Vartotojo MeiYou pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2012-07-31 02:00:34 | Nuoroda
Dalazy rašė:

Na, aš pirmu nr rašiau kultūros ir medijų filosofiją, bet nesurandu stojančių į tą pačią spec. taigi įdomu šiaip pabendraut, gal kas visiškai nepažįsta šio miesto ir su manim norės paklajot, nes visiškai nesigaudau svetimose vietose, žinoma, jei man pavyks įstoti.

 Įdomu sužinoti būtų, kodėl pasirinkot būtent šią sritį? Ko iš jos tikitės? :)

Žinutė parašyta: 2012-08-01 01:31:00 | Nuoroda
Dalazy rašė:
MeiYou rašė:
Dalazy rašė:

Na, aš pirmu nr rašiau kultūros ir medijų filosofiją, bet nesurandu stojančių į tą pačią spec. taigi įdomu šiaip pabendraut, gal kas visiškai nepažįsta šio miesto ir su manim norės paklajot, nes visiškai nesigaudau svetimose vietose, žinoma, jei man pavyks įstoti.

 Įdomu sužinoti būtų, kodėl pasirinkot būtent šią sritį? Ko iš jos tikitės? :)

 Na, pirmiausia, tai nauja spec, tai reiškia, kad ji bent turėtų atitikti šiuolaikinės visuomenės poreikius, jeigu ji atsirado, vadinasi, kad reikalinga... neįsivaizduoju, kas bus, kai baigsiu, svarbiausia, kad studijos būtų įdomios, o ne tik kalimas ir sausas mokslas, tad, manau, kad čia bus kaip tik tai, ko noriu. ;]]

 Studijų programos atsiranda ir išnyksta. Ar konkreti programa reikalinga ar ne paprastai parodo laikas: pirma, ar ji geba sudominti ir patraukti šiuolaikinį žmogų, kas pasimato per stojančiųjų skaičių (šiam nesusidarius, studijos nevyksta), vėliau per tai, kaip specialybę įgijusiems studentams sekasi integruotis į darbo rinką.

Paprastai į filosofiją stoja žmonės, gyvenime labiau vedami savo smalsumo ir pažinimo troškimo, nei praktinių apskaičiavimų. Tokie labiau idealistai, norintys įdomiai praleisti laiką bandydami pritempti teoriją prie realybės bei kastruodami realybę taip, kad ši įtilptų į teoriją. Labai praktiškas realistas dar prieš stodamas susiimtų už galvos, pašiurpęs nuo nežinios, ką veikti ir kur eiti su tokiu diplomu.

Viena vertus, tokių studijų metu žmogaus mąstymas prasiplečia, tampa daugiapusiškesnis, kas yra didelis pliusas bet kokios specialybės atstovui, kita vertus,filosofija - tai labiau išsilavinimas, o ne specialybė, todėl dažnai po sudijų baigties ar joms besibaigiant, žmogus iš naujo ima sukti galvą, kuo norėtų būti ir griebiasi kitos studijų programos (nespjaunant ir į profesines mokyklas), arba, matydamas, jog per giliai įklimpo į filosofijos liūną ir daugiau eiti nelabai yra kur, toliau tęsia tos pačios krypties studijas aukštesnėje pakopoje.

Studijuojant tokoje programoje pravartu nepamiršti, jog, išskyrus tą atvejį, kai ketinama tapti dėstytoju, šalia reiktų ugdyti ir kitus gebėjimus, kurie padarytų  patrauklesniu rinkoje ir kurie suteiktų didesnes per studijas įgytų gebėjimų praktinio pritaikymo galimybes.

Žinutė parašyta: 2012-08-01 01:37:24 | Nuoroda

Sveiki :) ko tikitės iš šių studijų: planuojat tapti profesionaliais psichologais, ar tiesiog platesnį išsilavinimą šalia kitos specialybės (gal dar tik būsimos)? 

Žinutė parašyta: 2012-08-01 17:35:05 | Nuoroda

Aš pati studijuoju filosofiją (klasikinę), tačiau jei tada, kai stojau, būtų buvus galimybė rinktis tarp klasikinės ir šiuolaikinės (medijų), tai rinkčiausi antrąją. Nors per klasikinės filosofijos studijas įgyjamas tvirtesnis ir nuoseklesnis filosofijos tradicinių idėjų suvokimo pagrindas, tačiau dėl laiko stokos beveik neprisiliečiama prie šiuolaikinės filosofijos ir jos problemų, todėl absolventas labiau panašus į muziejininką, kuris išmano praeitį, tačiau nepažįsta dabarties.

Dabar papildomai pasirinkau KU psichologiją. :)

Žinutė parašyta: 2012-08-02 01:34:54 | Nuoroda

Filosofijoje labai svarbus gebėjimas analizuoti (suvokti tekstą: mokėti paaiškinti jame naudojamus terminus, loginę struktūrą, išskirti pagrindines idėjas, atsekti loginius prieštaravimus tarp jų ir tų, kurios išsakytos kituose tekstuose), reikalinga gera įžvalga, leidžianti išskirti tai, kokios idėjos svarbiausios, susieti jas ir lyginti su kitomis idėjomis, gebėjimas abstrahuoti - apibendrinti informaciją išskiriant esminius dalykus.

Studentas kitų autorių tekstais naudojasi kaip įrankiais, atrasdamas savo įžvalgas ir ieškodamas argumentų joms pagrįsti.

Bus sunku, jei žmogus neatidus, nemėgsta daug skaityti. Taip pat sunkumas priklauso nuo to, kokius autorius,  šaltinius nagrinėji. Yra daugybė autorių (ypač šiuolaikinių), kurių nesuprasi, neturėdamas tam tikrų filosofijos istorijos pagrindų, nebūdamas perskaitęs kitų tekstų.

Bus ir įdomių ir neįdomių momentų, tačiau daugeliu atveju galima pasirinkti su kokiais šaltiniais mieliau dirbti.

Su klasikine filosofija nori nenori teks susidurti - juk šiuolaikinė filosofija pasirodo kaip senesniosios kritika ir praplėtimas.

O tamsta prieš tai domėjosi filosofija?Kas link to patraukė?

Žinutė parašyta: 2012-08-04 12:54:42 | Nuoroda

Pra6om. Manau niekas nesupyks ;)

Žinutė parašyta: 2012-08-06 16:23:00 | Nuoroda

Viena KU pirmakursių grupė (ir ganėtinai gausi) facebook'e yra jau iš seniau

Žinutė parašyta: 2012-08-06 19:04:21 | Nuoroda

Hmm, norint sukurti grupę, reikia prie jos pridėti bent vieną narį (ne save). Sukurčiau, jei kas parašytų į privatą savo kontaktus. ;)

Žinutė parašyta: 2012-08-06 19:04:22 | Nuoroda

Hmm, norint sukurti grupę, reikia prie jos pridėti bent vieną narį (ne save). Sukurčiau, jei kas parašytų į privatą savo kontaktus. ;)

Žinutė parašyta: 2012-08-06 22:00:47 | Nuoroda

Na va, pirmakursių facebook grupė jau egzistuoja. Pavadinimas "KU pirmakursiai 2012". Prašom jungtis ;)

Žinutė parašyta: 2012-08-16 14:36:45 | Nuoroda

Sveiki, nežinot kokie dalykai bus dėstomi pirmą semestrą? Žiūriu į programą ir nelabai suprantu - ten aprašyti du galimi variantai.