Vartotojo NerijusZack pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2012-07-05 13:32:02 | Nuoroda

 Sveiki :) Turbūt daugelis yra neužtikrinti savo universiteto pasirinkimu po egzaminų, todėl pabandysiu neagituodamas pateikti faktus apie LSMU, kuriame ir studijuoju šią specialybę.

Suprantu, kad sunku išsirinkti miestą, kuriame praleisite 5 metus ir sieksite įgyti magistro laipsnį, bet vis dėlto tai turi būti jūsų asmeninis pasirinkimas :) Žinoma, mano galva vilniečiams patogiausia stoti į VU, į kurį įstoti galima su KB nuo 20,1 - 20,2, čia priimama mažai studentų, dažniausiai nesiekia 30 vietų. Stodami į LSMU KB turėtų būti nuo 19,2-19,3, čia priimami dažniausiai iki 132 studentų, iš kurių apie 100 gauna VF vietą.

Kodėl geriau pasirinkti LSMU?

1. Jeigu jūsų KB virš 20,15 galite lengvai tikėtis stipendijos pusei metų po 195lt į mėnesį. Tuo tarpu įstodami į VU pirma pusmetį NĖ VIENAS negauna stipendijos dėl aukšto KB, todėl gan didelis minusas.
2. LSMU yra 12 grupių po 11 žmonių, todėl konkurencija yra mažesnė nei VU tarp 2 grupių. Dėl to dalis VU studentų pasirinko mesti mokslus dėl socialinių priežasčių. Vieni nesugebėjo atsilaikyti vieni tarp nesiskaitančių kolegų, kiti negaudami praktikos metė teigdami, jog nesitikėjo sauso kalimo, kuris yra labiau akcentuojamas nei LSMU.

3. LSMU turi ciklus, tai reiškia, kad studijų dalykai vyksta kas mėnesį skirtingai. Viena mėnesį mokinsitės vien Citologija-parazitologija, kitą vien Chemija, trečia Anatomija ir taip toliau... Na, o VU siūlo sesijas, pusę metų mokinsitės viską ir galiausiai gale semestro teks atsiskaityt už viską, dėl to yra gan sunku susitvarkyti savo mokymosi planą ir sugebėti išvežti visus dalykus per vieną kartą. Daugumai tai yra didžiausias pliusas. Žinoma, kitiems patinka pusę metų nesimokyti ir bandyti per porą savaičių viską išmokti, bet tai yra praktiškai neįmanoma, todėl stojant į VU teks visą laiką mokintis ir negana to sunkiai surasit palaikymą.

4. Kolektyvas yra LSMU geras, atkaklūs žmonės, sugebantys mokytis, žinantis savo vietą. Dėl žmonių kiekio lengvai surasite bendrus interesus turintį žmogų ir galėsite lengvai surasti laiko poilsiui. Tiems, kas nori papramogaut turės ir tam laiko, nors ir Kaunas, bet veiklos surasti galima.

5.Beje, mokslo atžvilgiu galima savęs nesmaugti ir grįžti kiekvieną savaitgalį ir per jį niekada nesimokinti, nes užtenka šiokiadienių, kad išmoktum net sunkiausius ciklus.

Todėl siūlyčiau į VU stot tik vilniečiams dėl vietos, o kitiems nesivaikyti sostinės vardo, nes svarbiausia kokybė ir bazė, todėl visiems kitiems siūlau stoti į LSMU. :)




 

Žinutė parašyta: 2012-07-05 22:42:55 | Nuoroda
ausryy rašė:

O aš žadu stoti į VU odonto. KB 20,44

 Tokio iškalbumo žmonėms tikrai patariu ten ir studijuoti :) tarp savų ten būsite, o dar ir galėsite aptarti kaip išlaikėte egzaminus ne tik per pirmą susitikimą, bet ir su kiekviena nauja kolega padiskutuoti kokias klaidas darėte kiekvieną mielą dieną :) 
Žinoma, iš pirmo žvilgsnio LSMU atrodo turėtų būti blogesnis pasirinkimas, nes nedaugelis supranta šių KB tikros reikšmės. VU studentai turi turėti 20,1, kad įstotų, bet jų yra tik 30. Lyginant LSMU iš 132 žmonių pirmieji 30 taip pat turi ne mažiau 20,1. Skaičiai kalba patys už save :)
Visgi kraugerių atsiranda visur, bet būtų smagiau, kad šią specialybė rinktųsi nenusiteikė pakišti kojas kitiems, nes tokiems čia ne vieta :) Beje, nestokite į odontologija vien dėl pinigų, stokite ten kur norite ir nesirinkite specialybės pagal aukštą balą, nes jis atsiranda dėl vietų trūkumo ir dėl visuomenės sukurtų stereotipų :)

Žinutė parašyta: 2012-07-07 00:12:55 | Nuoroda

Tiems, kas klausė dėl bendrabučių, tai yra jų 5. Apie juos gali atsakyti kas ten gyvena ir kokios ten tos sąlygos, bet apibendrintai galima pasakyti taip:

1 - skirtas labiau norintiems pasilinksminti tarp geros kompanijos. Čia būsite priversti švęsti, bet kartais galėsite surasti laiko ir mokslams ir miegui :). Vieta gan patogi pirmo kurso studentams, arti CR, kuriame vyksta Anatomija, Histologija, Etika, Filosofija. 10min kelio iki klinikų autobusų.

2 - skirtas norintiems pasportuoti,  žmonės čia tylesni, dažnai nevyksta jokių pramogų, bet didžiausias pliusas dėl kalbų, nes šiame barake jos vyksta ir, be abejonės, sporto salė. Puikus pasirinkimas mėgstantiems sportuoti ir laisvu laiku užsiimti kokia nors veikla :)

3 - apie jį nieko negaliu pasakyti kaip ir apie 4, be to, kad 4 prie pat 5 barako.

4 yra kiek prastesnis už 5, bet į jį sunku papulti, ten gyvena užsieniečiai, kas liečia gyvenimo sąlygas tai geriausias barakas.  5min pėsčiomis iki klinikų, todėl gyvenant 4-5 barake, tai vienas didžiausių pliusų :) 

daugiau apie kiekvieną gali atsakyti ten begyvenantis :)

Žinutė parašyta: 2012-07-11 10:25:31 | Nuoroda
Ggg rašė:

Nerijau, šiaip tai nelabai tu čia gražiai agituoji stoti į LSMU vien todėl, kad kalbi visiškai nepagrįstai ir neteisingai, na bet oh well, visokių yra ir visokių reikia :) Manau, kad lyginti studijų kokybę gali tik tie, kas yra studijavę ir ten,ir ten..(beje, turim viena panelę,kuri perbėgus iš LSMU į VU odonto po metų,tai va gal ji galėtų pakomentuoti )

Aš pati studijuoju odontologiją VU,įstojau praeitais metais ir tikrai nesigailiu ir tiesiog parašysiu kokie yra mano įspūdžiai.Įstojusiųjų mūsų - kaip viena klaselė,dvi grupės,bet man visiškai nesijaučia tas padalinimas į grupes,nes visur kartu vaikštom, bet neįžvelgiu tame minuso - kaip tik, visi labai greitai susibendravom, susidraugavom ir klimatas yra labai geras ,susiradau tikrų draugų,žodžiu, geriau nei negalėjau įsivaizduoti.. Kas sako,kad labai didelė tarpusavy konkurencija,trintis prasideda..na taip,pasistengti labiau reikia,bet aš niekad nejaučiau kažkokio liūdesio,kad va čia gavau mažiau nei kitas, ar džiaugsmo,kad kažką parašiau geriau..ir dauguma taip:) Ir manau,kad pati studijų kokybė automatiškai labai pagerėja,kai kurse mažiau žmonių - na,reikia įsivaizduot,kai paskaita skaitoma šimtui,o kur trisdešimčiai žmonių..iškart atsiranda ir geresnis kontaktas su dėstytoju,ir baimės jokios nėra prieit kažko pasiklaust,be to ir paskaitas tiesiog esi priverstas lankyt :)
Dėstytojai - dauguma tikri savo dalyko profai, supratingi ir kartu reiklūs..aišku,visokių niuansų buvo ir bus,bet šiaip pabaigus pirmą kursą galiu pasakyti,kad nusivylus tikrai nesu.
Dėl sesijos..iš pradžių pavydėjau Kaunui,kad jie ciklais eina...na - juk praeini ir atsisveikini,bet dabar linkstu prie atsiskaitymo sesijomis, nors tai yra sunkiau :) Persigalvojau todėl,kad na,juk dažnai - mokais,mokais egzui ir po egzo daug ką užmiršti..o kai esi priverstas viską kartoti, paskaitų medžiaga eina greta, tau ateina bendras suvokimas,supratimas, iš tikro net sunku paaiškinti :D
Vat dar vienas didelis pliusas VU odonto yra tai,kad kai persikelia studentai atlikti praktikas į Žalgirio kliniką, jie turi po savo kėdę,o nėra sulipę po kelis prie vienos:) Ir šiaip labai gražiai tos klinikos sutvarkytos :)
Taip pat nesam kažkokie mokslų fanatikai, randam ir rasim laiko viskam..būna sunkesnių savaičių,lengvesnių..užtat labai pradedi vertint laisvą laiką ir stengies jį išnaudot optimaliai :D

Na bet čia kiekvienas renkasi pagal save.. Išvis,aš tai sveikinu kiekvieną,kuris norėdamas apskritai įstojo į odontologiją - visgi aukštas konkursinis balas:)
 

 Pirmiausia, neagitavau nei vieno stoti į LSMU, pateikiau faktus ir tiek, o pasirinkimas stojančiųjų :) na, žodis visiškai gali būti pritaikytas tik kalbant kaip jūs bendraujat, o visa kita yra pagrįsta. :) Taip, dažnai iš Vilniaus arba tie kurie tada per plauką neįstojo į VU ir ten labai norėjo, atsiradus galimybei ten pereina :) tai vyksta kiekvienais metais, nes visgi išvykti studijuoti į kitą miestą odontologijos nėra taip gerai kaip pasilikti, neskaitant atitrūkimo nuo tėvų ir kitų studentų įgeidžių :) Beje, kur buvo pasakyta, kad studentai turi susigrūsti prie vienos kėdės? :D kiekvienas turi galimybę išnaudoti ir pabandyti viską :)
Nemanau, kad studentams kaip pliusą reikia akcentuoti tą klinikų sutvarkymą, ar dar kokį nereikšmingą pasodintą augalą, nes tą turi kiekvienas universitetas, o tas paviršutiniškumas nei į vieną specialybę nepritraukia...



 

Žinutė parašyta: 2012-07-22 22:06:19 | Nuoroda

 be abejones, reikia rinktis ta universiteta, apie kuri galvojai ir visada norejai ten papulti :) tai yra gerai, nes nekils minciu kaltinti tu, kurie teige viena ar kita nuomone ir galbut pakeite pasirinkima. be to, nereikes ir mastyti, kas butu, jeigu butu kitame universitete :) todel nesvarbu, kuris universitetas turi daugiau pliusu, ar minusu, rinkites patys ir gausite ko norite :)

Žinutė parašyta: 2012-07-26 20:42:16 | Nuoroda

sveiki visi :) tie kas istos i lsmu odontologija, junkites prie fb grupes:
LSMU odontologija 2012/2013
susirinksite visi ir galesite lengviau gauti informacijos del busimu studiju ir kitu svarbiu dalyku :)
 

