Vartotojo oniponi pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-14 22:42:28 | Nuoroda
Absurdus rašė:

Nesuvokiu tų, kurie nori i psichologiją stot. Jums ką - savų problemų maža? Visą gyvenimą knaisiotis po kitų žmonių smegeninę. Nesuprantu, kame gerumas/smagumas. Pabandykit man paaiškinti, mažu žiū, pasikeis nuomonė, nors nuoširdžiai tuo abejoju.

 Smegeninę turi ne tik kiti žmonės, bet ir aš pati. ( : Ir kaip jau minėjo kažkas anksčiau -- psichologija nėra tik kapstymasis po svetimas problemas. Tai gali būti tiek darbas laboratorijoje, tiek darbas kalėjime, psichiatrinėje klinikoje, mokykloje beigi kitose institucijose, seminarų vedimas, tyrimai etc etc etc. Sakysi, čia irgi kapstymasis po svetimas problemas? Ką tuomet pasakytum gydytojui? Jam ką, savų ligų maža?


O mintis, kad žinias reikia panaudoti tikslingai, taikli, bet Tavo plėtojamame kontekste skamba kiek per daug kategoriškai. Ne kiekvienas aštuoniolikmetis, net ir tvirčiausiai apsisprendęs, iš karto plunksnas įmerkia į tinkamą balą. Gal man tuo metu, kai stojau, atrodė, kad labai noriu būti inžiniere, bet štai paragavau mokslo, galbūt kažkiek prisiliečiau prie inžinierės darbo ir ilgainiui supratau, jog tai tikrai ne mano sritis. Atradau save kitur -- dizaine. Pasukau link išsvajotojo dizaino. Kas blogai? Čia mano gyvenimas, mano laikas, mano žinios ir mano pinigai, mokami už mokslą, ir kad kažkas iš šono nusprendžia, kaip ką turėčiau paskirstyti -- na, atsiprašau... ( :

 

Ai, kas apie stojimus: rašiau VU, VDU ir galiausiai MRU. Nors dėl MRU baisoka. Viena vertus, jauni dėstytojai -- gerai, kita vertus -- patirties maža. Kiek iš svetimų atsiliepimų susidariau nuomonę, psi studijos MRU tikrai nėra pats geriausias variantas. VDU gerai tas, kad yra galimybė pasirinkti gretutines studijas, liberalus tvarkaraštis, o ir studijų programa bent jau atrodo (!) visai viliojanti. O VU... VU yra VU.

Žinutė parašyta: 2010-06-15 11:40:55 | Nuoroda
vitae rašė:

Oi, ta prasme, kad tik 10 žmonių nurodė pirmu prioritetu, o kiti matau labiau rašo kaip atsarginį variantą. O man yra kažin iš to kokia nauda? Jeigu aš įrašiau pirmu nr, o kitas žmogus 10 nr ir jo balai geresni, tai vieta vistiek jam? 

 Jeigu tas žmogus neįstojo į nė vieną iš 9 aukščiau išrikiuotų specialybių, tuomet Tavo vieta atiteks jam. Bet jeigu jo balai aukštesni, turėtų įstoti į aukštesnį savo prioritetą -- nelygu, kaip pildė prašymą, -- ir atlaisvinti Tau kelią į norimą spec. : ) Sėkmės.

Žinutė parašyta: 2010-06-15 14:16:27 | Nuoroda
Sandrius rašė:

Man tas "VU yra VU" labai dviprasmiškai skamba. Viena vertus- stiprus, užsitarnavęs gerą reputaciją, kitavertus- pastovus, neieškantis naujovių, vadinasi, netobulėjantis, stovintis vietoje.....

 Aha, man irgi galvoj kirba, kad gal VU užmigęs ant laurų, bet negaliu to nei paneigti, nei pagrįsti, kadangi neteko jame studijuoti. O studentų, ypač psichologijos, kurie peiktų savo alma mater, lyg ir neteko sutikti. 

Žinutė parašyta: 2010-06-16 17:32:21 | Nuoroda

 Kai nuveši dokumentus į universitetą, į kurį įstojai, pateiksi prašymą (ar kažką panašaus į tai) ir dėl bendrabučio. Pirmenybė, regis, teikiama ne vietiniams beigi socialiai remtiniems asmenims.

