Vartotojo AkvilytÄ— pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-12-07 16:21:58 | Nuoroda

Sveiki,
norÄ—Äiau sužinoti apie taikomosios matematikos studijas VDU? Kokių balų reikÄ—tų norint įstoti?

Žinutė parašyta: 2010-12-07 17:04:46 | Nuoroda

Labas ;) Na aš taip pat labai domÄ—jausi studijomis užsienyje, t.y. Danijoje. Na ir taip, studijos ten tikrai nemokamos, tiek bakalauro tiek magistro ;) DÄ—l medicinos nelabai ir turiu kÄ… patarti, nes pati domÄ—jausi studijomis su skaiÄiais ;) O kalba tai ten žinoma danų, bet labai daug studijų programų yra anglų kalba. ;) tai gi turÄ—tum mokÄ—ti anglų ;) Na ir šiaip kaikuriuose universitetuose gali nemokamai lankyti danų kalbos kursus ;) DÄ—l stojimų tai.. tikriausiai kiekviename universitete yra skirtingai. ;) Turi pasidomÄ—t pvz kastu.lt ;) ar universitetu psl ;)

Žinutė parašyta: 2011-03-14 19:25:17 | Nuoroda

SveikuÄiai ;) Na kaip maÄiau su taikomÄ…ja matematika yra tų temų, bet keleto metų senumo, taigi sukÅ«riau naujÄ… ;) Ir Äia norÄ—Äiau sužinoti plaÄiau apie šia specialybÄ™, ar jau taip nežmoniškai Äia sunkus tas krÅ«vis, kaip daug kas šneka? Kaip dÄ—l grupių sudÄ—ties, t.y. ar ten vien vaikinai pvz. ar yra ir merginų panašiai? ;D Na ir tikiuosi atsiras dar daugiau žmonių, kurie ne tik Äia studijuoja ir gali suteikti informacijos, bet ir tokių, kurie galvoja šiais metais Äia stoti :)

Žinutė parašyta: 2011-03-14 19:39:45 | Nuoroda

Na aš irgi domÄ—jausi studijomis Danijos ir girdÄ—jau tiek blogų tiek gerų atsiliepimų ;> Bet man asmeniškai jos domina :) Nezinau kaip šiame universitete bet Aarhus kiek girdÄ—jau ir kalbÄ—jau su besimokinanÄiais ten dÄ—stytojai yra labai draugiški o ir paskaitos ne iki vÄ—lumos, todÄ—l gali laisvai susirasti, kokį darbelį :) Be to už dyka vyksta danų kalbos kursai. Na o gal didesnis minusas, kad pradžia labai sunki, susirasti butÄ… ir pan, nes dažnai butai bÅ«na be baldų taigi reikia paÄiam pirktis, bet kai labai ieškai viskas ten įmanoma ;) Bet vistiek sunkiausia priprasti prie visko :) vietos miltų gali nusipirkti cukraus pudros ar dar ko ;D Bet po poros mÄ—nesių viskas oki ;D O ir šiaip kai gazdina su tom baisiom kainom, tai taip, gana brangu ten, bet imanoma ir daug ka pigiai nusipirkti :> Nes jei turi darba kad ir koki, tai jei nesiduodant po barus kiekviena diena pilnai uztenka pragyvenimui ;) Na tai tiek, negaliu ka labai sakyti apie paÄias studijas, nes domÄ—jausi ne šiuo universitetu :)

Žinutė parašyta: 2011-03-14 20:09:05 | Nuoroda

Na jau dÄ—l fizikos tai tikrai nusigandau :? Nes jos nesimokau jau 2m. 9-10kl ten taip bw vieni juokai, bet tikriausiai ish to kurso nekas ten ir bus ;D Bet ar labai bus sunku taikomojoje matematikoje jei nesimokiau jos dabar? :)

Žinutė parašyta: 2011-06-07 13:11:10 | Nuoroda

Na asmeniškai man egzaminas irgi buvo lengvas, bet aišku rezultatai parodys kaip padariau.. Kiek Äia skaiÄiau, visi ats sutapo su daugumos :> O egzaminÄ… visÄ… padariau per 2h paskui pusvalandį dar viskÄ… pasitikrinau :) Na pavargt bent man reikejo kur buvo su cos ten, bes paskui kažkas apšvietÄ— protÄ… kaip daryti :D :D :D O Äia kaip sakÄ—, tai buvo labai keista, kad paskutinis, kuris vertas 5t buvo toks lengvas ;o na bet reikia tikÄ—tis ir laukt gerų rezultatų :>>>

