Vartotojo no.thing pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-12-26 19:03:32 | Nuoroda

Sveiki,

gal yra studijuojančių/studijavusių šią specialybę VDA? Būtų labai įdomu sužinoti, kaip yra su stojimais - ar tikrai be pažinčių ar kažko panašaus neįmanoma įstoti (domina tik vf), kokia studijų kokybė, kokie dėstytojai...

Žinutė parašyta: 2011-12-26 19:09:44 | Nuoroda

Sveiki,

gal yra studijuojančių/studijavusių prancūzų filologiją VPU (LEU)? Būtų įdomu išgirsti atsiliepimų, kadangi galvoju ten stoti. Šiemet buvau įstojusi į prancūzų filologiją VU, bet po pusmečio mečiau, nes tiek studijų programa, tiek kiti dalykai nelabai patiko, be to, buvo sunku. Tikiuosi, kad LEU būtų lengviau, kadangi, kiek mačiau, šiek tiek skiriasi tiek pati programa, tiek paskaitų kiekis. :)

Žinutė parašyta: 2011-12-26 19:14:50 | Nuoroda

Sveiki,

gal yra stojusių/įstojusių į šias specialybes LMTA?

Jei taip, būtų įdomu sužinoti daugiau apie stojamąjį egzaminą, studijas, dėstytojus. :)

Žinutė parašyta: 2011-12-26 19:34:54 | Nuoroda

Sveiki,

šiais metais buvau įstojusi į prancūzų filologiją VU, bet supratau, kad nelabai pataikiau, todėl po pusmečio mečiau studijas. Mečiau dėl to, kad buvo sunku (anksčiau buvau visiškai nesimokiusi prancūzų kalbos, o ir kiti dėstomi dalykai nebuvo lengvi), be to, nelabai patiko pačios studijos.

Neseniai nusprendžiau kitais metais bandyti stoti į fotografiją, BET. Vilniuje fotografijos studijos yra tik VDA (kur įstoti neturiu vilties ir veikiausiai net nebandysiu), VTDK (kurioje, kiek teko girdėti, studijų pagrindą sudaro technologijos, chemija) ir VDK. Pastaroji man atrodo realiausias variantas, tačiau vėlgi abejoju, ar įstočiau (domina tik vf), kadangi stojamasis egzaminas neatrodo lengvas. Žinoma, dar labai trikdo tai, kad studijos kolegijose. Taigi. Būtų labai įdomu sužinoti apie fotografijos studijas Vilniuje.

Tačiau turiu ir dar keletą variantų. Pavyzdžiui, iki rudens savarankiškai pasimokyti prancūzų k. ir bandyti studijuoti prancūzų filologiją LEU (VPU). Tad būtų labai smagu išgirsti kokių nors atsiliepimų apie šią studijų programą LEU.
Arba. Bandyti stoti į kino dramaturgiją arba vaizdo režisūrą LMTA. Informacija apie šias studijas taip pat labai praverstų.

Taigi, turiu ganėtinai įvairių (apmaudu, kad visiškai neperspektyvių) variantų. Taipogi labai laukiu naujų idėjų, patarimų. :)

Žinutė parašyta: 2011-12-28 00:49:17 | Nuoroda
senas_von_krienas rašė:

Bonjour, likimo drauge filologe :D Taaaip, Venckutės, Juchnevičienės ir n kitokių dalyklų atgraso žmogų nuo filologijos VU :D Na, aš manau, kad jeigu tau prancūzų filologija nepatiko VU, tai nieko gfero nebus ir VPU. Ten programa iš esmės ta pati, na, aišku, nėra visokių antikinių literatūrų ir stuff, bet prisideda įvairiausios ugdymo psichologijos ir pan... Žodžiu, nemanau, kad tau ten būtų geriau... Tai tiek iš filologinės pusės :D sėkmės :)  

 Bonjour. :) Tai ir patį panašus likimas ištiko? Metei, meti? Ką galvoji daryti toliau?

Žinutė parašyta: 2012-01-04 11:29:50 | Nuoroda
irmuteaa1 rašė:

Dėl metimo.. Bijau nuvilti žmones, kurie manimi tikėjo ir tiki labiau, nei, kad aš pati savimi kada nors tikėjau, ir mano, jog aš negaliu nebaigti, nes tai būtų kažkas baisaus.. O paskutiniu metu vis dažniau imu galvoti apie prieš tai minėtas studijas susijusias su biologija, medicina... Koks baisus jausmas visą laiką siektas tikslas pasirodo esąs ne tas, kurio siekti reikėjo..

 Na, pati jau žinai, kad iš tikrųjų tavo pasirinktas tikslas nėra tas tikrasis, tad patarčiau rimtai apmąstyti metimo galimybę. Žmonės išgyvens. :) Aišku, teks daug kovot, daug ką įrodinėt, toliau kažkaip bandyt projektuot savo ateitį... Bet, mano manymu, tai yra geriau nei kankintis plaukiant pasroviui be jokių šviesių perspektyvų.

Žinutė parašyta: 2012-07-29 23:19:28 | Nuoroda

Sveiki, gal yra įstojusių? :)