Žinutė parašyta: 2010-06-18 18:07:20 | Nuoroda

Tiems, kam dar kyla klausimų dėl bendrojo priėmimo, siūlau pasiskaityti jo tvarkos aprašą: http://www.lamabpo.lt/BP2010_tvarkos_aprasas.pdf 

 

Žinutė parašyta: 2010-06-19 22:39:23 | Nuoroda
krovas rašė:

Ar galima visus surasyt 12 specialybiu VF ? Bet jeigu neiviena neistosiu tai jau nebus galima uz savo pinigus studijuot ? nes kazkaip nesinori moket uz mokslus tik bus beda jeigu surases visus VF liksiu niekur neistojes. Lauksiu atsakymo.

 Taip, galima surašyti visas 12 VF. Ir taip, jeigu į nė vieną neįstoji nei pirmojo, nei antrojo priėmimo etapo metu, nebus galima studijuoti už savo pinigus, nebent lauktum papildomo priėmimo, kai galėsi redaguoti savo prašymą, įrašydamas kitas specialybes beigi VNF vietas.

Jeigu nesinori ar nėra galimybės mokėti už mokslą, kas visai suprantama, visuomet yra galimybė perlaikyti egzaminus ir stoti kitąmet. Bet jeigu visgi baisu būti užbadytam pirštais, jei netyčia niekur neįstotum, pasistenk paredaguoti savo prašymą taip, kad atsargai turėtum bent vieną variantą, už kurį nebūtų gaila sumokėti. : ) Sėkmės.

Žinutė parašyta: 2010-06-20 12:32:00 | Nuoroda

 Juste, jei rašei kaip laišką, Tau visiškai neduos taškų už teksto organizaciją. Visa kita turėtų užskaityti.

Žinutė parašyta: 2010-06-21 13:24:32 | Nuoroda
Solnica rašė:

O kur yra ta priemimo tvarka? :]

 Va čia: http://www.lamabpo.lt/BP2010_tvarkos_aprasas.pdf  ( :

Žinutė parašyta: 2010-06-22 11:07:20 | Nuoroda

Vadinasi, į tą sumą įeina ir mokestis už, pvz., internetą? Gal bendrabučiuose yra bevielis internetas? ( :

Žinutė parašyta: 2010-06-22 11:21:08 | Nuoroda
fainaa rašė:

Siandien kalbejau su mokytoja kuri taise rasinius ir sake,kad uzskaite abu rasinius: ir tuos kurie rase apie viena profesija ir tuos kurie bendrai rase.Ir uz daugiau parasytu zodziu nemazino balu. :D

 Pff, tai kam aš taip stengiaus sutilpt į žodžių limitą. :D Anksčiau, regis, tikrai nuimdavo taškų už organizaciją, jei per daug prirašydavai.

Nors man rašinys, pavyzdžiui, parašius tiek, kiek buvo liepta, ir taip vos sutilpo, o ir raštas mano smulkus palyginus.

Žinutė parašyta: 2010-06-22 12:23:13 | Nuoroda

 Šakės, o dar kiek visokių mandrų konstrukcijų išbraukiau, kad tik tilpčiau. :D Et. Vis tiek būčiau į lapą nesutilpus, tai ką jau čia. 

Žinutė parašyta: 2010-06-22 16:21:10 | Nuoroda

 Patinka man, kad VDU rūpinasi būsimaisiais savo pirmakursiais. ( :

Žinutė parašyta: 2010-06-22 21:49:02 | Nuoroda
JapaneseKoreanLover rašė:

Taigi, patarkit psichologai, ar stoti į psichologiją bendrąją, ar bandyti į Kauno medicinos į klinikinę iš karto ? 

 Aš ne psichologė dar, bet vis tiek patarsiu: jeigu jau dvejoji, kaip čia kas, stok tiesiog į psi -- o maža ką, gal atrasi save kitoj psichologijos srity, ne būtinai klinikinėj psichologijoj.

Žinutė parašyta: 2010-06-22 21:51:50 | Nuoroda
Tomis rašė:

Tai aš ir ekonomiką ketinu studijuoti, tai kiek duomiausiu vu, ism, mru...


Tai romerio studentai vieninteliai irgi sako, kad antrąkart neitų ten studijuoti :D 

O gal žinai, kodėl jų tokia nuomonė ? 