Žinutė parašyta: 2011-06-20 15:05:35 | Nuoroda
Xneox rašÄ—:
Joncee rašÄ—:

XneoX,
nežinodamas nekalbÄ—k nesÄ…monių.  Tikrai yra žmonių, kurie įstojo su 19.4 vidurkiu ir ne vienas toks.
Galiu pasakyti pavyzdį iš savo grupÄ—s, kad žmogaus, kurio stojamasis buvo virš 19, pirmo semestro vidurkis buvo 6.6, o žmogaus su stojamuoju virš 15, vidurkis buvo 7. Stipendijas gauna žmonÄ—s, kurių stojamieji buvo  [17;17.5] intervale .  Už jų stojamuosius, vien tik grupÄ—j, apie 10 yra geresnių. Tad stojamuosius, galima parmiršti. Viskas prasideda iš naujo ir viskas priklauso nuo pastangų bei Ä¯dÄ—to darbo.  Apie tokius, kur įstoja su minimaliu vidurkiu, tai net nereikia kalbÄ—ti, kadangi jie įstoja tik todÄ—l, kad lieka laisvų vietų, bet greitai išeina. Daug kas tikisi pabaigti universitetÄ…, kaip ir mokyklÄ…, nesimokydami, o tik paklausÄ™ paskaitų. Galiu pasakyti, kad Äia taip neįmanoma. :) Pirmam kurse bÅ«na tikrai nelengva apsiprasti, jeigu tu įstoji kitaip nusiteikÄ™s, taÄiau pradedi suprasti, kad mokytis privalai arba tenka išeiti.

 Šiaip jau pernai metų minimalus buvo  19.58 ir dar karta galiu pasakyti, nÄ— vienas iš įstojųsių į taikomÄ…ja matematikÄ… KTU nepajÄ—gtų įstoti į FDM, o jei ir įstotų bÅ«tų tarp prasÄiausių. Aišku balai išties nieko nelemia, nes universitete reikia viskÄ… pradÄ—ti iš naujo, todÄ—l visaip gaunasi. BÅ«na lodoriai pradeda mokintis, o tie kas mokÄ—si mokykloje dÄ—l aplinkos pasikeitimo ar dar ko nusimoko. Visgi niekaip man neįrodysi, kad žmonÄ—s nesugebÄ—jÄ™ iš matematikos egzo gati bent varganų 70-80 proc gali mokintis aukštÄ…jÄ… matematikÄ…. Kaip jau krokodilas minÄ—jo panašu, kad reikalaujam iškalimo, o ne suvokimo. Gal ir kvaila dÄ—l tų skaiÄiukų ginÄytis, bet turÄ—tum pripažinti, jog Ä® fdm stoja gabesni ir labiau motyvuoti(nesakau, kad tokių visai nÄ—ra ir KTU), o dÄ—l ko jie renkasi Vilniaus universitetÄ… vietoj KTU ir bandau išsaiškinti.

 Asmeniškai man, tas pasakymas, kad įstojÄ™ į KTU nepajÄ—gtų įstoti į FDM yra absurdiškas.. iš kur jau taip žinai? Mano nuomone, kad ir kaip Äia sakai, kad KTU ten lieviau nei FDM, taip tikrai visiškai nÄ—ra, kadangi nemažai studijuojanÄių sako, nors ten ir įstoja su tuo žemu balu, bet beveik puse įstojusiųjų iškrenta studijų metu.. taip gal ir atrenkami patys geriausi šioje srityje, aišku lieka ir žemais balais.. o, kad ir dÄ—l tų egzaminų rezultatų, kaip sakei, kurie negauna 70-80 proc tiem jau nevieta aukštojoje matematikoje.. Bet yra taip, kad egzaminas laimÄ—s dalykas.. Kaip mano matematikos mokytoja, pasakojo, kaip KTU gimnazijos abiturientas šiais metais išÄ—jÄ™s iš egzamino pasakÄ— "Šis egzaminas buvo vidutiniokams", bet nors jis pats yra matematikos olimpiadu prizininkas, pasirodo, kad padarÄ— ne vienÄ… žioplÄ… klaidÄ… ir pats.. tai gi, nors tu bÅ«si ir matematikų matematikas, vis tiek gali susimauti :) Na žodžiu, nereikÄ—tų taip įsitikinusiai šnekÄ—ti, nes Tu esi tik studentas, kuris mokosi tik viename universitete, sveikinu, kad Tu įstojai su tokiu aukštu balu, bet tai nereiškia, kad visi žmonÄ—s turÄ—jÄ™ žemesnį KB yra menkesni už Tave ar tai jie mokosi KTU ar kur kitur :)

