Mokymo programos
Filosofija ir visuomenės mokslai
Valstybinis kodas: 612X13031
Kodas pagal ISCED: 51114
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 5 m.
Neakivaizdinė: 5 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti filosofijos, etikos ir politikos mokytojus, gebančius bendrauti su įvairaus amžiaus mokiniais, organizuoti pamokas.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji filosofijos ir visuomenės mokslų edukologijos bakalaurai studijuoja bendrauniversitetinius dalykus: kultūros istoriją, specialybės užsienio kalbą, informacijos valdymą, specialybės kalbos kultūrą, specialybinius dalykus: klasikines politines teorijas, šiuolaikines politines teorijas, etikos istoriją, filosofijos istoriją, Senovės Rytų filosofiją, logiką, civilizacijos procesus, edukologijos pagrindus ir pedagogiką, mokyklos vadybą, pažinimo teoriją, geopolitiką, filosofinę antropologiją, filosofijos didaktiką, vertybių amžiaus tarpsnių psichologiją ir pedagogiką, ir kt.
Praktinės studijos vyksta dviem etapais: praktika pagal kooperuotų studijų metodą ir pedagoginė praktika. Praktinių studijų trukmė – 160 val. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami pamokų organizavimo ir vedimo, bendravimo su mokinais ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju - bakalauro diplominiu darbu. Baigusiajam suteikiamas edukologijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir mokytojo profesinė kvalifikacija.
Baigus filosofijos ir visuomenės mokslų studijų programą, studijas galima tęsti socialinių mokslų srities magistratūros studijų programose.
Filosofijos ir visuomenės mokslų studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti filosofijos, etikos ir politikos mokytojais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Edukologijos bakalauro, mokytojo kvalifikacija reikalinga norint dirbti etikos, filosofijos, pilietinio ugdymo, politologijos mokytojo darbą.
Asmuo, įgijęs edukologijos bakalauro, mokytojo kvalifikaciją, turi:
- gebėti vesti filosofijos, etikos, pilietinio ugdymo ir politologijos pamokas bendrojo lavinimo mokyklose ir gimnazijose, profesinio rengimo centruose, organizuoti bendruomenių, seniūnijų ir NVO veiklą, dirbti politinių partijų skyriuose administracinį ir organizacinį darbą, rašyti ir vadovauti mokyklų ir NVO projektams
- žinoti filosofijos, etikos ir politikos mokslų istoriją, šiuolaikines filosofines, politikos mokslų teorijas, pilietinio ugdymo teorijas ir tikslus, didaktikos teorijas ir metodus žinoti vaiko amžiaus tarpsnių psichologiją ir pedagogiką
- mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais
Edukologijos bakalauro, mokytojo kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal filosofijos ir politikos mokslų studijų programas.
Norintiems siekti edukologijos bakalauro, mokytojo kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti filosofijos ir visuomenės mokslų mokytoju nėra pripažįstami.
Įgiję edukologijos bakalauro, mokytojo kvalifikaciją asmenys gali dirbti etikos, filosofijos, pilietinio ugdymo, politologijos mokytojais bendrojo lavinimo mokyklose ir gimnazijose, vadovauti debatų ir panašiems klubams mokyklose, rengti ar įgyvendinti mokyklų kuruojamus Lietuvos ir tarptautinius projektus.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju

2010-10-22

Sveiki. Norėčiau sužinoti kokiais žemiausiais egzaminų balais priimama į valstybės finansuojamą filosofijos mokslą ? Su kokiais žemiausiais balais į nefinansuojamą. kiek kainuoja mokama studijų programa ? dėkui