Vartotojo Meduolis pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-23 12:41:43 | Nuoroda
SuperHP rašė:

Deividai, idomiai cia parasei... Idomu, ar taip bus ie tiesu. Manau, gal ir nieko butu. TIk idomu, ar tai galiotu tik iskart pasirinkuriems PS, ar ir tiems, kurie sia krypti pasirenka nuo 3 kurso.

PS programu sistemos yra fiziniu mokslu srityje, o ne inzineriniu (technologiniu) 

 Programų sistemų bakalaurą gaus tie, kurie įstos nuo 2010m. Tai yra visi dabar įstoję į programų sistemas (ir jas sėkmingai pabaigę) gaus Programų sistemų diplomą (anksčiau įstoję gauna Informatikos bakalauro diplomą su prierašu "Baigė Programų sistemas").

O nuo 3 kurso savo specialybės pakraipą gali rinktis tik Informatikai. Ten Informatika skyla į > Kompiuterių mokslo atšaką ir Matematinės informatikos atšaką. Tai čia jau gali rinktis kur nori stoti. 

O programų sistemų specialybė yra tokia, kokia yra :) Apart Laisvai ir privalomai pasirenkamų dalykų viskas yra normuota ir visi mokosi taip pat :)

 

Taip, visos studijos MIF'e yra fizinių mokslų pakraipos (kur ale lengva įstot, bet sunku studijuot). Bet tikrai nėra nieko neįmanomo ;)

Žinutė parašyta: 2010-06-23 12:55:34 | Nuoroda
yplon rašė:

Pasidalinkite ispudziais, informacija, kas studijuoja o galbut zada studijuoti sita dalyka. Kur studijuojate ?
Taip pat noreciau suzinoti kuo skiriasi [i]Programavimas kompiuteriams[/i] nuo tokiu studiju programu kaip [i]Informacijos sistemos[/i], [i]Kompiuterinė technika[/i] arba [i]Programų sistemos[/i]?
Ar norint studijuoti situs dalykus reikia jau paciam is anksto moketi kazka programuoti ir pns ?
 

 Pats studijuoju VU MIF programų sistemas :) Va kaip tik baigiu pirmą kursą.

Šiaip pats dalykas įdomus. Čia susipina programavimas su kitais dalykais. Baigės PS tu turėtum mokėti tiek vadovauti komandai, tiek apsiimti didžiulius projektus (pvz kurti banko sistemas) čia mokoma ir komandinio darbo (Komandinio programavimo). 

Realiai įstojęs į čia gali ir nelabai mokėti programuoti. Jei tuo tikrai domiesi labai lengvai ir greitai išmoksi. Didžiausias kirvis tik įstojusiems būna kompiuterių architektūra.  Čia kaip tik įstojusiam būna gan didelis šokas, nes dalykas iš tiesų toks suktas ir reikia tikrai daug laiko praleisti, kad jį suprasti.  Bet va pats tą stresą apturėjau, pasimokiau ir atėjo egzaminas ir 9 :) tad tikrai viskas įmanoma.

Pliusas tai, kad čia Universitetas, bet universitetas ir reikalauja daugiau pastangų įdėti. :) 

Jei dar kokių klausimų yra - klausk drąsiai ;] bus atsakyta

Žinutė parašyta: 2010-06-23 14:11:53 | Nuoroda
indekas rašė:

 Na, manau, kai bus paskelbti rezultatai, tada ir paaiskes, kaip ten su tais, kurie siekia aukstojo issilavinimo, o kurie tik vidurinio mokyklos atestato.

 Tikrai nesijaudink :)  Į programų sistemas tirkai nėra taip jau sunku patekti. 

Geriau daugiau pasidomėk ko labiau nori. prorgramų sistemų, kur ruošiami projektų vadovai, programuotojai, galintys dirbti ir valdyti dideles sistemas (pvz banko). ar informatiku, kur labai gerai mokėsi programuoti ir lenksi tiek PS tiek IT, ar IT, kur galėsi dirbti adminu ar pan darbą.

 

Na čia gal per mažai aprašiau, bet man pvz Programų sistemos pasirodė įdomiausia (nes čia mažiausiai matematikos :D ), informatikoj neišbūčiau nes su aukštąja matematika man tikrai sunku (programuoti žymiai maloniau ir įdomiau).

Apie IT daug negirdėjau, nelabai ką galiu pasakyti.