Na, o asmeniškai aš šiais metais pirmu numeriu parašiau KTU taikomÄ…jÄ… matematikÄ… :) Ir vienas dalykas, kodÄ—l aš taip darau, todÄ—l, kad man arÄiau :) gyvenÄiau Vilniuje tikriausiai ir sprendimai bÅ«tų kitoki. Ir tokių žmonių yra labai daug, kurie stoja vienur ar kitur dÄ—l tarkim patogumo, o ne dÄ—l to, kad kažkur lengviau įstoti ir pan. :) Natikiuosi supratai, kÄ… norÄ—jau pasakyti :)))

Žinutė parašyta: 2011-07-07 23:56:44 | Nuoroda

Kadangi užmaÄiau tokiÄ… temÄ… tik apie VGTU tai pamaniau, kad visai gera mintis susipažinti ir bÅ«simiems KTU studentams :) Tai gi nors dar nežinome ar įstojome, kur norime, bet tikriausiai yra jau ir tokių, kurie jau turi minÄių ar įstos ar ne ;) tai gi bÅ«simieji KTU studentai, susipažinkime ;) pasipasakokime apie save, kokiÄ… spec. rašÄ—te pirmu numeriu ir pan. ;) Juk susipažinus ir mokslų pradžia bus linksmesnÄ—, įdomesnÄ— ir drÄ…sesnÄ— ;>>

Žinutė parašyta: 2011-07-08 00:05:49 | Nuoroda

Tai gi, aš esu AkvilÄ—, iš Šakių :) Pirmu numeriu rašiau TaikomÄ…jÄ… matematikÄ… :) Studijų metu gyvensiu bute, tai gi kadangi negyvensiu barake bÅ«tų visai smagu susipažinti ir su bÅ«simais grupiokais bei žinoma pirmakursiais ir iš kitų spec. jis jau linksmiau bus studijų pradžia :> 

Tai vat, būtų įdomu pažiūrėti, kas bus būsimieji grupiokai, kiek žmonių gyvens bendrabutyje ir pan :)

Ir žinoma ar bijote tų baisių, kaip pasakoja visi, studijų? ;D :>

Žinutė parašyta: 2011-07-08 00:07:52 | Nuoroda

Mano Dell :)) Na ir kÄ… aš žinau, man tai jis patinka ;D ;D

Žinutė parašyta: 2011-07-14 22:47:13 | Nuoroda

Negi nÄ—ra norinÄių susipažinti, kurie galvoja stoti į KTU? ;DD

Žinutė parašyta: 2011-07-20 21:17:55 | Nuoroda

Oho jau daugokai mÅ«sų bendraminÄių atsirado ;) Ir ne tik stojanÄių į KTU bet ir bÅ«tent į TaikomÄ…jÄ… matematikÄ… ;) NorÄ—Äiau pasiteirauti, tų kurie galvoja į jÄ… stoti, kÄ… galvojate apie gretutines studijas? :) nes aš pati visai norÄ—Äiau informatikos kaip gretutinÄ—s :)

Žinutė parašyta: 2011-07-22 22:56:35 | Nuoroda

O Ovidijus KTU ;pp

 

Žinutė parašyta: 2011-07-26 11:52:00 | Nuoroda
iignas rašÄ—:

labas rytas :) kas dar įstojo į ktu taikomają matematiką be manęs? :)

 Aš taip pat į taikomÄ…jÄ… matematikÄ… ;)