Vartotojo SvetelÄ— pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-06 14:08:37 | Nuoroda
sanemis rašÄ—:

Mano manymu, lietuvių kalbos egzaminas yra "ydingas". Iš tiesų, jis gali šiek tiek ir bukinti žmogų, gaila, kad nÄ—ra gramatinÄ—s dalies, žinoma, oponentai sakys, kad jÄ… pritaikai teksto rašymo dalyje, taÄiau gali labai lengvai vienÄ… žodį, kurio rašybos nežinai, pakeisti į sinonimÄ…, nÄ—ra blogai gal toks gudravimas, žmogus vis dÄ—lto mÄ…sto, taÄiau vistiek liks spragos. Taip pat ir su skyryba, galima rašyti trumpesnius sakinius arba tiesiog su žinomais jungtukais. Manau ir literatÅ«ros teorijos reiktų, bent jau minimaliai, kad žmogus gaudytusi amžiuose, žinotų kurinių rÅ«šis, nes ypatingai tie, kurie rašo samprotaujamÄ… rašinį, ko gero į tai neatkreipia dÄ—mesio ir lieka taip pat spragos. Teksto rašymas taip pat yra svarbus, tai žmogaus kÅ«ryba, taÄiau per mažai vien to.

 Visiškai su tavimi sutinku. Aš esu tos nuomonÄ—s, kad lietuvių kalbos egzamino struktÅ«ra keistina. Manau, užduotį turÄ—tų sudaryti gramatika, skyryba, stilistika, kalbos klaidos, literatÅ«ros teorijos taikymas. Na, ir teksto suvokimo užduotis. Gramatikos normų, skyrybos taisyklių nepakeisi, savų neprigalvosi, ten arba žinai, arba ne. Kiekvienais metais lietuvių kalbos egzaminas tampa ginÄų objektu, nes rašinio ar interpretacijos vertinimas pernelyg subjektyvus dalykas. Na, bet Äia tik papostringavimai. :)

Žinutė parašyta: 2010-07-13 13:14:16 | Nuoroda

JÅ«s kalbate apie stojamuosius egzaminus ar BE?

Žinutė parašyta: 2010-07-23 16:15:28 | Nuoroda

KMU medicina. :)

Žinutė parašyta: 2010-07-24 21:26:23 | Nuoroda

GerÄ… dienÄ…, bÅ«simi kolegos. :) Aš taip pat šiandien buvau KMU, tai, na, nieko naujo nepasakÄ—. Tik SA teko pabendrauti su nuo kaitros nuvargusiu studentu. :) Visi susitiksim rugpjÅ«Äio 19 - tÄ…. Kur vyks pirmakursių stovykla, maÄiau skrajutÄ—je, bet, deja, nepamenu.

Žinutė parašyta: 2010-07-25 11:48:11 | Nuoroda
Veronica rašÄ—:

Zmones, gal kas gali pasakyti kokiu dolumentu reikia su savim vezti? ir tas pats klausimas apie bendrabuti?

o dar, jei as noriu dalyvauti 2 etape man daugiau nieko nereikia rasyti, tiesiog palikti kaip yra, ar ne?

KMU nepraso jokio  patvirtinimo kaip VU MF?

aciu

 Pasirašant studijų sutartį man reikÄ—jo registracijos mokesÄio kvito, asmens dokumento kopijos, atestato ir jo priedo (šiuos du priÄ—mimo komisija atsišvietÄ— pati), dviejų dokumentinių nuotraukų. Jei gavai papildomų balų už dalyvavimÄ… konkurse ar olimpiadoje, dÄ—l viso pikto neškis ir tai liudijantį diplomÄ…, nors manÄ™s jo neprašÄ—. DÄ—l bendrabuÄio reikia pažymos apie šeimos sudÄ—tį ir deklaruotÄ… gyvenamÄ…jÄ… vietÄ…, pažymos apie 3 mÄ—n. tÄ—vų darbo užmokestį, 2 dokumentinių nuotraukų. PrašymÄ… vietoj parašysi. :) KMU jokio patvirtinimo neprašo. DÄ—l antro etapo nežinau, bet man atrodo, kad bus galima keisti eiliškumÄ…, bet paÄių programų - ne.

Žinutė parašyta: 2010-07-25 11:58:43 | Nuoroda

Kai pamaÄiau, kokie šiemet praeinami balai, tai net pašiurpau. Kad patektum į kineziterapijÄ… VF, reikÄ—jo turÄ—ti 19,3 KB, kai tuo tarpu farmacijoje - 19,22. Aš visuomet maniau, kad kineziterapijÄ…, ergoterapijÄ…, visuomenÄ—s sveikatÄ… ir pan. stojantieji rašo kaip atsarginį variantÄ…, pasirodo, klydau. sanemis, kitÄ…met nebebandysi? O dÄ—l VNF vietų, tai natÅ«ralu, kad nemažai į jas priima, juk visiems dabar pinigų trÅ«ksta, universitetams - irgi. :) Nors kai vakar buvau KMU ir pildžiau studijų sutartį, viena moteriškÄ— iš priÄ—mimo komisijos skambino kažkam ir buvo klausimas: ,,KodÄ—l jÅ«s mums į odontologijÄ… mokamÄ… tiek prikvietÄ—t?".

Žinutė parašyta: 2010-07-25 12:40:46 | Nuoroda

Iš Lazdijų r. :)

Žinutė parašyta: 2010-07-25 23:31:36 | Nuoroda
bobobo rašÄ—:

 Vyytas,nepatinka man tas facebookas!

 Ne tik bendrakursÄ—, bet ir bendramintÄ—. :D

Žinutė parašyta: 2010-07-25 23:36:06 | Nuoroda

O dėl stovyklos, tai nuvažiuosit rytoj ir patys galėsite susipažinti su skrajutės informacija. Tų popierėlių ten ant kiekvienos palangės, stalo, spintelės. :) Bet kiek pati pamenu, tai Edgaraz neskleidžia dezinformacijos. :)