Mokymo programos
Socialinis darbas Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 612L54001
Kodas pagal ISCED: 51176
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3,5 m.
Neakivaizdinė: 5 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti socialinius darbuotojus, išmanančius socialinio darbo principus, teorijas ir metodus, suvokiančius socialinio darbuotojo misiją, besivadovaujančius socialinio darbo vertybėmis.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji socialiniai darbuotojai studijuoja bendrauniversitetinius dalykus: etiką, filosofiją, politologiją, teisės, ekonomikos pagrindus, logiką; studijų pagrindų dalykus: socialinio darbo teoriją ir praktiką, metodiką, deontologiją, socialinę politiką, konsultavimą socialiniame darbe, bendruomenės socialinę veiklą ir specialybinius dalykus: penitencinę, socialinio aprūpinimo teisę, neįgaliųjų integraciją į visuomenę, laisvalaikio vadybą socialinėje sistemoje, globos ir slaugos pagrindus ir kt.
Praktinės studijos vyksta keturiais etapais: savanorystės; klinikinio socialinio darbo; socialinio darbo globos įstaigose; socialinio darbo bendruomenėje praktika. Praktinių studijų trukmė - 640 val. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami bendravimo su įvairaus amžiaus žmonėmis, socialinės pagalbos teikimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamaisiais egzaminais. Baigusiajam suteikiamas socialinio darbo bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir socialinio darbuotojo profesinė kvalifikacija.
Baigus socialinio darbo studijų programą studijas galima tęsti socialinių mokslų srities magistrantūros studijų programose.
Socialinio darbo studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti socialiniais darbuotojais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Socialinio darbo bakalauro kvalifikacija reikalinga norint dirbti socialinio darbuotojo darbą.
Asmuo, įgijęs socialinio darbo bakalauro kvalifikaciją, turi:
- gebėti užmegzti ir plėtoti etiškus, teisėtus ir partneriškus santykius su vaikais, paaugliais, jaunuoliais, neįgaliais, pagyvenusiais ir senais žmonėmis, bedarbiais, iš įkalinimo įstaigų sugrįžusiais, smurtą bei skurdą patyrusiais ir kitais socialinės globos reikalingais žmonėmis, konsultuoti asmenis, patiriančius atskirtį, smurtą, skurdą ar jų grupes, kurti saugią emocinę bendravimo ir konsultavimo aplinką, analizuoti socialines problemas, atpažinti asmens, šeimos ar grupės poreikius, numatyti, kokios pagalbos šiems asmenims reikia, planuoti ir organizuoti pagalbos teikimą, pasitelkiant kitas organizacijas, įvertinti, atlikti veiklos analizę, numatyti, planuoti, bendradarbiauti su kitomis socialinės pagalbos įstaigomis, koordinuoti pagalbos teikimą, atlikti tyrimus, naudoti tyrimų įrodymais pagrįstas žinias, tobulinant socialinio darbo praktiką
- žinoti Lietuvos Respublikos ir Europos Sąjungos įstatymus ir kitus teisinius aktus, reglamentuojančius asmenų laisves ir teises, pagrindines ir dažniausiai pasitaikančias asmens, šeimos problemas ir poreikius, jų sprendimo būdus, politinius sprendimus, paslaugų plėtotės ir prevencijos projektus, socialinio ir ekonominio teisingumo užtikrinimo būdus, praktinės patirties vystymo ir socialinio funkcionavimo stiprinimo metodus
- mokėti dirbti atsakingai ir savarankiškai, planuoti, organizuoti ir vertinti savo darbą, efektyviai bendrauti su klientais
Socialinio darbo bakalauro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal socialinio darbo studijų programą.
Norintiems siekti socialinio darbo bakalauro kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti socialiniu darbuotoju nėra pripažįstami.
Įgiję socialinio darbo bakalauro kvalifikaciją asmenys gali dirbti socialiniais darbuotojais socialinės apsaugos, švietimo, sveikatos priežiūros, teisėsaugos institucijose: socialinės rūpybos skyriuose, vaikų, žmonių su negalia, pagyvenusių žmonių dienos centruose, bendruomenės centruose, vaikų, senų žmonių globos namuose, žmonių su negalia pensionatuose, ligoninėse, mokyklose, kalėjimuose, įvairiose nevyriausybinėse organizacijose, bendruomenėse.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju