Vartotojo Roberuta pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2012-06-16 09:45:57 | Nuoroda

Sveiki, kaip manote, ar šiais metais bus labai daug stojančiųjų į japonologiją? :) Labai baisu, kad bus didelis konkursas, o toks didelis noras įstoti būtent į šią sritį, kad net nesinori galvoti apie jokias kitas alternatyvas :D Kažin, ar labai bus užkelta kartelė šiais metais?

Žinutė parašyta: 2012-06-17 19:29:50 | Nuoroda

Na belieka laukti egzaminų rezultatų ir tikėtis geriausio :) Kokių rezultatų tikiesi iš istorijos ir užsienio kalbos egzaminų?

Žinutė parašyta: 2012-06-18 15:52:48 | Nuoroda

Na aš irgi nesitikiu šimtukų, bet labai tikiuosi, kad pakaks tų rezultatų, kuriuos gausiu, nors vilčių įstoti į Azijos studijas (o ypatingai į japonologus, kiek girdėjau) turi tik tie su aukščiausiais rezultatais. Na bet viltismiršta paskutinė, kaip sakoma, o dar jei iš tiesų darys dvi grupes, tai gal tikrai nusišypsos sėkmė :) Įdomu, ar žmonės sustoja jau bent su pradinėmis kalbos žiniomis, ar visai žali? Ir tikriausiai labai sunku mokintis kalbą nuo pačių pagrindų, o ne kaip kokią anglų, kurią visur tik ir tegirdi? :)
 

Žinutė parašyta: 2012-07-02 17:12:40 | Nuoroda

Aš bandysiu stoti, tik vat labai bijau sužinoti istorijos egzamino rezultatą :D

Žinutė parašyta: 2012-07-03 17:41:18 | Nuoroda

Tai jau tikrai, kai vos ne šimtukai iš anglų ir lietuvių, tai tikriausiai ir iš istorijos gausi nemažai, tai ir be geografijos pažymio tikrai nemažai šansų įstoti :) GreeeeN, o kokie tavo egzaminų rezultatai? :)
 

Žinutė parašyta: 2012-07-03 20:08:59 | Nuoroda

Aha, iš A lygio 10-uką, o tu? :) Kas keisčiausia, kai 10 kl. reikėjo ringtis lygius, dar net nebuvau susapnavusi, kad bandysiu stoti į japonologiją, o vat tas pažymys dabar tikrai turėtu praversti :D

Žinutė parašyta: 2012-07-04 10:47:26 | Nuoroda

Na aš taip pat japonų kultūra ir apskritai jų pasaulėžiūra, tradicijomis jau gan ilgą laiką domiuosi, o geografiją pasirinkau, nes žinojau, kad vistiek link humanitarinių mokslų trauksiu, nes niekada nebuvau matematikė ar chemikė :). Aš irgi svarsčiau apie galimybę pasiimti japonologiją kaip gretutinę šaką, jei nepavyktų įstoti kaip į gryną, bet dėl perspektyvų tai, manau, čia nuo kiekvieno žmogaus užsidegimo, kryptingo siekimo ir įvairių gyvenimo aplinkybių ir niuansų priklauso :) Bus matyti, kaip čia viskas gausis, o dėl tėvų sutikimo, tai jie kažkaip visada buvo mane palaikantys, kad ir kokių užmojų būčiau prisimąsčiusi :D

Žinutė parašyta: 2012-07-05 15:49:27 | Nuoroda

Sutinku, kad tai nerealiausios studijos su pačia įdomiausia ir labiausiai traukiančia programa, labai labai būtų nearealu ten patekti :) Na, gal pasidalinsite savo konkursiniais balais, kai jau susžinojome istorijos rezultatus, ar labai čia didelės varžovės susirinkusios? ^^

Žinutė parašyta: 2012-07-05 17:32:38 | Nuoroda

Sveikinu, manau tikrai tau turėtų pavykti :). Maniškis tik 19,14, bet irgi dar vilčių neprarandu :D

Žinutė parašyta: 2012-07-05 18:15:27 | Nuoroda

Taaip ir aš taip sakau ^^ Būtų smagu jau turėti kažką pažįstamo naujoje vietoje, taigi dabar nuo istorijos rezultatų laukimo peršokam į universiteto pasiūlymo laukimo liepos pab. Taip ir gyvensime laukimu beveik visą vasarą :D Ką rašei antru numeriu?

