau nieko nesitikėt;D

Žinutė parašyta: 2010-06-18 20:51:12 | Nuoroda
NONcom rašė:

 OFICIALŪS EGZAMINO ATSAKYMAI

 iš kur gavai? dar nežiūrėjau visko, tik gramatiką, tai jei tikrai tokie - super kad thrill ir thrilled mūsų išdiskutuotą čia priėmė;)

Žinutė parašyta: 2010-06-18 21:07:25 | Nuoroda
NONcom rašė:
čiungačianga rašė:
NONcom rašė:

 OFICIALŪS EGZAMINO ATSAKYMAI

 iš kur gavai? dar nežiūrėjau visko, tik gramatiką, tai jei tikrai tokie - super kad thrill ir thrilled mūsų išdiskutuotą čia priėmė;)

 Nežinau ar galima juos jau platint, tad pasilaikysiu savo šaltinius :D Bet šiaip čia ir taip aišku iš kur juos galėjau gauti. :)

 kadangi tavo atsakymas nėra, kad iš kokio kito forumo, tai viskas aišku tada;D super! ačiū, kad patalpinai čia ;)

 

Žinutė parašyta: 2010-06-18 21:10:17 | Nuoroda
666666 rašė:
Aurelija3307 rašė:

Metu pradzioj ir as galvojau, kad tik i ekonomika stosiu... Bet dabar, kai reikia pildyt prasyma taip protelis susisuko. Vien VU preitais metais apie 400 ekonomistu isleido, o kur dar kiti universitetai...  Tai tiesiog pradejau rimtai mastyti ar verta i ekonomika stoti...

 vu 400 ekonomistu isleido? ;D Kazka trb maisai,nes realiai pats pagalvok istot realiai reik balu virs 90+-.O kad 400 tokiu lietuvoj atsirastu,nu neaimanoma...Berods kad po 50+- tik priema.Nu o seip kad vu nieko gero tai as irgi manau.Gausybe neigiamu nuomoniu ir ne vienos teigiamos...Zodziu,Lietuvoj veikiausiai ISM best.

 vu ir vu khf kartu paėmus tiek ir išleidžia ekonomistų. ir priima tikrai ne 50;D

Žinutė parašyta: 2010-06-18 21:20:05 | Nuoroda
Indreele rašė:

 o tai kiek jau jus ten mokat? :D pas mus tai atestatu yteikimas taip pat kulturos centre, o zmogui kainavo 70lt. tevam +50lt :)

 o poto bus koks balius? neįtikėtinai mažai mokat ;o mes po 250 ;o

Žinutė parašyta: 2010-06-18 23:58:57 | Nuoroda
Aurelija3307 rašė:

Deja 2009m VU i vf prieme 156, o i vnf 198  

 ir dar plius į VU KHF 160, tai iš viso net virš 500 išeina, o čia tik vienas iš keliolikos universitetų/kolegijų

Žinutė parašyta: 2010-06-20 15:08:03 | Nuoroda

pas mus 264 lyg ir

Žinutė parašyta: 2010-06-22 13:16:47 | Nuoroda
Alanas rašė:

 Nesutinku su tavim, KarabinaS. Sakyciau egzaminas netgi lb gerai nusiseke. Jis buvo sukurtas taip, kad butu galima atskirti geriausius nuo vidotunioku, mastancius nuo kaliku. Apie 40 proc. egzo buvo ziniu patikrinimas, kuris salyginai buvo lengvesne dalis (nes dar prisideda B lygio uzduotys; be to, ir susidaro toks ispudis, kad tu ziniu nelabai ir tereikejo - ju reikejo, taciau tas butent ziniu patikrinimas buvo pakankamai elementarus mums, stipresniems), bei visa kas liko buvo istorinio mastymo patikrinimas. Is to iseina ir tie visi "teksto suvokimai" bei "nesuprantami klausimai" ir t.t. Na taip, prisipazinsiu - man, kaip ir beveik visiems, kai kas taip pat buvo neikandama. Tai, mano nuomone, nepadaro egzamino netinkamo. :)

 

Bet jis tikrai buvo sunkus. 

 Ką vadini istoriniu mąstymu? :)

tarkim man tai - sugebėjimas sieti įvykių priežastis, pasekmes, suvokti kokią įtaką tai padarė žmonijai, suvokt, kad pvz kryžiaus žygiai vykę prieš šimtmečius yra prisidėję prie kai kurių šiandienos problemų ir pan.

bet tai tik mano subjektyvi nuomonė, būtų įdomu padiskutuot kaip kiti supranta tą istorinį mąstymą,m? ;)