Vartotojo SimkisLT pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2015-01-17 11:20:39 | Nuoroda

 Sveiki. Noriu, kad patartumėt, ką rinktis. Esu dar tik/jau dešimtokas, bet manau, kad laikas pradėt galvot, kuo noriu tapt. Save įsivaizduoju kaip mokslininką, darantį tyrinėjimus, eksperimentus ir pnš. Patarkit, kokia specialybė tiktų. Šiaip šiuo metu mąstau apie bioinformatiką, genetiką, biotechnologijas, gal dar geologiją, bet nežinau, ar tai mokslinės sritys. Prašau Jūsų visų patarti. Beje, būtų gerai, jei nenumestumėt tiesiog linko į kokio universiteto studijų programas. Jau geriau nuomonę apie kažkokią sritį, pvz. jei studijuojat kažką panašaus, tai papasakokit apie savo sritį, truputį apie panašias į jūsų sritis. Po temas nenaršiau, tad atsiprašau, jei panaši jau yra. Ačiū už dėmesį ir atsakymus 

Žinutė parašyta: 2015-01-17 11:22:40 | Nuoroda

 Šiaip planuoju imti A lygiu biologiją, chemiją, IT (be matematikos, anglų ir lietuvių, kurie praktiškai būtini), bet, jeigu labai sudominsit kita sritim, galbūt ir pakeisiu pasirinkimą ;)

Žinutė parašyta: 2015-01-17 11:53:57 | Nuoroda

 Sveiki. Galvoju, kokius dalykus rinktis 11-12 klasėse ir susimąsčiau... Vienas iš norimų dalykų yra bioinformatika, nors ten fizikos nėra (tik fizikinė chemija ir programų sistemų inžinerija, nors man atrodo, kad tai labiau chemija ir IT, o ne fizika), bet su fizika galima stoti, kuri prilyginta IT, nors jau iš pavadinimo matosi, kad informatika reikalingesnė nei fizika. Be to, ar pražūčiau, jeigu visiškai nesirinkčiau fizikos, bet stočiau į genetiką arba geologiją (pastarojoj jau reikia fizikos, bet bandyčiau ir be jos išsiversti). Nesu prastas fizikas, bet tiesiog man neįdomu ir nematau prasmės kankintis, kad ir B lygiu, tai gal galit paaiškinti, kuo bioinformatikoje (tarkim, kad apie ją čia daugiau kalbėsim) taip reikalinga fizika? Ačiū už dėmesį ir atsakymus.