Vartotojo Prietema pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2012-05-13 16:24:41 | Nuoroda

Sveiki. Mokausi 10 klasėje. Dabar tas metas, kai reikia rinktis dalykus ir žinoti bent būsimų studijų kryptį. Labai sunku apsispręsti, nes man sekasi visi dalykai. O patinka tiek tikslieji (matematika, informatika, fizika), tiek humanitariniai, t.y. kalbos. Kaip neprašauti pro šalį? Manau, kad tikslieji mokslai yra perspektyvu, mąstau apie matematines specialybes, tokias, kaip finansų ir draudimo matematika, ekonometrija.. Tačiau baiminuosi, kad įstojus pasirodys, kad neturiu to matematinio mąstymo, bus per sunku ir nieko nesuprasiu... kaip alternatyvą galvoju apie anglų filologiją, nes visai norėčiau būti vertėja, išmokti daugiau kalbų.

Esu labai neapsisprendusi, prašau patarimų, kaip suprasti, kas aš esu - tiksliukė ar humanitarė.

Žinutė parašyta: 2012-05-13 19:08:33 | Nuoroda
Povilas.V rašė:

Pasiimi Lietuvių, Anglų, Istoriją ir Matematiką A lygiais, Fizika A arba B, tada B informatika, dar gali geografiją B ir turi pilną komplektuką. Jei biologija, medicina netraukia, Bio ir Chemija nebūtina (nors chemija praverstų einant į KTU). Per du metus turėsi dar galimybių išsiaiškint, kai ir tuos, ir tuos dalykus mokysies. Turėtų tilpti į tvarkaraštį ir pakakti, tiek humanitariniam, tiek tiksliajam profiliui.

 Ačiū už patarimą. Tikiuosi, kad pavešiu tokį krūvį.. Na šiaip galvojau apie KTU techninį vertimą, bet labiau į Vilnių norėtųsi..

Žinutė parašyta: 2012-05-15 22:15:42 | Nuoroda

aš rinkčiausi VU.

Žinutė parašyta: 2012-06-21 17:18:55 | Nuoroda
nsayn rašė:

Jei patinka tikslieji mokslai, tai juos ir rinkis. Tikrai neprašausi. Prie jų imk ir kalbas A lygio.

 Ačiū už patarimus :) tikiuosi, rudenį jau būsiu apsisprendusi.