Vartotojo irmuteaa1 pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-11-05 18:15:58 | Nuoroda

Aš taipogi  nesu patriotė (na gal tik truputuką).  Kaip galima būti patriotu kai net gerbiamieji mūsų seimo nariai nerodo to, taip vadinamo, patriotiškumo lupikaudami iš paprastų Lietuvos žmonių. Kaip žmonės gali būti savo šalies patriotais, kai nuolat turi galvoti kaip išgyventi iš minimalių pajamų. Nežinau ar čia į temą, bet, mano nuomone, tokios gyvenimo sąlygos Lietuvoje smugdo patriotiškumą, jam tiesiog nelieka vietos mūsų širdyse nuolat galvojant kaip "prasisukti" ieškant darbo, norint mokytis toliau ar išlaikant šeimą.

Žinutė parašyta: 2011-06-10 18:21:06 | Nuoroda
Pride rašė:
liusi westenra rašė:

o man sake mokytoja kad atranka isskiriancioji, nes neparasyta kad vienoje saloje gyvena viena kikiliu rusis, parasyta kad galapagu salyne visos gyvena, taj vat tos salos nera  labai toli nuo kitos ir isivyravo krastiniai fenotipai :D tai tikrai isskiriancioji :D

 Siandien paieskojau pora straipsniu su tais galapagu kikiliais - visur raso, kad kriptinga, tad tavo mokytoja FAIL'ino

 Tada mano mokytoja irgi "fail'ino" nes man irgi sakė, kad išsiskiriančioji. O aš tai kryptingąją parašiau, nes taip atrodė.

Žinutė parašyta: 2011-06-15 22:19:05 | Nuoroda

Va va va, labai geras klausimas...

Žinutė parašyta: 2011-06-15 22:19:18 | Nuoroda

Va va va, labai geras klausimas...

Žinutė parašyta: 2011-06-24 11:35:32 | Nuoroda
candya rašė:

lt filologiją

 Į kokį universitetą? Aš irgi noriu stoti į lietuvių filologiją.

Žinutė parašyta: 2011-06-30 12:27:45 | Nuoroda
xVitutex rašė:
Zivile :) rašė:
xVitutex rašė:
Zivile :) rašė:
xVitutex rašė:
Cocoagnes rašė:

Rezultatai jau yra ,gavau 2 taskus.jee. :D

 O kada laikei? :)

na va viskas ;DDD as tai bijojau kalbeti...

man tai sunkiausia buvo kalbeti apie save :D Sakiau viska kas pasitaike, zinoma nuosirdziai :DDD Taiva...
As autiku vaziavau, su mama ;DD

 

 

 

 

 o ka tiksliau pasakojei apie save? :)

Pasakiau, kad is Alytaus :DD Toliau, pasakiau ka veikiu laisvalaikiu, ka patinka veikti, kuo uzsiimu per atostogas... :) 

 

 o ko po to klausinejo? :)

 3 priezastys kodel pasirinkai sia specialybe, kaip save isivaizduoji po 10 metu, ka darai kai susiduri su sunkumais :)

Tikitės po 2 taškus gaut?

Žinutė parašyta: 2011-06-30 12:51:04 | Nuoroda

Sveiki, bendraminčiai!

Visi čia tik apie VPU, KU kalba, o mano svajonė ŠU. Lietuvių filologija ir komunikacija.

Žinutė parašyta: 2011-07-30 22:16:27 | Nuoroda

VPU Lietuvių filologija (kalbos redaktorius, raštvedyba, žurnalistika, gestų kalba). 17,34

Žinutė parašyta: 2011-07-30 22:24:12 | Nuoroda

Aš įstojau.

Žinutė parašyta: 2011-07-30 22:28:18 | Nuoroda

Gal yra daugiau įstojusių? Būtų malonu susipažinti su būsimais kolegomis :)))

Žinutė parašyta: 2011-10-21 18:57:08 | Nuoroda
lipstick rašė:

taip, VPU, lituanistikos fakultete. Vėliau galima pasirinkti kryptį, kuo tiksliai labiau nori būti: žurnalistika, kalbos redagavimas, kirčiavimas ir pan. Na manau, pradžioje mokslo metų ir pati būsi supažindinta kaip kas kur kada :)

 Koks dar kirčiavimas :)) Lietuvių filologija (kalbos redaktorius, raštvedyba, žurnalistika, gestų kalba). Kažin ką tu veiktum vien kirčiavimą pabaigus :)) Jis ir taip būna kaip privalomas dalykas jau pirmame kurse, antrame semestre - akcentologija. :)

Žinutė parašyta: 2011-11-12 00:21:23 | Nuoroda
Vikulianka rašė:

Labas, gal galite padėti? Kur galėčiau stoti su tokiais egzaminais: Istorija, lietuvių, anglų, biologija?

