Vartotojo Vailet pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-02 13:01:10 | Nuoroda

Sveikučiai :) Susigundžiau ir aš parašyti . Rašiau rašinį pirmają tema "Ar žmogus gali rinktis ir yra atsakingas už savo veiksmus" ? Pavadinimas iš karto suglumino, nes jis lyg susideda iš dvieju temų, nors girdėjau jog vieni narginėjo tik pasirinkimus, o aš pati kišau visur abi temos dalis :D Rašinyje nespėjau pažymėti žoždiu ribos, ar tai labai blogai ?:( Nes graušiu save dabar iki liepos 1d, nes ten buvo 400 žodžių bet tiesiog nespėjau paskaičiuoti iki galo.

Teksto suvokimas pasirodė lengvas, tačiau kaip supratau daugumai jis sunkus. Kai kurie atsakymai matyti čia sutampa su manais,tačiau kiekvienas manau rašėme savais žodžiais,viskas priklausys nuo vertintojų. Kaip atsakėte į klausima: kaip autorius vertina krizę teigiamai ar neigiamai ?

Žinutė parašyta: 2010-06-02 13:05:22 | Nuoroda

Sveiki sveikučiai :) Ir man knietėjo pasisakyti. Rašiau rašinį pirmaja tema :) O teksto suvokimas pasirodė lengvas,bet mačiau kad daugumai atrodė sunkus .. gal pasidaliname atsakymais jei juos prisimenate? :) Pvz kai su auklėtoja kalbėjau mums užkliuvo tas klausimas kaip autorius vertina krizę teigiamai ar neigiamai ? Kaip atsakėte?

Žinutė parašyta: 2010-06-02 13:05:42 | Nuoroda

Sveiki sveikučiai :) Ir man knietėjo pasisakyti. Rašiau rašinį pirmaja tema :) O teksto suvokimas pasirodė lengvas,bet mačiau kad daugumai atrodė sunkus .. gal pasidaliname atsakymais jei juos prisimenate? :) Pvz kai su auklėtoja kalbėjau mums užkliuvo tas klausimas kaip autorius vertina krizę teigiamai ar neigiamai ? Kaip atsakėte?

Žinutė parašyta: 2010-06-02 13:33:00 | Nuoroda

Na o kokius du istorinius įvykius nurodėte autoriaus ne tiesiogiai minėtus?

Žinutė parašyta: 2010-06-02 13:34:18 | Nuoroda

Griper ačiū už nuostabų palinkėjimą xDD  stengsimės

Žinutė parašyta: 2010-06-02 13:40:15 | Nuoroda

Ir dar įdomu dėl tu žemdirbiškų įvaizdžių , paminėjau rinkos malūna ,gal dar buvo tokiu?

Žinutė parašyta: 2010-06-02 13:41:08 | Nuoroda
kariaujantis rašė:
Vailet rašė:

Na o kokius du istorinius įvykius nurodėte autoriaus ne tiesiogiai minėtus?

 Spaudos draudimo laikotarpis ir tautinis atgimimas.

 Ech ,net gera pasidarė. Aš irgi.

Žinutė parašyta: 2010-06-02 19:52:29 | Nuoroda

Aš pirma buvau parašiusi neigiamai. Poto pamačiau jog priešiškos ironijos kažkokios ten nebuvo ,atvirkščiai autorius teigė jog krizė tai lyg sustojes laikas žmonėms susimastyti ir pan . Todėl ištaisiau į teigiamai.

Žinutė parašyta: 2010-06-02 19:53:30 | Nuoroda
_vita rašė:
Vailet rašė:

Ir dar įdomu dėl tu žemdirbiškų įvaizdžių , paminėjau rinkos malūna ,gal dar buvo tokiu?

 Aš rašiau, kur buvo sakinys "Barsto barsto ..." Tik galo nebeprisimenu :D Na, kad šventėm išleidžia daug pinigų, o rezultato nėra :)

 man rodos jų ten buvo nemažai ,nes dar pamenu buvo kūrybos žemė ar kažkas panašaus

Žinutė parašyta: 2010-06-03 12:12:36 | Nuoroda
Ledutte rašė:

Sveiki,gal žinote ar labai daug prarasiu ? Rašiau 1 temą apie pasirinkimo galimybę, kažkaip sumaišiau "Irkos tragediją" su "Klumpėm", ir parašiau, kad septynerių metų mergaitė turėjo rinktis tarp gyvenimo ir mirties, ir ji pasirinko mirti. O pasirodo ji nenusižudė ! Tai dabar mano ta visa pastraipa netinkama kaip argumentas ir dar fakto klaida :? Dar rėmiausi Sofoklio "Antigone" ir  Matelio filmu "Prieš parskrendant į žemę".  

 jei taip nebuvo tau pažymės fakto klaida

Žinutė parašyta: 2010-06-03 12:15:18 | Nuoroda
Gintaras.P rašė:

Sveiki,

Kiek galiu tiketis is lietuviu kalbos rasinio, jai rasiau pirma samrpotavimo pobudzio tema.