Žinutė parašyta: 2012-07-05 18:40:36 | Nuoroda

Aš irgi rašysiu antru numeriu sinologiją, sutapimas ;D Dėl jėgų tai irgi lygiai taip pat mąstau, nes irgi esu pasirengusi mokytis, mokytis ir dar kartą mokytis, nes aistros japonų kalbai tikrai užtenka, o vat sinologiją ne taip karštai myliu, bet visgi ją bestudijuodami žmonės susipažįsta šiek tiek ir su japonologija :) Pasikartosiu, belieka laukti ir tikėtis geriausio :)

Žinutė parašyta: 2012-07-16 10:38:59 | Nuoroda

Atspaudžiu dešinę ranką ir smagu, kad tų avantiūristų pasitaiko, juk pasauliui reikia ne vien vadybininkų, medikų ar bankininkų ;), Aš taip pat labai panašios sielos žmogutis, nebijau iššūkių ir rizikos, juk galutinai svarbiausia daryti tai, kas mieliausia širdžiai, o po to jau iš to kaip nors ir karjerą galima pasidaryti, ir nebūtinai nusibaigti ties maxima (čia matyt šiek tiek maniškis idealizmas reiškiasi :D). Taaip, šiuo atveju geografijos pažymys tikrai pravers ir tikuosi, kad teks susipažinti su daug originalių ir įdomių žmonių VU orientalistikoje. Laukiam nesulaukiam kitos savitės, o filmuko dar to nemačiau, reikės pažiūrėti, jei patari :)

Žinutė parašyta: 2012-07-16 10:46:33 | Nuoroda
Roberuta rašė:

Atspaudžiu dešinę ranką ir smagu, kad tų avantiūristų pasitaiko, juk pasauliui reikia ne vien vadybininkų, medikų ar bankininkų ;), Aš taip pat labai panašios sielos žmogutis, nebijau iššūkių ir rizikos, juk galutinai svarbiausia daryti tai, kas mieliausia širdžiai, o po to jau iš to kaip nors ir karjerą galima pasidaryti, ir nebūtinai nusibaigti ties maxima (čia matyt šiek tiek maniškis idealizmas reiškiasi :D). Taaip, šiuo atveju geografijos pažymys tikrai pravers ir tikuosi, kad teks susipažinti su daug originalių ir įdomių žmonių VU orientalistikoje (na dar, žinoma, ten reikia pirmiau įstoti). Laukiam nesulaukiam kitos savitės, o filmuko dar to nemačiau, reikės pažiūrėti, jei patari :)

 

Žinutė parašyta: 2012-07-23 13:30:39 | Nuoroda

Kiek man teko girdėt ir skaityt, tai tik nuo trečio semestro bus galima rinktis gretutines, bent jau Orientalistikos centro puslapyje kažką skaičiau, o šiaip tikrai būtų neblogai vėliau kažką dar papildomai pasirinkti :)

Žinutė parašyta: 2012-07-27 07:28:41 | Nuoroda

Wohoo! Dangiškosios jėgos manęs pasigailėjo ir aš rudenį prisijungsiu prie japonologų, nežinau net kur iš laimės dėtis :D Kas dar pasidalins savo laime? Aš irgi dėl gretutinių studijų panašiai mąstau, pirmiau reikės susitvarkyti su pagrindinėmis studijomis, kurios matyt bus iš ties nelengvos, bet neabejoju to vertos :)

Žinutė parašyta: 2012-07-29 12:12:48 | Nuoroda

Sveiki, aš būsiu viena iš tų japonikių :D Laukiu nesulaukiu rudens ir pirmųjų akimirkų VU su bendraminčiais :) Tik klausimas ne į temą- kada gaunamas studento pažymėjimas? Reikia registruotis internetu LSP ar gausime jį Vilniuje prieš studijas? :)