Žinutė parašyta: 2012-07-26 20:50:04 | Nuoroda

 Sveiki visi :) kas istos i LSMU odontologija, junkites prie fb grupes:

LSMU odontologija 2012/2013

bus patogu susirinkti visiems ir  apsikeist informacija del rupimu klausimu :) 

Žinutė parašyta: 2013-06-13 10:25:09 | Nuoroda

 Sveiki, busimi studentai :) Paskelbiu apie 2013/2014 metu pirmakursiu facebook'o grupe:
www.facebook.com/groups/151653221686816/ 

Prisijunkite tik suzinoje, jog istojote ar gavote aukstus ivertinimus :)

 

Žinutė parašyta: 2013-06-13 10:27:39 | Nuoroda

Sveiki, busimi studentai  :) Paskelbiu apie 2013/2014 metu odontologijos pirmakursiu facebook'o grupe:
www.facebook.com/groups/151653221686816/

Prisijunkite tik suzinoje, jog istojote ar gavote aukstus ivertinimus :)

Žinutė parašyta: 2013-06-13 10:30:09 | Nuoroda

 Sveiki, busimi studentai :) Paskelbiu apie 2013/2014 metu odontologijos pirmakursiu facebook'o grupe:
www.facebook.com/groups/151653221686816/
Prisijunkite tik suzinoje, jog istojote ar gavote aukstus ivertinimus :)

Žinutė parašyta: 2013-06-13 10:31:35 | Nuoroda

 Sveiki, busimi studentai :) Paskelbiu apie 2013/2014 metu odontologijos pirmakursiu facebook'o grupe:
www.facebook.com/groups/151653221686816/
Prisijunkite tik suzinoje, jog istojote ar gavote aukstus ivertinimus :)

Žinutė parašyta: 2014-06-29 17:22:50 | Nuoroda

 https://www.facebook.com/groups/LSMUodontologija14/

2014 metų nauja pirmakursių grupė :)  Prisijunkite ;)

 

Žinutė parašyta: 2014-06-29 17:25:11 | Nuoroda

 www.facebook.com/groups/LSMUodontologija14

2014 metų nauja pirmakursių grupė :) prisijunkite ;)

Žinutė parašyta: 2014-06-29 17:27:00 | Nuoroda

 www.facebook.com/groups/LSMUodontologija14

2014 metų nauja pirmakursių grupė :) prisijunkite ;)

Žinutė parašyta: 2014-06-29 17:32:41 | Nuoroda

 www.facebook.com/groups/LSMUodontologija14

2014 metų nauja pirmakursių grupė :) prisijunkite ;)

Žinutė parašyta: 2015-07-23 00:56:43 | Nuoroda

 https://www.facebook.com/groups/LSMUodontologija2015/

Kaip ir kiekvienais metais kviečiu į naują LSMU odontologijos fakulteto pirmakursių grupę. :)
 

Žinutė parašyta: 2015-07-23 00:59:26 | Nuoroda

 https://www.facebook.com/groups/LSMUodontologija2015/

Kaip ir kiekvienais metais kviečiu LSMU odontologijos fakulteto pirmakursius :)
 

Žinutė parašyta: 2015-07-23 00:59:58 | Nuoroda

 https://www.facebook.com/groups/LSMUodontologija2015/

Kaip ir kiekvienais metais kviečiu LSMU odontologijos fakulteto pirmakursius :)
 

Žinutė parašyta: 2015-07-23 01:01:25 | Nuoroda

  www.facebook.com/groups/LSMUodontologija2015/

Kaip ir kiekvienais metais kviečiu LSMU odontologijos fakulteto pirmakursius :)

Žinutė parašyta: 2015-07-23 01:03:10 | Nuoroda

  www.facebook.com/groups/LSMUodontologija2015/

Kaip ir kiekvienais metais kviečiu LSMU odontologijos fakulteto pirmakursius :)