Vartotojo copymors pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-08-30 19:41:13 | Nuoroda

 Pats asmeniskai nesu studijaves magistraturos,-kazka bakalaura studijavau molekuline biologija.Turiu pazystamu,kurie studijavo magistraturas.Rimti dedes sedi,- turiu pasakyti,kad turesi ka veikti.Bent su kuriais susiduriau per bakalaura.Jie desto ir magistraturoje. Genetikos,mikrobiologijos ir neurobiologijos magistrus stiprius paruosia nes kitaip neimanoma :) yra pastovios galimybes i uzsieni islysti. Vien ko vertas Vytautas Rancelis,Lazutka ( berods magistraturoje desto genotoksikologija genetikams,-pasiziuri per savo akinius tai ir sirdis i kulnus gali nusiristi).Paskui berods yra prof Laimutis kucinskas,-vienas keiciausiu zmogaus genetikos specu.Jis vadovauja zmogaus genetikos centrui Vilniuje.Jis genetikams magistrams skaito zmogaus genetikos kursa. Zodziu jeigu yra galimybiu tik stok.IS mikrobiologijos tai Kalediene ir Cetavicius,kiek pamenu.Is neurobiologijos berods kazka skaito Osvaldas Ruksenas ( desto bakalaurams zmogaus ir gyvunu fziologija,-vienas usnkiausiu egzu bakalauro) Auksciausios klases specialistai.Viskas priklauso nuo taves,-kiek tu mokysis. Cia su jais per bakalaura susidures buvau. O magistraturoje tik kaip minejau is pazystamu girdejau,kad kietai ir gan sunku bus jeigu ateisi is kito univiero be stipriu genetikos,mikrobiologijos,biochemijos pagrindu.Nes daznai i neurogiologija,mikrobiologija,genetika stoja is tokiu psecialybiu kaip slauga,higiena,visuomenine sveikata.Konkursiniai balai beros is tokiu dalyku  sudaromi  buvo kaip: mikrobiologija,bendroji genetika,bendroji biochemija,ekologine genetika( ontomorfo genetika,-buvo du dalykai kuriuos pasirinktinai galejei imti),ekologija ir bakalauro darbo pazimys.Stojant i neurobiologija berods imdavo  biofizika ir aukstaja matematika,kiek pamenu.Betnet taip buvo priesh 5-6 metus kai pdabar nzn.Stok tik-reikai tokiu specu jei ne lietuvai tai bent europai ar US :)

Žinutė parašyta: 2011-08-30 22:20:25 | Nuoroda

 sunkiausia buvo genetika,zmogaus ir gyvunu fiziologija,-sunkus ta prasme jog be galo daug medziagos.Sunku ta prasme buvo jog be galo daug medziagos.Zinai ta Prof.Vytauto Rancelio knyga pilku virseliu.Is jos mano kursas mokesi. apie 650 puslapiu,budavo 3 koliokviumai po 1/3 knygos ir egzas ish visos knygos,-3 klausymai ish belekur,tikslaiu bilietaas su 3 klausymais.Geltona jau buvo nuejusi nuo arenos :) biochemija pas benedikta juodka irgi sunku buvo.Viskas priklause  pas kokio destytuvo per egza pakliuvai.Objektyviausiai vertindavo juodka,moteriskes nelabai objektyviai.Nieko nekomedamas mano kursiokas gavo 9,-pas juodka su dantu uzkalbejimais jis nebutu praslinkes. Pas destytoja Suziedieliene molekuline biologija irgi gan sunku buvo,- testas su 6-7 galimais atsakymais ir nepraslysi nemokedamas. Ji yra knyga isleidusi molekuline biologija( elektroninis variantas pdf formate ar wordo kiek pamenu irgi buvo,-labai geros kokybes knyga).Ir pas Sasnauska berods molekuline genetika,- tos visos restriktazes,endonukleazes buvo uzknisusios.Kaip kas karpo ir kas susiuva atkarpas dnr,-praktiskai biochemija gryna.. Buvo sunku mokytis,-didelis kruvis,daug praktiku.Biofizikos kurso pas dobila kirveli  beveik niekas neusprato.Merginos,kurios kaldavo ir nemastydavo pas ji tik po 5 tegaudavo 10 balu sistemoje..... o isidar binimo galimybes priklauso nuo taves paties,-juk kaip kursinius rasai,bakalaurus jau zondavimai prasideda ir viskas priklauso nuo paties zmogaus ar jis dirbs pagal spec ar tures tik  popieriuka su mandra specialybe....

Žinutė parašyta: 2011-08-30 22:23:15 | Nuoroda

 mano laiku biofizika,mikrobiologija ir genetika buvo specializacijos,kurias galejei pasirinkti istojes i molekulines biologijos studiju krypti. Dabar kiek pamenu jau atskirai yra biofizika,genetika ir mikrobiologija.O kas juose destoma nzn jau nes neaktualu

Žinutė parašyta: 2011-09-03 17:47:13 | Nuoroda

 Nagi paklausiau ash pirmos paskaiteles Studlende,toje dideleje auditorijoje.Man asmeniskai grazu.Sutvarkyta.Bet po kurio laiko negera pradejo darytis.Per daug co2 prisikaupia matyt arba prastai ventiliacija veikia.Kaip kitiems VS fakulteto fuksams? ar patiko auditorija?

Žinutė parašyta: 2011-09-04 11:45:38 | Nuoroda

 Ryt malunininku 4 8.20 pirmoji genetikos ir biologijos paskaita KU visuomenines sveikatos studentems ir studentams.Ar nebijote? :)