 Sveika, lygiai tokius pačius egzaminus laikiau praeitais metais. Įstojau ten kur ir norėjau. Į lietuvių filologiją ir žurnalistiką. Turėtum pati apsispręsti visų pirma ko norėtum ir kas traukia, nes kitaip tau nepatars niekas. Yra daug studijų krypčių kurias galėtum rinktis. Istorija, Lietuvių filologija, anglų filologija, pradinis ugdymas, kosmetologija, kineziterapija ir t.t Pastariesiems užtektų tiesiog chemijos pažymio ir kolegijoje turėtum galimybę gauti valstybės finansuojamą vietą. Yra daugybė lankstinukų kurie padėtų orientuotis. Ten būna surašyta eilė specelybių aukštosiose mokykloje ir reikalingi egzaminai. Jūsų mokymo įstaigoje turėtų juos dalinti spec. konsultantė, būti bibliotekose, na, o  jei ne - visada yra internetas ir "Kur stoti" žurnalai. Sėkmės! :)

Žinutė parašyta: 2011-12-30 17:15:10 | Nuoroda

Sveiki, mano taip pat panaši situacija kažkiek. Studijuoju LEU lietuvių filologiją. Maniau, kad norėjau to penkerius metus, bet kai pradėjau mokytis LABAI tuo suabejojau. Atėjus laikui rinktis, kur visgi noriu mokytis labai daug svarsčiau ir apie biologiją, kineziterapiją, kosmetologiją.. Bet visgi dominavo lietuvių kalba, nes buvau įsitikinusi, jog tai mano kelias. Galiu drąsiai paneigti kvailus gandus, jog LEU mokytis lengva. Kruvis nemažas, begales medžiagos reikia susikišti į galvą, na bet manau visose aukštosiose mokyklose taip. Taigi labai rimtai mąsčiau apie metimą, nes mokomieji dalykai pirmame semestre žudo. Antika, fonetika.. O ir atmintis, atrodo, ne tik, kad pablogėjo, bet ir dingo :D Dėl metimo.. Bijau nuvilti žmones, kurie manimi tikėjo ir tiki labiau, nei, kad aš pati savimi kada nors tikėjau, ir mano, jog aš negaliu nebaigti, nes tai būtų kažkas baisaus.. O paskutiniu metu vis dažniau imu galvoti apie prieš tai minėtas studijas susijusias su biologija, medicina... Koks baisus jausmas visą laiką siektas tikslas pasirodo esąs ne tas, kurio siekti reikėjo..

Žinutė parašyta: 2011-12-30 17:21:07 | Nuoroda

Dvi ar trys buvusios klasiokės studijuoja ŠVK kosmetologiją. Įstoti į nemokamą nėra sunku. Išlaikyk VBE lietuvių k., biologijos egzaminus, chemija būtų didelis pliusas, bet manau, jog užtenka pažymio, nes kiek pamenu nei viena chemijos nelaikė. :)

Žinutė parašyta: 2012-07-26 12:28:34 | Nuoroda

Atsimenu ir aš tą dieną :) Visi rašo "kur įstojai? Aš tai ten ir ten", o sužinoti galėjau tik vakare, nes visą dieną dirbau. Toks nervų tampymas buvo :) Kai pamačiau LEU ir Vilnių labai išsigandau, nes neplanavau čia studijuoti, bet kaip dabar aš džiaugiuosi čia įstojusi :)) Patinka specialybė ir universitetas, dėstytojai geri, atsirado naujas nuostabių žmonių ratas. Linkiu, kad visi patektumėt, kur svajojate! Mažiau streso, viskas bus gerai! :) Tikiuosi susimatysim rugsėji! :)

Žinutė parašyta: 2012-07-26 19:57:46 | Nuoroda

Manau, mokytis bet kur nėra lengva. Kiekviena specialybė savaip sunki, o jei kalbėsime apie lietuvių filologiją, tai tikrai reikia įdėti darbo, nes laukia nemažai knygučių skaitymo :) Bet jei jau rinkotės šią specialybę, tai staityti turėtumėte mėgti, nemanau, kad tai jus gąsdina :) O kas dėl dėstytojų, tai santykiai tikrai neblogi. Čia visai kitaip nei mokykloje, dėstytoju ir studentų santykiuose daug daugiau pagarbos ir palankumo, nei mokytojų ir mokinių :) bent jau man taip atrodė :D Na bet patys pamatysite, jūsų lauks nemažai praktikų su mokinukais :D


Žinutė parašyta: 2012-07-27 00:14:18 | Nuoroda

Sveikinimai!!! :)