Tai taip išeina vilniuje be VU, be šansų daugiau gauti kokybiška psichologijos pakraipos studijų mokslą ?

 Vilniuje -- tikriausiai. Bet dar yra VDU Kaune. 

Ai, o kas dėl MRU, tai kaip suprantu, tiems, kurie peikia psi studijas ten, nepatiko tai, kad dėstytojai yra jauni ir nepatyrę. Kiek žiūrėjau pačią studijų programą, ji pasirodė gan panaši į VU.

Žinutė parašyta: 2010-06-23 21:29:24 | Nuoroda
Deimi* rašė:
Mellinda rašė:

1. Viešoji komunikacija VDU (vf)

2. Viešoji komunikacija VDU (vnf)

3. Lietuvių filologija ir reklama VU (vf)

4. Lietuvių filologija ir reklama VU (vnf)

5.Lietuvių filologija VDU (vf)

6. Lietuvių filologija VDU (vnf)

7. Sociologija KTU (vf)

8. Sociologija KTU (vnf)

9. Sociologija VDU (vf)

10. Sociologija VDU (vnf)

11. Kompiuterinė lingvistika KTU ( vf)

12. Kompiuterinė lingvistika KTU (vnf)

 as irgi nuosirdziai tau patariu pirma surasyk 6 spec vf o po to tas pacias vnf,sitaip surasius tu labai rizikuoji ;)

 Negąsdinkit bereikalingai žmogaus. : ) Visiškai jokio skirtumo, kur ji įrašys vnf vietas: gale ar kas antrą, nes siūloma bus atskirai viena garantuota vf vieta ir viena garantuota vnf.

T. y. siūlant vf vietą, bus atsižvelgiama tik į nurodytus vf prioritetus, o siūlant vnf -- tik į vnf.

Peace & Love

Žinutė parašyta: 2010-06-24 14:12:09 | Nuoroda

 O mano nuomone, kokybiškas mokslas ne visada siejasi su galimybėmis įsidarbinti -- per slidus reikalas su tuo įsidarbinimu, ir dėl to nereikia kaltinti nekokybiško mokslo, nes čia sužaidžia ir sugebėjimas save pateikti arba atitinkamų specialistų paklausa darbo rinkoje. 

Kaip suprantu, į mokslo (t. y. studijų) kokybę įeina, pavyzdžiui, kompetentingi dėstytojai, kurie ne tik puikiai išmano savo sritį, bet ir yra geri dėstytojai. Kas yra geras dėstytojas --čia irgi atviras klausimas. : )

Kitas dalykas yra sąlygos: laboratorijos, auditorijos, literatūra, galimybė tobulintis seminaruose etc.

Kas dar?

Žinutė parašyta: 2010-06-24 14:21:14 | Nuoroda
7day rašė:

Bet kaip man nepatinka, kad tik mokyklose galima bus sužinot, negaliu.... Tai jei ir bus anksčiau tie rezultatai, vistiek jei neisim į mokyklą tai ir nesužinosim :( ir ypač nenoriu, kad man pavaduotoja į akis pasakytų rezultatą, jau geriau sužinočiau ramiai būdama namie.. Sakau, gal reikės paskambint į mokyklą, o ne eit ten :)  

 Va va, aš irgi visai norėčiau viena sau tyliai 'suvirškinti' savo rezultatus, ir tik tuomet, kai jau apsiprasiu, pranešti apie juos kitiems. 

Žinutė parašyta: 2010-06-24 17:44:46 | Nuoroda

Bet  nuo to, kad nekompetentingų dėstytojų yra ne tik Lietuvos universitetuose, tai netampa kažkuo pateisintinu. ; )

Žinutė parašyta: 2010-06-24 23:03:38 | Nuoroda

 Taip, didelė bėda yra ir studentų nesavarankiškume. Kadangi į mokyklą didžioji dalis moksleivių eina nusiteikę maždaug 'nu va, atėjau, išmokykit mane dabar', jie tokį savo požiūrį atsineša ir į universitetą. O tuomet nepadeda nei naujausios laboratorijos, nei spaustuve kvepiantys vadovėliai.

Žinutė parašyta: 2010-06-25 21:54:22 | Nuoroda
Milda* rašė:

O tas informatikos testas privalomas visiems?

 Taip.