Izangoje rasiau apie tai, kad visi zmones turi teise rinktis, ir kad negali pasirinkti tik igimtu dalyku, nes juos lemia genai.

Antroje pastraipoje rasiau apie Lietuvos okupacija, kad Lietuva neturejo galimybes rinktis, vieninteliai pasirinkimai buvo kovoti arba mirti ir pasiduoti okupacijai. Lietuviu tauta pasirinko kovoti, atsirado knygnesiai, Lietuviskos slaptos mokyklos ir t.t.

Trecioje pastraipoje rasiau apie internetini straipsni, kuriame viena moteris turejo teise pasirinkti, ji pasirinko, bet ne viskas nuo to jos pasirinkimo priklause, buvo kitu dalyku, kuriu ji negalejo pasirinkti ir t.t.

Ketvirtoje pastraipoje rasiau apie tai, kad kiekvienas zmogus turi teise rinktis, ir jai jis renkasi, turi atsakyti uz savo veiksmus, taciau daznai tie pasirinkimai yra ribojami, pvz tevai riboja savo vaiku veikla, ar buvima lauke.. Dar rasiau, kad praktiskai kiekvieno zmogaus pasirinkimus riboja pinigai.

Penktoje pastraipoje rasiau, kad zmones gali rinktis koki kelia jiems pasirinkti, dora ir gera ar bloga. Rasiau apie nusikaltelius ir kitus teisesaugos pazeidejus, kurie pasirenka bloga kelia ir poto turi atsakyti uz savo veiksmus - atsedeti kalejime, sumoketi bauda, ar dirbti viesuosius darbus. Toliau rasiau, kad kartais pasrinkti labai sunku, ir remiausi V.Sekspyro "Hamletu" , scena "Buti ar nebuti". Rasiau apie Hamleto vidine kova ir daromus sprendimus, kaip jam buvo sunku rinktis.

Pabaigoje, paskutineje pastraipoje, apibendrinau, kad zmogus nevisada gali rinktis, ir kad jo pasirinkimu laisve daznai yra ribojama. Jeigu zmogaus pasirinkimai priklauso nuo jo paties, tai jis ir turi atsakyti uz savo veiksmus, bet nevisada ta padaro.

Zinoma viskas buvo placiau ir graziau, rasinys apie 450 zodziu.

 Aš rašiau šia tema ,tačiau buvau kitokios nuomonės :) Rašiau apie tai jog žmogus gali rinktis, rėmiausi pavyzdžiu iš biblijos Adomo ir Ievos pasirinkimą rojuje, vėliau dostojevskio kūriniu nusikaltimas ir bausmė, o trečioje pastraipoje aptariau bendrais pavyzdžiais iš patirties

Žinutė parašyta: 2010-07-03 17:08:56 | Nuoroda

Nežinau kaip ,bet gavau 67% ir esu visiškai tuo patenkinta. Visus metus girdėjau maždaug "tu neišlaikysi" visos interpretacijos ir rašiniai vertinami buvo 4-5 ,o gavau štai toki rezultatą. Tikėjau kad parašiau gerai ir teksto suvokimas man buvo lengvas, bet nesitikėjau tokio procento. Vis dėlto stebuklai būna :O

Žinutė parašyta: 2010-07-03 17:12:43 | Nuoroda

Pažiurėk lamoi prie egzaminu ,jau yra scenarijaus balai. Bent jau pas mane ...

Žinutė parašyta: 2010-07-03 17:47:16 | Nuoroda

O gal kas gali parašyti kokia yra kaina šios studijų programos jei mokama?

Žinutė parašyta: 2010-07-03 21:33:24 | Nuoroda
swlabr rašė:

Kai suzinojau,kad tie ,kurie yra net gi nelabai rastingi, ir vos vos istempe 4 gavo virs 60, tai nelabai dziaugiaus savo balu :D

o mergina,kuri norejo studijuoti filologija berods(ar lituanistika, jei yra tokia) gavo 18.  

bet as gavau tiek kiek buvau verta. Tik gaila,kad nepatekau i ta "mokytoja sake laikyt mokyklini ,o gavau 90" grupe :D

  šaunu ;DDD